1997 Model Grand Cherokee Hakkında Düşünceleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan [TR]BOZO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,125

[TR]BOZO

Zirve
Selamlar

1-1997 GC. almak için satıcıyla görüştüm. araç 13-13700 TL arası bir fiatla satılıyor fiat uygun. ama
2-Aracta sırasız sistem, LPG var konuştugum kişi markasını bilmiyormuş. Forumda yaptıgım incelemelerde gördümki Lpg cok ortalıkta dolaşıyor.ve Lpg kaynaklı emisyon arızaları söz konusu.Bende bundan dolayı Lpg olmayan bir araç bakıyordum cünki saglayacağı yakıt ekonomisi uzun vadede emisyon arızaları olarak geri dönecegini aynı zamanda tehlikeli olacagını düşünüyordum.En azından arka koltugun arkasında bir tüp olcak ve o koltukta cocuklarım oturacak.Bu LPG yi araç tan söktürüp ruhsattan sildirebilirmiyim?
3-Aracta kapı altı çizik bir sol ön kapıda araç kapı açık geri giderken oluşan bir vuruk tavan döşemesinde sarkma varmış. Tavsiye edebileceginiz kaporta boya ve döşeme tamirhaneleri varmıdır? İstanbul veya Anadolu yakası için ve masrafın 1000 tl civarında olduğu söyleniyor.
4-aracın geriye kalan müzik seti motor şanzuman elektronik ne varsa hepsi sorunsuz ve çok güzelmişl.Tabii bunun içinde konusunda uzman güvenilir test yapabilecek bir servis tavsiyesine ihtiyacım var. İstanbul veya Anadolu yakası için.
5-her şey olumlu çıkar, kısmet olurda aracı alırsam ne zaman dağa bayıra çamura gidiyoruz diye forumda sık sık rahatsızlık veririm mahsuru varmıdır? ;D
6-xj off road için daha uygun biliyorum ama birazda konfor arıyorum ondan dolayı 1997 GC düşünüyorum.ama siz çekmek bende çekilmek istemem off road uygunluğu yok yada zayıf derseniz değişik araçlara yönelebilirim.
Yardımcı olabilecek fikir ve düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Etiketler
Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Hakkında Düşünceleriniz

1.Fiyat uygun bende aracımı 13000tl aldım
2.Lpg konusuna gelince gönül rahatlığıyla söktürebilirsiniz lpg takan bir ustaya gittiğinizde size yardımcı olacaktır.
3.Ruhsattan sildirebiliyosunuz ama önce makina mühendisleri odasından de montaj projesi çizdirmeniz gerekiyo ayrıca ruhsatlı lpg takan bir servistende fatura kestirmeniz gerekiyo bunlarla beraber sigortacınıza gittiğinizde gerisini hallediyolar zaten
4.Benim aracımında bagaj bölmesinde tavanda sarkma var ama beni rahatsız etmiyo acıkcası
5.Aracı alırken mutlaka bir ustaya gösterin bu serviz olursa daha iyi olur çünkü herkes bu arabalardan anlamıyo
6.Araç içinde orta konsolun altın ekran var bu yolbilgisayarı artı tavanda da bir ekran var oda yol bilgisayarı çalışıp çalışmadığını kontrol edin
Umarım size yardımcı olmuşumdur saygılar racı alırsanız şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim saygılar

Bu fiyat 1997 model için oldukça düşük,Mutlaka almadan yetkili bir servise sokun.Tavsiyem de MASTER SERVICE.

Fiyat düşük ama birkaç çok iyi baktırmak lazım . Km orjinal mi ? Yürüyende ve motorda bir sıkıntı var mı çok önemli ... Özenli kullanılmış servis geçmişi olan bir araç almak önemli .Aracı alıyorsunuz kompel yağ değişimine sokuyorsunuz 600-700 lira gidiyor zaten .

Araçları tanıyan bir servise sıkı expertzi yaptırılması çok çok önemli ...

Bildiğim kadarıyla LPG söküm projesi çizdirilmeli , Muayene gitmeli ve ruhsat değişmeli . Birde MMO ya projeyi onaylatmak gerekebilir .

Umarım araç gönlünüze göredir ve Muradınıza erersiniz .

Yorumlara çok teşekkür ederim

yarın aracı görmeye gidicem, sonucu yazarım

saygılar.

zj nin 96-98 modelinin temizinin ortalama satış fiyatı 18bin liradır. bu fiyatta aşşağı aldınız zj ler için çok daha fazla dikkatli, özenli ve araştırıcı olmalısınız. dökük bir arac 13 verirsiniz 5 daha harcarsınız sonuç olarak kurcalanmış bir aracınız olur... 1 parçanın tamir görmesi yada etklerd boya olması çok önmeli diildir, lpg sistemi sıralı iyi bir marka 2 ile 4 bin arası değişir bu bir dezavantaj bence, benzine tahammül ederim diyorsanız o başka tabiiii. yürüyen, mkanik, motor, defransiyeller, elektrik aksamı orjinal ve sağlam olmalı, içi tmiz demişsiniz bu iyi...tekrar ediyorum dökük bir arabayı standart hale asla getirmezsiniz bu ispatlanmış, denemeye gerek olmayan bişidir.

997799' Alıntı:
zj nin 96-98 modelinin temizinin ortalama satış fiyatı 18bin liradır. bu fiyatta aşşağı aldınız zj ler için çok daha fazla dikkatli, özenli ve araştırıcı olmalısınız. dökük bir arac 13 verirsiniz 5 daha harcarsınız sonuç olarak kurcalanmış bir aracınız olur... 1 parçanın tamir görmesi yada etklerd boya olması çok önmeli diildir, lpg sistemi sıralı iyi bir marka 2 ile 4 bin arası değişir bu bir dezavantaj bence, benzine tahammül ederim diyorsanız o başka tabiiii. yürüyen, mkanik, motor, defransiyeller, elektrik aksamı orjinal ve sağlam olmalı, içi tmiz demişsiniz bu iyi...tekrar ediyorum dökük bir arabayı standart hale asla getirmezsiniz bu ispatlanmış, denemeye gerek olmayan bişidir.

Aynen katılıyorum.

Levent Hocamın söylediğine bende katılıyorum .

Şu bir gerçek ki 15 binlik aracı 5 bin harcayınca 20 binlik araç gibi olamaz hiçbirzaman . Tabi düşeş denk gelmiştir . İyi pazarlıkla düşük alınmıştır ayrı .

Bakalım Bozo hocam aracı servise inceletirse belli olur zaten durum , yazarsa bizde öğrenmiş oluruz :smiley:

LPG sistem değişikliklerinde bir konuya takılıyorum . Evet LPG si işli bir araçtaki sistemi söksek yerine başka bir sistem taksak trafikte hiç sorun yaşamayız emin değilim ama muayene de de sorun olmaz sanırım(emin değilim) . Peki uzak olsun ama bir aksilik kaza vs durumunda inceleme yapıldığında , Ruhsata işlenenden farklı bir sistem olmasından kaynaklı suçlanabilir miyiz acaba ? Sonuçta eski sistemi ait ve aslında her sistem için gerekli olan bütün belgeler(fatura proje vs ) Aracın Dosyasın da duruyor . Bu benim ki fikir alışverişi aklıma takıldı ...

fiyat çok düşük gerçekden araç i incelenmeli
ucuzdur vardır bi illetimi yoksa saybi gerçekden ihtiyaç geregimi satıyo oda olabilir tabi aracın elektronik aksamı motor mekanik kontrolu mutlak bi serviste olmalı bence
kolay gelsin zor bi iş bu makinereri seçmek

bu fiyat düşüşlerinde yeni yılın gelişi ve araç sahiplerinin MTV 1. taksidi ödemeden elden çıkarma arzusu da yatıyor

merhaba arkadaşlar ben erol sitenize yeni üye oldum.Bende bir GC 96-97 almak istiyorum bunun arastırmasını yapıyorum.Sitenizi de öyle keşfettim.Site çok güzel karıştırdıkça karşıma aradığım şeyler çıkıyor.
Benim sormak istediğim GC 96-97 modellerinin ortalama değeri ve nereden sorulacağı araba pazarlarına gidiyorum.Ya bir tane yada hiç görmüyorum.Galeriler yüksek fiyat çekiyor.Sahibinden ise farklı farklı fiyatlar
onun için sitenizi tercih ettim tecrübelerinizden yararlanmak için şimdiden teşekkürler....

Bir fiyat biçmek pek kolay değil , piyasa değişken araçlar değişken . Ama açıkçası Düzgün bir 97 nin 18-19 un altında olacağını sanmam . Adamın aracı düzgündür acelesi yoktur 22-23 de ister .Düşeş birşey denk gelir yada satan kişi sıkışmıştır vs istisnai durumlar . Öyle çok ucuz olanları dikkatli değerlendirmek gereklidir .

Oto pazarında biraz zor , daha çok sahibindeni sıkı etmek ve bulunduğunuz bölgede ki servislre vs uğrayarak hem tanışıp hem haber bırakmak daha verimli olacaktır .

LPG ve prosedür hakkında hiçbir bilgim yok, fiyat aralığını da bilmiyorum ancak size tavsiyem servis geçmişi olan bir aracı almanızdır.

peki neden?

şöyle ki alacağınız araç 5.2 litrelik bir v8 (öyle tahmin ediyorum, belirtmemişsiniz) MPI motor olarak isimlendirilen bu motor sağlamlığıyla ünlüdür. yani 1.6 binek araçlar 130 bin milde topu dikerlerken bu motorlar 650 bin mile kadar yenilenmeden hizmet verirler. yani almak istediğiniz araçla şu an üretim aşamasında olan bazı sıfır araçlar bile nefes yarıştıramayacaktır emin olun. yalnız bu tek bir koşula bağlıdır, düzenli bakılmış, gösterilen millerde düzenli olarak servisine götürülmüş, mekanik masrafından kaçınılmamış bir araç!!!
işte bu nedenle bakmanız gereken aslında tek şey servis kayıtlarıdır. bunlar istenildiği gibi olduktan sonra almak istediğiniz aracın mili sizi hiç rahatsız etmesin. çünkü hiçbir önemi yoktur.

tavan sarkması gibi durumlar ufak ayrıntılar, ama yine de dikkatli olun, mesela tavan sarkması aracın tavanının ek aydınlatmalar için delinmesi sonucu zamanla ordan su almasıylada meydana gelebilirki, bu da çürüme demektir. uyanık olun, yoksa yıllanmayla meydana gelen döşeme deformasyonu bence zerre kadar önemli değil.

sevgiler

Selamlar

Bu forumdaki samimiyet inanın mutluluk verici, Forumda herkes birbiriyle yarışmak birbirini yenmek yerine doğada beraber olmayı paylaşım ve yardımlaşmayı seçmiş erdemli bir
davranış ortaya koyuyor.
Uzun yıllar önce yarışırken bunun tam tersi bir ortamda idim amaç saadece en hızlı olmak geçmekti.
motor mekanik ve modifiye bilgim fena sayılmaz . bahse konu aracın kapısını actım içine baktım , etrafında bir tur attım. Hayırlı işler dedim gittim. O aracı teste soksam bilgimden şüphe ederdim.
araç bakarken kıstaslarımı forumun başka bir yerinde yazdım konu başlığı: Konu: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 Motor Ömrü (Konuyu 2800 Kişi Okumuş) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18046.new;topicseen
Bu arada 4*4 konusunda acemiyim bir kere araç yüksek ben asfalta paralel bakmaya alışmışım şu an toyota corolla bana yüksek geliyor :smiley:
4*4 özelliklerini de bu forumdan ögrendim ve forumdaki herkese teşekkür ediyorum burası 4*4 okulu gibi.
ögrendiklerim ve bilgim ışığında.
1- Araçta Lpg çok büyük ihtimalle olmayacak bence bu güzel bir konu başlığı olur.
2- vj 5.9 ilk tercihim nadir araç biraz zor, durumuma göre vj 5.2 de bakıyorum
3- Fiat kıstasım özetle ucuz bir 5.2 buna 2500 tl. şanzıman 7-8000 tl gibi motor mekanik için ayırmayı (boya kaporta düzgün diğer aksamlar masrafsız ve çalışır vaziyette ise)
ve böylece kendi topladığım bildiğim bir aracı daha içim rahat sürme şeklini secebilirim. Yani içinde olduğum bir araçım olur.
yada bana söylenen ne ise o kadar bildiğim bizzat hiç yerine hiçbir bilgi ve katkım olmayan dışında olduğum bir aracım olur. bunda biraz da olsa tedirginlik vardır benden istediği parayı alamaz olabilecekleri mümkün mertebe düşerim. Bu hem şoför mahali hem 2.5 kuruş demek değildir. :smiley:
4-Her iki durumda da çok kapsamlı test mekanik kontrol ve 4 teker bakım yaptırırım aracı alırsam ilk işim bütün sıvıları değiştirmek olur.
özet le düşüncem bu şekilde, ilgi ve alakaya teşekür ederim.

saygılar.

Hocam bu hesaba göre motor-şanzıman 10 binlira desek araçta hadi 15 bin olsun 25 bin civarına kadar çıkmanız olası bir esktra çıkmaz ise . Bence sıkı bir araştırmayla şöyle günü günüe servis kayıtları olan sahibi düzgün bir 5.9 alınabilir .

Ama belirttiğiniz noktayı da atlayamam , ben kendi gözü önümde olmasını isterim , içinde olmayı isterim . Detaycı insanlar için önemli bir nokta ... Araçla uğraşmak , baştan yapmak başka bir tat tabi ki ...

Ben göztepe sanayide oturuyorum.Bu aracı GC(5,2) almaya kalktığım zaman tanıdığım usta arkadaşlarıma göstermem yeterli olur mu? yoksa
illada servise mi götürmek lazım bildiğiniz kronik arızaları var mı nelerdir? Nelere dikkat etmeliyim.Kaporto boyayı hiç düşünmüyorum.Motorda öyle sayılır ama
bu sonuçta bir jeep

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR