1996 5.2 V8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asyaasrın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,214

asyaasrın

Yeni Üye
Arkadaşlar sonunda bende kararımı verdim.Yarın 1996 model 5.2 V8 Grand Cherokeenin devrini alacam.Araç saat gibi çalışmayan hiçbir aksamı yok,fiyatıda 16.000TL.Gerekli ustalara kontrol ettirdikten sonra 4.0 -5.2 arasında yakıt yönünden fark olmadığınıda sizlerin yazılarından öğrendikten sonra en akıllı seçimin 5.2 olduğuna karar verdim.Ayrıca bu araç 25.00TL lik LPG ile yaklaşık 80 km yol yaptı.Tabiki tam sarfiyatını sürekli kullanımdan sonra net belli oacak.Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 1996 5.2 V8

16.000 tl çok çok ucuz bir fiyat. gerçekten temiz bir arabaysa çok iyi fiyata bulmuşsun.

ilkakdeniz' Alıntı:
25 liralık gazla 80 kilometre yaklaşık 31 krş yapar bana pek mümkün gibi gelmedi

bana çok garip geldi, ben otobanda 110 km sabit hızda 38 kuruş yakıyorum. hadi diyelim benim gaz ayarında sorun olsun, düşse düşse 35 kuruşa düşer. Ya ölçümde bir yanlışlık, ya da motor bilgisinde bir yanlışlık var. Aracını 5.2 zannedip yıllarda o dilimden vergi ödeyen 4.0 sahipleri olduğunu duydum...

Merhaba arkadaşlar bende 1996 cherokee sahibi olarak aranıza yeni katıldım...
arabam uzun yolda 29 krş yakıyoo

mrb arkadaşlar bende 1996 cherokee sahibi olarak aranıza yeni katıldım...
arabam uzun yolda 29 krş yakıyoo

Benim araç , şehr dışı 100 km yi geçmediğim halde ,22 lt lpg yakıyor gayet bakımlı olmasına rağmen.Şehir içi ist trafiğinde 27 lt .İnanmayı çok isterdim ama mantığım ağır basıyor kusura bakmayın . ;D

Bu yakıt konusu nedense çok ilgin benim aracı alalı yaklaşık 6 ay oldu ve her defasında km sıfırlarım dikkat ederim.80 TL lpg ile 250-260 km yol gidiyorum.Sonuç gayet makul :smiley:.Bu az yakan zj lerde bir gariplikmi va ;Dr.Bende üzerinde durulması gereken bir konu birşeyler eksik yada fazla,İnanması zor sanki mantığa aykırı gibi olsada gerçek bu...

Yunus bey verdiğiniz değerler gerçektende çok ilginç.Benim "az yakıyorum" dediğim dönemde bile , 100.-TL ile 230 km. gidiyordum.
Şimdi ise, sistemde yaptığım değişiklikler sonrasında 100.-TL ile 150.-KM. gidebiliyorum. :smiley:
Sözde daha az yakıt tüketsin diye yapılan işlemler ters tepti ;D ;D

Yunus yakıtın çok süper bu ayarı bozma,ben geçen ay ort km 380 krş yaktım yine bozuldu , dün 200 km yol yaptım 95 tl ve ben trafiğe girmiyorum .Mantık olarak dışarda 19 trafikte 25 lt normal,çünkü gaz ayarını kıstıkça daha çok yakar.selamlar.

27istanbul27' Alıntı:
Yunus yakıtın çok süper bu ayarı bozma,ben geçen ay ort km 380 krş yaktım yine bozuldu , dün 200 km yol yaptım 95 tl ve ben trafiğe girmiyorum .Mantık olarak dışarda 19 trafikte 25 lt normal,çünkü gaz ayarını kıstıkça daha çok yakar.selamlar.
:smiley:Ya sormayın kesinlikle aracı elletmiyorum.En son bujileri değişttirm.Ustanın yanından ayrılmadım.Ayrıca motorun yakıt değerlerinin iyi olup olmadığı cihaza bağlanarak anlaşılıyor.Ben en son serviste cihaz bağlıyken aracı yola çıkarttırdım.Yakıt değerleri harikaydı.Ustanın söylemi ile ;D

arkadaşlar ben bizzat denedim
- 103 mil gittim 164.8 km yapar
yola başlamadan önce 55 lt gaz aldım depom okadar, daha sonra yola koyuldum 100-110 km hızla 164,8 km yaptım tekrar gaz aldım depoyu kusana kadar doldurdum 40,60tl gaz aldı... Buda 246krş eder.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri