1997 GRAND CHEROKEE 5.2 (LPG TÜKETİMİ..?)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet034 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,284

ahmet034

Ana Kamp
ARKADAŞLAR SELAM;
BENDE 1997 MODEL 5.2 GRAND CHEROKEE VAR...ARACI ALALI YAKLAŞIK İKİ AY OLDU.ÇOK KEYİFLİ FAKAT ARACI DAHA TANIMIYORUM...MESELA LPG TÜKETİMİ ŞEHİR İÇİNDE 85 KURUŞ...FORUMLARDA DOĞRUSU BU RAKAKMA HİÇ RASTLAMADIM...YANİ BİRAZ FAZLA GİBİ...BENZİN TÜKETİMİNİ DOĞRUSU HESAP BİLE ETMEK İSTEMEDİM...BU KONUYLA İLGİLİ BANA TAVSİYE VE GÖRÜŞ BİLDİRECEK ARKADAŞLARIMIN YAZILARINI BEKLİYORUM...
SAYGILARIMLA

Etiketler
Ynt: 1997 GRAND CHEROKEE 5.2 (LPG TÜKETİMİ..?)

LPG sistemi sıralımı? markası ne ? nerede yaşıyorsunuz ?

LPG SİSTEMİ SIRALI...MARKASI TARTARINI...ŞEHİR İÇİ SÜREKLİ YÜKSEK YAKIT TÜKETİMİ SÖZKONUSU...ACABA 85 KURUŞU ŞÖYLE 55-60 KURUŞLARA ÇEKEBİLİRMİYİM...BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ ÇOK İYİ OLUR BENİM İÇİN...

5200cc motorun yakıt sarfiyatını nasıl düşüreceksiniz? 1.6 suzuki değil bu yakacak gayet tabi.Aslan besleyen yemini düşünmez.

İSTANBUL ÜSKÜDAR'DA YAŞIYORUM...DÜN AKŞAM ARACI İLANA KOYDUM BAŞA ÇIKAMIYACAM DİYE...FAKAT SABAH GERİ ÇEKTİM..ARACI DA ÇOK SEVDİM İŞİN DOĞRUSU...İKİLEMDEYİM YANİ...FAKAT AĞIR BASAN TAMİRİNİ GERÇEKLEŞTİRİP KULLANMAKTAN YANA...BUJİ KABLOLARI VE BUJİLER DEĞİŞİRSE DÜŞERMİ...BİLGİSAYARDA 100 KM.= 28 LT. GÖSTERİYOR

BEN DE ASLANI BESLEYİ DİYORUM FAKAT BİRDE YAKIT REALİTESİNİ BİLMEK İSTİYORUM :smiley:

Assasin' Alıntı:
5200cc motorun yakıt sarfiyatını nasıl düşüreceksiniz? 1.6 suzuki değil bu yakacak gayet tabi.Aslan besleyen yemini düşünmez.
YANLIŞ CEVAP !! bu aslan besleme işinide hiç anlamadım , arkadaş sormuş yakıtı fazla nasıl indirim diye cevap "aslan besleyen yemini düşünmez" yapma yaww ,
belki aslanda sindirim sorunu var obezite var ALLAH ALLAH.. işi biliyorsanız nerede ne sorun var onu yazın .
aslan besleyen ikinci el araba almaz bu, forumda kaç kişi o km jeep ,land cruser vs. büyük hacimli araç alıp offroad yapıyor valla yaklaşık 2 senedir forumdayım bir kişi vardı galiba grand şero alıp modifiye yapmıştı o arkadaşta zaten yakıtı falan düşünmüyordu . yapmayın arkadaşlar hepiniz kedi yada yaşlı aslan besliyorsunuz sonra aslan besliyen yemini düşünmez vayy bee ne klas bir cevap bu forumun sorunu bence bu samimiyetsizlik.

bayayhan' Alıntı:
YANLIŞ CEVAP !! bu aslan besleme işinide hiç anlamadım , arkadaş sormuş yakıtı fazla nasıl indirim diye cevap "aslan besleyen yemini düşünmez" yapma yaww ,
belki aslanda sindirim sorunu var obezite var ALLAH ALLAH.. işi biliyorsanız nerede ne sorun var onu yazın .
aslan besleyen ikinci el araba almaz bu, forumda kaç kişi o km jeep ,land cruser vs. büyük hacimli araç alıp offroad yapıyor valla yaklaşık 2 senedir forumdayım bir kişi vardı galiba grand şero alıp modifiye yapmıştı o arkadaşta zaten yakıtı falan düşünmüyordu . yapmayın arkadaşlar hepiniz kedi yada yaşlı aslan besliyorsunuz sonra aslan besliyen yemini düşünmez vayy bee ne klas bir cevap bu forumun sorunu bence bu samimiyetsizlik.
5200 motora biniyorsanız düşünmeyeceksiniz.Madem düşünüyorsunuz,çok yakıyor diyorsunuz Fiat Punto'ya binin.Forum sorunluysa takılmayın forumda.Bugüne kadar da LPG'li araç kullanmadım,ASLANI KEDİYE BOĞDURMADIM.

Assasin' Alıntı:
5200 motora biniyorsanız düşünmeyeceksiniz.Madem düşünüyorsunuz,çok yakıyor diyorsunuz Fiat Punto'ya binin.Forum sorunluysa takılmayın forumda.Bugüne kadar da LPG'li araç kullanmadım,ASLANI KEDİYE BOĞDURMADIM.

katılmıyorum size .85 den 80e bile düşürse kar kardır .belki 50 tllik bakımla 1000 tl az yakıt yakacak 1 yılda .

lpg li araç kullanmadığınız içinde kutluyorum sizi çok iyi etmişsiniz ,şimdi kullanalara da abuk subuk cevap vermeyin kafi. fikriniz varsa söyleyin kalabalık etmeyin burda.

nedir bu küçümseme anlamıyorum sanki bi halt ediyorlar lpg li araç kullanmayarak zenginmisin akıllımısın nesin .git benzinli off road araçlarının olduğu forumlara takıl lpg ile sorunun varsa . forum sorunlu değil sizin gibi ler sorunlu .

soruya gelecek olursak performanslı dipgaz kullanıyorsanız bu değerlere kolayca ulaşıyor araç sakin kullanıyorsanız mutlaka lpg sistemini kontrol ettirmek lazım lpg sisteminde problem yoksa motorda hava filtresinde bile sorun olabilir.

mesela yol bilgisayarı kaç lt gösteriyor ortalamada buan %20 ekleyip lpg tüketimi bununla orantılımı bakın.20lt ise 25lt lpg yakarsınız oda 65 kuruş 2.60 lpg fiyatı ile.benim 20lt civarında ş.içi tüketimim yol bilgisayarında 25-30lt lerde ise motorda bir sorun olabilir 20 lt ve altında ise lpg sistemindedir.

Assasin' Alıntı:
arakadaşım işin aslı bu degil egerki arkadaşa yardım etmek gerekiyorsa bildigimiz konuda dogru zamanda dogru nokta atışı yapmak lazım burada ahkam kesmiyorum ama bu 5.2 lik aracta illaki yumuşak bi sürüş istiyor nasıl nerede hangi devirlerde kullanıldıgı önemli bende ilk defa 5.2 aldım bu araclar hakkında daha yeni yeni bilgileniyorum ortalama karda kışta kullandıgım kadarıyla arabaya 350 kuruş yaktırıyorum denemesi bedava buyrun gelin aslanı nasıl dizginlettigimi görün ben defalarca test ettim bunun üzerini 4000 5000 devirlerde 600 lira anca yaktırdım arkadaşın şikayeti aracta degil ise mutlaka sürücü ile alakalı bir sorun vardır benim lpg markasıda tartarini mükemmel uyumlu saygılar

arkadaşım,sen milletin dediğini boşver, arabanın bujilerini ,buji kablosu,distribitör kapağı ve tevzi makarasını beraberce değiştir yakıtının şehir içi 500-550 aralığına düştüğünü göreceksin bu arabaların yakıtı daha aşağıya düşmez .. selamlar..

HUNTER TEŞEKKÜRLER...
DEDİKLERİNİZİ YAPACAM...70 KURUŞ BİLE BENİM İÇİN KAFİ...ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

5200 MOTORU HERKES KADAR YAŞAMA HAKKI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM...TABİİKİ EN EKONOMİK HALİYLE...FİAT PUNTO DA Bİ ARAÇ VE TERCİH EDENLERE SAYGILIYIM...

FATİH, BİLGİSAYAR 100 KM. İÇİN 28 LİTRE GÖSTERİYOR...BENCEDE SORUN LPG DEĞİL...ALAKANA TEŞEKKÜR EDERİM...

ALPAY ,ŞEHİR İÇİ KULANIMIM 2-3 DEVİR ARASINDA...BEN HUNTER'İN TAVSİYESİYLE Bİ BAŞLANGIÇ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM..

ahmet034' Alıntı:
ALPAY ,ŞEHİR İÇİ KULANIMIM 2-3 DEVİR ARASINDA...BEN HUNTER'İN TAVSİYESİYLE Bİ BAŞLANGIÇ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM..
tabiki ahmet:öncelik aracın elektiriksel mantıgı onları bi düzene koy sonra gaz pedalıyla iyi gecin inan ben bile bu aracı gazlamamak için kendimi bitiryorum muhtaşem bi duygu 5.2 ama malum yakıt cok kötü pahalı arkadaşın dedigi gibi önce aracın bakımları sonra kendine mukayyet olman gerisi kendiliginden iniyor zaten

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,124
Kayıtlı Üye Sayımız
166,855
Kaydolan Son Üyemiz
iyilerdenbiri

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR