1992 Vitara JLX G16A Sıvı Radyatörü Soğutma Fanı Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dino967 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,265
Ynt: 1992 Vitara JLX G16A Sıvı Radyatörü Soğutma Fanı Modifikasyonu

MUDANYALI' Alıntı:
Tat ve dosluklar paylaştıkça artar..sana da bu yakışır Erdin Abi..
Senin gibi teknik,meraklı ve titiz insanların yaptıklarında vardır bir hayır şeklinde yorumluyor ve fayda konusunda sana aynen katılıyorum..

Ali'cim bu yola ben seninle çıktım,yaşadıklarımız,araçlara verilen emekleri biliyorsun,amaç, edinilen tecrübelerin insanların uygun maliyetlerle max.faydayı sağlayacak düzeyde bilgi paylaşmının sağlanması,teveccühüne teşekkürler sevgili kardeşim :smiley:

Etiketler

1992 Vitara JLX G16A Sıvı Radyatörü Soğutma Fanı Modifikasyonu

takmış olduğunuz fan hangi araca ait aynı uygulamayı bende yapmak istiyorum

emeğinizi paylaştığınız için teşekkürler

Aynı uygulamayı v6 lardada yapmamız mümkünmü acaba.Bildiğim kadarı ile hararet problemi bütün suzukilerde var...

coolpix' Alıntı:
Aynı uygulamayı v6 lardada yapmamız mümkünmü acaba.Bildiğim kadarı ile hararet problemi bütün suzukilerde var...

Öncelikle,uygulamanın "hararet problemi" nedeniyle yapılmadığını ifade etmeliyim,V6 motorda bildiğim kadarıyla civalı fan var ya da elektrikli fan uygulaması standart olabilir.Fan çapı doğru seçilirse her türlü motora uygulanabilir.Racing araçlarda radyatör üzerine yanyana çift fan uygulaması da yapılıyor.Aracım 92 model ve bir kez olsun hararet problemi yaşamadım,bakımlı araçlarda da problem yaşandığına şahit olmadım ...Selamlarımla ;)

bakımlı araçlarda da problem yaşandığına şahit olmadım ...

bu kelime tam yerinde ve dogrudur.

genelde 2. el aldıgımız 200-300 bin lere gelmiş 10 hatta 15 yaş üstü vitaraların antifiriz kullanılma masından ve kirecli sudan ötürü radyatör içi kireclenme ve tıkanmasından hararet yapar blok ve kapak catlatan fazla sayıda vitara var bu konuya dikkat derim .

2-3 sene evvel radyatör şişletmesi yaptırdım yapan usta şunu demişti >> %70 t ı k a l ı .<< ne anlamı varsa . ;D öylede calışıyordu ? ;)

dip not: camuru sevenler cıvık camura girince klima radyatörü camurla sıvanıp kurutuluncada güzel hararet yapar. ;D

vitaranın hararet göstergesi hararetin yükseldigini göstermez..o ibre de bi hareket oldu ise anlamı motor bitmiştir demek.tir..

krankın üzerinden alınacak her yük performans olarak geri döner. ;)

şimdilerde yapılan araclarda hidrolik direksiyon yok elektirikli var..mesela .!

alter power gibi bir ismi olan bir sistem var ! drag kalkışı yarışı cinsi araclara uygulanıyor anlık olarak şarzı kesiyor şarz ettirmiyor krankın üzerinden yük alıp güç kazansın amacı ile.

>>40 cm çapında 6 kanatlı üniversal fan<< bunu biraz araştırdım bulamamıştım buldugumda kacımam artık . ;) :smiley:

bu vitaralar için önemli bir konudur moderatörlerden ricam bu konuyu kalıcı bir yere koysalarda hep göz önünde kalsa hoş olur derim. :smiley:

Bu uygulamayı 93 model feroza'mda yapsam nasıl olur acaba ??zira benim termik fan arızalı;bende sabit hale getirdim;yenisi 550 tl..
Hem fiyat tasarrufu hem'de fan sesini (veya motor)azaltma anlamında bir avantaj olabilirmi??

teşekkür ederim Yaşar Bey aracıma aynı uygulamayı yapacağım inşallah başarılı olurum.

coolpix' Alıntı:

yaklaşık 2 senedir ve 40 000 kilometredir her şartta suzuki kullanıyorum ama henüz hararet problemi (gerçi hiç problem yaşamadım ama) yaşamadım

kalyoncu61' Alıntı:
teşekkür ederim Yaşar Bey aracıma aynı uygulamayı yapacağım inşallah başarılı olurum.

emin olun başarılı olursunuz

benim eski lada nivada ben toyota corolla klima fanı takmıştım uygulama sonrasında asla hararet problemi yaşamadım.

koroglu1414' Alıntı:
Bu uygulamayı 93 model feroza'mda yapsam nasıl olur acaba ??zira benim termik fan arızalı;bende sabit hale getirdim;yenisi 550 tl..
Hem fiyat tasarrufu hem'de fan sesini (veya motor)azaltma anlamında bir avantaj olabilirmi??

Tavsiye ederim ancak fan seçimi doğru yapılmalı ve ehil bir ustayla çalışmakta fayda var :smiley:

dino967' Alıntı:
Tavsiye ederim ancak fan seçimi doğru yapılmalı ve ehil bir ustayla çalışmakta fayda var :smiley:
Artı bir sorum daha olacak :D
Bu gün(perşembe) elektirikçiye gittim;kuş serisi fan'a baktım 7 kanatlı.
Benim aracın radyotör derinliği 30 küsür cm;genişli ise 40 cm'den fazlaca;kuş serisi fanlar ise 32x32 gibi geride kalan 10cm kadar boşluk hararet için bir etki ederimi acaba diye düşündüm; arkadaşlardan fikir beyan etmelerini rica etsem :D
Herkese mudurnu'dan selamlar..

koroglu1414' Alıntı:
Benim aracın radyotör derinliği 30 küsür cm;genişli ise 40 cm'den fazlaca;kuş serisi fanlar ise 32x32 gibi geride kalan 10cm kadar boşluk hararet için bir etki ederimi acaba diye düşündüm; arkadaşlardan fikir beyan etmelerini rica etsem :D

Benim taktığım fan radyatörün sadece yarısını kaplıyordu ama yeterli geliyordu. Sizde de sorun olmayacağını düşünürüm ama aksi bir tecrübesi olan varsa onu da dinlemek gerekir.

koroglu1414' Alıntı:

Kuş serisi yeterli gelebilir belki ama davlumbazın iptal edilmemesi gerekir,fanın takılacağı yer,emiş mi üflememe mi yapacağı önemlidir,buna göre fan motoru gövdesinin metal mi plastik mi olacağına karar verirsiniz.Yaşar Bey yukarda hoş bir ipucu vermiş,fanı parçacılarda değil,klima işi yapanlarda ya da radyatörcülerde aramak bulmanızı kolaylaştıracaktır.Selamlar 8)

Teşekkür ederim erdin bey;fon motor gövdesi metâl;cumartesi günü boş vaktim olacak;sanayide biraz radyotörcüleri dolaşmam gerekecek :D
Birde Boloff grubunu ziyaret edersem belki onlarda uygulayan olmuştur.
Selamlarımla..

koroglu1414' Alıntı:
Teşekkür ederim erdin bey;fon motor gövdesi metâl;cumartesi günü boş vaktim olacak;sanayide biraz radyotörcüleri dolaşmam gerekecek :D
Birde Boloff grubunu ziyaret edersem belki onlarda uygulayan olmuştur.
Selamlarımla..

Kolaylıklar dilerim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri