Merhabalar, ben de konu ile ilgiliyim gelecek yanıtlar bizleri yönlendirecektirGünümüz ekonomisinde bu tür aracı almak mantıklımı ,piyasası çok yükseldi düşmesinimi beklemeliyim .
Araç harika keyifli bir araç araçı olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim.
Alırsam yüksek miktarda sorunla karşılasırmıyım.
merhaba, anadolu da Secaattin usta, Jeep garage, avrupa yakasında Yusuf usta var,İstanbul avrupa ve anadolu yakasında aracın herşeyine detaylıca bakarak bilgi verebilecek ustalar, servisler konusunda siz tecrubelilerin desteğine ihtiyacım var.
benzin vergi ve lpg olarak yeterli gelebilir ama bu araçlarda bir sorun çıktı mı 3-5 binden başlar, aracı alırken kenarda en az 10 bin TL boşta ne olur ne olmaz parası olması gerek. en temiz aracı bile alsanız ilk ay 3-5 bin masraf çıkarması çok olasıdır.Yakıt + vergi + masraf olarak aylık 1000TL gibi bir gider olacağını düşünerek bütçemi buna göre ayarladım. Sizce bu bütçe kulağa nasıl geliyor? "Temiz" bir araç bulduğum durumda kullanım miktarımı da göz önünde bulundurduğunuzda ayırdığım bütçe yeterli midir?
96-98 temiz bir 5.2 için yeterli olur. ama 10 bin de kenarda durmalı..Son sorum da kabaca 80k bir bütçem olacak. Şubat-Mart gibi satın almayı düşünüyorum. Sizce bu araç bütçesi yeterli olacak mı? Araç fiyatlarının düşmesi ile ilgili bir öngörünüz var mı?
Değerli yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Ne olur ne olmaz diyerek 10k bütçeyi elimde tutarak planlama yapacağım. Önümüzdeki aylarda ufak da olsa bir fiyat revizyonu olur mu piyasada, bu konuda bir öngörünüz var mı?merhaba, anadolu da Secaattin usta, Jeep garage, avrupa yakasında Yusuf usta var,
detaylı kontrol yaparlar.
benzin vergi ve lpg olarak yeterli gelebilir ama bu araçlarda bir sorun çıktı mı 3-5 binden başlar, aracı alırken kenarda en az 10 bin TL boşta ne olur ne olmaz parası olması gerek. en temiz aracı bile alsanız ilk ay 3-5 bin masraf çıkarması çok olasıdır.
96-98 temiz bir 5.2 için yeterli olur. ama 10 bin de kenarda durmalı..
eski konularda bu araçların sorunları ve çözümleri ile ilgili olarak çok detaylı bilgiler mevcut, onları bir araştırın, bütün sorularınıza cevap bulacağınıza eminim.
bence olur, kış mevsimi geçince 4x4 lerde bir miktar düşüş olabiliyor.Değerli yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Ne olur ne olmaz diyerek 10k bütçeyi elimde tutarak planlama yapacağım. Önümüzdeki aylarda ufak da olsa bir fiyat revizyonu olur mu piyasada, bu konuda bir öngörünüz var mı?
Aslında model yılı çok önemli değil 93-94 modeller de olabilir belki model düşünce bu bütçelere daha makul bir araç bulabilirim ne dersiniz?80k bütçe ile anca bitik araç alırsın hocam. 96-98 zj için min 100k bütçe olmalı ki, bu bile yeterli gelmeyebilir. 120-130 bine alacağın araçta bile 20k masraf çıkabilir.
ayrıca kur da yükseldi. eskisi gibi arıza maliyetleri ucuz değil. bir diff pullarını değiştirmeye kalksan totalde 2k masraf çıkarır. mopar yağ filtesi bile olmuş 250 lira. geçen sene 60'tan aldığımı bilirim.
ayrıca fiyatların düşeceğini düşünmüyorum. 2. elde gerileme bugünkü konjonktürde mümkün değil. ülkemizin ekonomik durumunu da göz önüne aldığımızda önümüzdeki aylarda daha da yükselmesi kuvvetle muhtemel.
yakıt+vergi+masraf ayda 1k kurtarmaz. dediğin gibi ayda max 500 km yapıyorsan yakıt+vergi olur. masraf sürpriz yumurta
yakıt lpg ile şehir içi min 22-23 lt yakar. aracın kondisyonuna göre bu rakam 30-35 litrelere kadar da çıkabilir. (80 bine alacağın aracın, min 30 lt yakacağına yemin edebilirim)
pek katılmıyorum, netteki fiyatlarla realite farklı, arkadaşım 5.9 aldı yapılı, milletin 150-200 istediği 5.9.. ne döküktü ne de 120-150 bin TL idi. tabi ki aldıktan sonra masraf yaptı ama 50-100 bin harcamadı..80k bütçe ile anca bitik araç alırsın hocam. 96-98 zj için min 100k bütçe olmalı ki, bu bile yeterli gelmeyebilir. 120-130 bine alacağın araçta bile 20k masraf çıkabilir.
2. el de gerileme zaten geçen hafta itibarı ile başladı (binek araçlarda), 4x4 lerde de klasik Şubat- Mart aylarında çözülmeler olacak. ayrıca eskisi gibi 20-25 yaşında sürpriz yumurta araçlara olan talep de azaldı. nedeni de çıkarabileceği masrafların geçen seneye göre neredeyse 2 kart artması. ekonomik durumlara değinmeyeceğim bile. uçuk kaçık rakamlar tabi ki var, alan da tek tük çıkar ama bu demek değildir ki o arabanın piyasa rakamı doğru rakamdır. kör satıcı kör alıcı olayı, araştıran kimse o paraları vermez.ayrıca fiyatların düşeceğini düşünmüyorum. 2. elde gerileme bugünkü konjonktürde mümkün değil. ülkemizin ekonomik durumunu da göz önüne aldığımızda önümüzdeki aylarda daha da yükselmesi kuvvetle muhtemel.
çok oynanmış işlemli araçlar bunlar.. size zateb 2" yükselmiş, sağlam lastikli bir araç lazım, bunlara pek gerek yok. tabi araç güzel gözükse de ben bu ilanlara baktığımda sadece masraf görüyorum.Aslında model yılı çok önemli değil 93-94 modeller de olabilir belki model düşünce bu bütçelere daha makul bir araç bulabilirim ne dersiniz?Mesela malum sitede şu numaralı ilanlar dikkatimi çekiyor sizler ne düşünürsünüz?
873258057
875591256
882536150
eğer ki çok sağlam bir dostunuz var ise jeep ustası - servisi o zaman bakılabilirBir sorum da sitelerde 50-60k civarlarında içi temiz görünen araçlar da var. Motor ve diğer hayati kısımların komple elden geçirileceği bir durumda yine 80-90k bütçelere çıkmak mümkün olur mu? Yoksa bir araç bedeli kadar da tutma ihtimali olur mu
Aslında model yılı çok önemli değil 93-94 modeller de olabilir belki model düşünce bu bütçelere daha makul bir araç bulabilirim ne dersiniz?Mesela malum sitede şu numaralı ilanlar dikkatimi çekiyor sizler ne düşünürsünüz?
873258057
875591256
882536150
Her ne kadar çok istesem de 120k bütçelere çıkamayacağım o sebeple 80k civarlarında sürpriz yumurta ihtimali görece daha düşük olanlarla yukarıdaki arkadaşların belirttiği ustalara göstererek ilerlemek gibi bir plan belirdi aklımda. 2021 yılında eğer sahip olabilirsem daha ilerleyen dönemlerde (yılın sonuna doğru veya ertesi yıl vs) masraflarını halledebileceğim ama tabii sürpriz yumurtanın ne kadar derin olduğu ile de alakalı bir durum
Bir sorum da sitelerde 50-60k civarlarında içi temiz görünen araçlar da var. Motor ve diğer hayati kısımların komple elden geçirileceği bir durumda yine 80-90k bütçelere çıkmak mümkün olur mu? Yoksa bir araç bedeli kadar da tutma ihtimali olur mu?
üstadım kısmen katılıyprum ama nette araçları sende biliyorsun, yarısından çoğu çöppek katılmıyorum, netteki fiyatlarla realite farklı, arkadaşım 5.9 aldı yapılı, milletin 150-200 istediği 5.9.. ne döküktü ne de 120-150 bin TL idi. tabi ki aldıktan sonra masraf yaptı ama 50-100 bin harcamadı..
96-98 arası 5.2 ZJ ilanı sahibinden de 107 tane var, bunların sadece 30 tanesi 130 bin üzeri, yaklaşık 30 tanesi 100-130 bandında. kalan 40 araç ise 100 bin altı. 80-100 bandında temiz gözüken araçlar mevcut, nasıl 130 bine satılan aracın ne masraf çıkaracağı belli değilse aynısı 80 lik araç için de geçerli. yeter ki çok iyi kontrol ettirilsin alınmadan önce.
misal bu araçlara iyi bir pazarlıkla bakılabilir
Jeep Grand Cherokee Fiyatları & Modelleri sahibinden.com'da
Satılık Jeep Grand Cherokee fiyatları & araç modellerinin en güncel ilanları Türkiye'nin en büyük otomobil pazarı sahibinden.com'da!www.sahibinden.com
Satılık Jeep Grand Cherokee fiyatları & araç modellerinin en güncel ilanları Türkiye'nin en büyük otomobil pazarı sahibinden.com'da!www.sahibinden.com
2. el de gerileme zaten geçen hafta itibarı ile başladı (binek araçlarda), 4x4 lerde de klasik Şubat- Mart aylarında çözülmeler olacak. ayrıca eskisi gibi 20-25 yaşında sürpriz yumurta araçlara olan talep de azaldı. nedeni de çıkarabileceği masrafların geçen seneye göre neredeyse 2 kart artması. ekonomik durumlara değinmeyeceğim bile. uçuk kaçık rakamlar tabi ki var, alan da tek tük çıkar ama bu demek değildir ki o arabanın piyasa rakamı doğru rakamdır. kör satıcı kör alıcı olayı, araştıran kimse o paraları vermez.
benim gözümde aslında çoğu toprağa bakıyor, ya da servise mi desek ?üstadım kısmen katılıyprum ama nette araçları sende biliyorsun, yarısından çoğu çöpresimlere bakınca bile anlıyorsun. bir gözü toprağa bakıyor
![]()