1993 G. Cherokee V8 5.2 Almak Zorunda Kaldım, Yardım?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan okays Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,459

okays

Yeni Üye
Yer
izmit
arkadaşlar izmitte oturuyorum bır alacagıma karsılık 1993 model grand cheroke v8 5.2 almak zorunda kaldım.aslında suzıkı vıtara kullanıyorum neyse bayramgıbı gunde aksılıkler bırakmadı peşimi vatandaş araca tüp takmış tabi sıralı deil sonradan randıman alamamış sokturmus ama bu arada manifolt contası patlamış arac sueklı tekleme yapıyo muhtemelen buji ve buji kabloları bırde sola tam tur yapınca ılerleyınce rot yada başka bişi tam anlamadım baya bı ses yapıyo tek begendiğim sey aracın kasası cok temız bakım lı içi gusel yıpranmamış.motoru çok iyi dedıler tek bıldığım şimdilik bu napmam gerek kıme goturmem gerek çok masraf cıkarır mı acıkcası korktum masrafından ıyı bır tup takmam gerek ne kadara duşer yakıt benı cok zorlar mı açaba gunde 50 km falan yapıcam standart olarak acıll yardım beklıyorum en kucuk yardımınız bıle cok onemlı benım iiçin gercekten bişi bilmiyorumm iyi bayramlarr

Etiketler
Ynt: 1993 G. Cherokee V8 5.2 Almak Zorunda Kaldım, Yardım?..

sizede iyi bayramlar ;

Benim bildiğim kadarı ile izmitte jeep moturuna bakan usta yok size istanbul yolu gözüküyor gibi. :smiley: Tam turda ses gelmesi direksiyon hidrolik sıvısı azalmış olabilir.

ilginize teşekkur ederım yakıt durum hakkında bılgınız var mı tupte veya benzınde bide eger gezi falan olursa katılmak ısterım tekrar ıyı bayram lar

5.2 motorun yakıt durumu ile ilgili forumda daha önce konu açılmıştı.Hatırladığım kadarı ile sıralı sistem lpg ile %40 oranında tasarruf sağlaması lazım.

BU hafta sonu bir gezimiz war buyrun linke http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20346.0

okays' Alıntı:
arkadaşlar izmitte oturuyorum bır alacagıma karsılık 1993 model grand cheroke v8 5.2 almak zorunda kaldım.aslında suzıkı vıtara kullanıyorum neyse bayramgıbı gunde aksılıkler bırakmadı peşimi vatandaş araca tüp takmış tabi sıralı deil sonradan randıman alamamış sokturmus ama bu arada manifolt contası patlamış arac sueklı tekleme yapıyo muhtemelen buji ve buji kabloları bırde sola tam tur yapınca ılerleyınce rot yada başka bişi tam anlamadım baya bı ses yapıyo tek begendiğim sey aracın kasası cok temız bakım lı içi gusel yıpranmamış.motoru çok iyi dedıler tek bıldığım şimdilik bu napmam gerek kıme goturmem gerek çok masraf cıkarır mı acıkcası korktum masrafından ıyı bır tup takmam gerek ne kadara duşer yakıt benı cok zorlar mı açaba gunde 50 km falan yapıcam standart olarak acıll yardım beklıyorum en kucuk yardımınız bıle cok onemlı benım iiçin gercekten bişi bilmiyorumm iyi bayramlarr

Aslinda bu araba süperdir.... kullandikca vitara ile kiyaslayamayacaginizi anlarsiniz...
manifolt contasi önemli degil, alin parcasini degistirirler, yeterki manifolt cikisinda bir catlak olmasin.
Sese arkadan geliyorsa arka difransiyel pullarindandir, eger arcta yükseltme kiti varsa helezonlar genis ve kalin oldugu icin bir yerlere sürtüyordur.
Izmir`de servis tanimiyorum aqmqa Istanbulà gelirseniz size yardimci oluruz.
Sirali sistem LPG`de en az %30 -40 daha az yakarsiniz.

beatrix' Alıntı:
Aslinda bu araba süperdir.... kullandikca vitara ile kiyaslayamayacaginizi anlarsiniz...
manifolt contasi önemli degil, alin parcasini degistirirler, yeterki manifolt cikisinda bir catlak olmasin.
Sese arkadan geliyorsa arka difransiyel pullarindandir, eger arcta yükseltme kiti varsa helezonlar genis ve kalin oldugu icin bir yerlere sürtüyordur.
Izmir`de servis tanimiyorum aqmqa Istanbulà gelirseniz size yardimci oluruz.
Sirali sistem LPG`de en az %30 -40 daha az yakarsiniz.

ergun bey arkadaş izmitli :smiley:

Size de iyi bayramlar,

Hiç İzmit'te bir ustayla uğraşmayın. Doğrudan İstanbul'a gelin ve yetkili bir Jeep servisine gösterin. Ben de yakın zamanda aynı süreçten geçtim. Eski LPG sökülüp sıralı LPG takıldı. Eski sistem LPG'ler aracın elektronik kontrol ünitesinde sorun yarattığı için devamlı Engine Check ışığını da yakar. Tam turda ses sorunu arka rot başlarından olabilir bu da klasik bir ZJ sorunsalıdır ama çok maliyetli bir sorun değildir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR