1996 Vitara Direksiyonundaki Boşluk...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emir_Efe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,098

Emir_Efe

SERKAN
Yer
İSTANBUL
Bu gün aracımla avrupa yakasına geçtiğimde aracın bozuk yollarda çok fazla kendi halinde bir sola bir sağa çektiğini gördüm ve çok tedirgin oldum direksiyondaki boşluk neden kaynaklana bilir ve bu sorun nasıl giderilebilir teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 1996 Vitara Direksiyonundaki Boşluk...

Emir_Efe' Alıntı:
Bu gün aracımla avrupa yakasına geçtiğimde aracın bozuk yollarda çok fazla kendi halinde bir sola bir sağa çektiğini gördüm ve çok tedirgin oldum direksiyondaki boşluk neden kaynaklana bilir ve bu sorun nasıl giderilebilir teşekkür ederim.

motor calışır halde iken sol ön kapı yanında ayakta durun,sag elinizle direksiyona ufak hareketler yaptırın aynı tepkıleri tekerleklerde görebiliyormusunuz bi ona bakın görüyorsanız kutu saglamdır cekme varsa rot ayarı ile düzelir gezme var isede rot ayarınızı yapıcak kişiye ön takım boşluk kontrolü ve arka tandır kol burclarına baktırın.

Direksiyon Rot başlarınız, es rotunu ve aktarma rot kollarını kontrol ettirin, yüksek ihtimalle bozuk çıkan olacaktır. Bozuk rotunuz varsa ayar yapmayacakalardır. Düzletme yenileme işlemlerden sonra ön düzen ,drensiyon tepkileri ve daha stabil bir sürüş elde edersiniz, Kolay gelsin.
Hakan Irıklı

ya bu sitede yeni suzuki sahibi olanlara gerek teknik gerekse motor yedek parça vs. yardımcı olabilecek kimler var.. HAKAN IRIKLI,hemen her konuda bilgi sahibi çünkü tüm konularda en güzel saptamaları o yapmış. benim yedek parça problemim var.balıkesirde halledemiyorlar,bir kaç japon parçacı var ama onlarda kimi arıyorlarsa stoklarında yokmuş türü cevaplar veriyorlar hep..bu sitede forum bandı olsa chat misali ve kimler o an online ise danışsak yardımcı olsalar çok güzel olacak.onlarca konu var ve kimler online onu da göremiyorum ben..konu başlığı açmadan böyle bir paylaşım ortamı olsa süper olur bence..şimdi buraya yazdığımı bile kim okuyacak ki niye yazıom buraya..

Üstad Merhaba..ihtiyacın olan Parça için Örnek "Suzuki Vitrara Yedek Parça İhtiyacı" şeklinde başlık aç aracının Marka, Model bilgilerini net olarak yaz istedigin parçaları net olarak belirt. Beb ve benim gibi bilgi sahibi birçok arkadaşımız var elimizden geleni yaparız. Gerekli yerlere yönlendiririz.

Kimlerin online oldugunu hemen mesajın sol bölünmde Kimlik/Kullanıcı bilgisi bölümünde, Online (yeşil )/Offline (beyaz) ikaz ile görebilirsin. Veya site ana sayfada en altta kimlerin online oldugunu hatta günlük online olan tüm kullanıcılarıda görebilrsin.

Hemen yukarıdaki Tags bölümünden son mesaj atılan konular sıralamasına görebilrsin. (açarsan biraz aşagı inmen gerekir.)

Kolay gelsin
Hakan Irıklı

selamlar direksiyon daki boşluk hakan üstadın dediği gibi muhtemelen rotbaşlarından kaynaklanması mümkün kutuda boşluk varsa ustanız ayar yerinden boşluğunu kolayca alabilir.

suzukilerin direksiyondaki ayar yeri tam olarak nerde acaba çünkü ne zaman balans ayarı yaptırsam mutlaka direksiyonda boşluk oluyo

direksiyon kutusunun üzerinde kaputu açınca kutunun üzerinde 17 lik bir somun içinde tornavida başlı civatası var
ama size tavsiyem kendiniz kurcalamayın bilen bir ustanın yapması daha doğru olur
artı her balanstan sonra olan boşluk için ustanıza danışmanızı tavsiye ederim normal değil bence

(Bu gün aracımla avrupa yakasına geçtiğimde aracın bozuk yollarda çok fazla kendi halinde bir sola bir sağa çektiğini gördüm ve çok tedirgin oldum direksiyondaki boşluk neden kaynaklana bilir ve bu sorun nasıl giderilebilir teşekkür ederim.)

o sorun bendede oldu ben de tanıdığım usta bir tamirciye yaptırdım sadece diresiyon boşluğunu aldı zor bişey değil 2 dakka

Peki direksiyon boşluğu acaba hidrolik direksiyonlarda da kolayca alınabiliyor mu.Direksiyon ustası mı bulmak lazım yoksa normal bir tamirci mi?Merak ettim şu an öyle bir sorunum yok fakat olmaz dememek lazım.

benim vitarada hidrolik direksiyon iyi bir usta çok basit yapabilir ama hava filitresinin sökülmesi gerekebilir
:smiley:

bence rot milinden kaynaklanıyor, benim araçtatda direksiyonda boşluk vardı ve araba yolda geziyordu rot milini değiştirdik ,problem kalmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR