1990 Discovery mi 1990 Defender mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,576

Etiketler

Ynt: 1990 Discovery mi 1990 Defender mi ?

Hasan bey Reha bey sorunuzu cevaplayacaktır ancak önce kullanım amacını ve çevrenizi açıklamanız gerekir sanırım. Tercih ona göre yapılacaktır.

ben bu tercihi yapamadığım için her ikisinden de birer taner aldım ama siz benim yaptığımı yapmayın.. tek araç olarak kullanacaksanoz discovery derim başka şey demem...

arkadaşlar 1990 2.5 dizel discovery ilanı var 16.500 tl. 1990 defenderinde temizi o fiyatlar civarında. dağ taş gezebilme yeri geldiğinde offroad yapmak amacıyla hangisinin alınması daha uygun açısından soruyorum. defender almayı düşündüğümden epeydir ilanları araştırıyorum. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. discovery nin kupasıda sanıyorum alüminyum galiba. parça bulma ve fiyatı bakımı ustası vs vs kısaca hem arazi hem uzun yolda artı ve eksiler nelerdir.eğer denk araçlarsa tercihim discovery olacak gibi. saygılar...

Selamlar,
yazınızdan anladığım, 2.5Dizel dediğinizhem Defender hem de Discovery dediğiniz araçlar 300Tdi veya 200Tdi.. yanılıyor muyum? 16.500TL oldukça iyi birrakkam.. maalesef bu fiyata bir 300Tdi Defender bulamazsınız. Parça fiyatları açısından Disco'nun fiyatları daha yüksektir.. işçilikte çok fark edeceğini sanmıyorum. Gerekli modifikasyonları yaptığınızda, arazi performansı açısından çok farklı olduklarını düşünmüyorum. Ancak, konfordediğiniz zaman Disco her zaman Defender'dan bır (belki de 2) gömlek üstündür.

Ancak, arazide kullanırken "arabaya birsey olmasin" diye içiniz gitmesin, ağız tadı ile gezeyim diyorsanız benim gibi. Defender "bence" en doğru seçim olacaktır..

Not: Eğer Defender ve Disco Tdi değil ise işin rengi ciddi değişir...

90 model Disco büyük bir ihtimalle 200 TDI ve tek kapı olacaktır. İyi düşünmekte fayda var. Tek kapı Disco bence kullanışlı bir araç değil. Ön kapı boyutları 4 kapı olanla aynı inip binmek bile sıkıntılı olacaktır. Ayrıca yaşadığınız yer de önemli yedek parça açısından çünkü özellikle 200 TDI çok bulunan bir motor değil.

Diğer yandan bu tamamen zevk meselesi, son 7 yıldır 4 farklı tipte LR kullandım hala daha kullanıyorum hepsinin kendine göre artısı eksisi var.

seçenek çok olunca insanın kafa karışıyor. tek hedef tam isabet olsun istiyorum arkadaşlar. teşekkür ederim hepinize. evet tek hedef doğru tam isabet DEFENDER. Reha bey haklısınız çamurda disco yu korumaya çalışmaktansa defenderla dalış yap yağmura çukura çamura. saygılar...

Reha bey selamlar
uzun zamandır bir land arzuluyorum. defander istiyorum ama işin içine aile de girince disco daha iyi olur gibime geliyor.
bir land hayranı olarak sizden sahibinden "14026810" nolu ilanı inceleyip görüşünüzü istirham etsem
satıcı sadece sol rot başında ufak bir boşluk, aks keçesinde 3-4 günde 1-2 damla kadar bir yağ sızıntısı ve ve arka kapı menteşesinde ufak bir boşluk olduğunu beyan ediyor.
sizin görüşlerinize önem veriyorum umarım bu ricamı kırmazsınız.

Naci bey selamlar sizin yorumlarınız ve ve tecrübelerinizi paylaşmaktan çekinmeyeceğinizi umuyorum.
nede olsa her ikisindede bire bir tecrübelisiniz. aynı konuyu sizdende rica etsem umarım fazla ileri gitmiş olmam

tamer bey

ilana baktım, 90 model olduğuna göre mk2 dediğimiz 200 tdi motora sahip olması lazım, . iç dizaynı göstergeler vs de aynı şekilde diğer 300 tdi olanlardan farklı... daha yeni modellerinde (mk3 deniyor) 300 tdi motor kullanılmış ve araç içi/göstergeler değişik..

motor haricinde kaporta, şanzıman(lar) ve diğer yürüyen aksam, fren sistemini iyi bir servise göstererek hareket etmenizi öneririm.

şimdi gelelim şahsi yorumlarıma...

ben şahsen 3 kapılı ve düz vites bir disco tercih etmezdim...

hele hele 200 tdi hiç düşünmezdim, 200 tdi motor özellikle disco gibi ağır ve havaleli bir araçta biraz fazla güçsüz kalabilir bana göre.. bence 300 tdi motor bile bu araca yetmiyor ama :smiley:

o yüzden aracı şehir içi ve otoyolda kullanın ve iyice düşünüp taşınıp karar verin derim...

kolay gelsin

Naci bey yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
anlayamadığım birşey var . arazi koşullarında düz vites daha avantajlı değilmi ?
satıcı enson 13.750tl fiyat veriyor,
biraz çok oluyorum ama sahibinden"14026810" ilan hakkında da yorumunuzu rica etsem.
kararlıyım bu yıl bir landım olacak.

tamer bey

arazi koşullarında düz yada otomatik vites tercihi tamamen ayrı bir tartışma konusu... ben 2 yıl boyunca otomatik vitesli disco ile her türlü araziye girdim hiçbir problem yaşamadım, şimdi defenderi bile otomatiğe çevirmeyi düşünüyorum ama başkaları farklı düşünebilir birşey diyemem...

ilan için yorum yapmıştım, mutlaka bir servise gösterin ve hem şehir içinde hemde otobanda kullanın ondan sonra karar verin... Eğer yorumdan kastınız fiyat konusuysa bu araçların fiyatı tamamen alıcı ve satıcı arasındaki arz/telep ilişkisne bağlı... mesela benim disco da aynı sitede satılık, fiyatı usd 26,500... neden bu kadar pahalı diye soranlara cevap bile vermiyorum, gerçekten bu araçlardan anlayan ve ve cebinde yeterli parası olan birini bekliyor... (daha çooook bekler diyenlere de gülümsüyorum sadece)

Naci bey yorumlarınıza teşekkür ediyorum.
"14026810" disco ile yorumlarınız beni "14021447" defender'a yöneltiyor.
ikisi arasında seçim yapamıyorum.
defender hakkında da yorumlarızı almak mümkünmü ?
disco'yu toplamak daha zor masraflı olur, defender ise insanın gözünü o kadar korkutmuyor.

ayrıca ilanlarda avatarınızla aynı resimi görünce disconun sizin olduğunu hemen anlamıştım.
çok güzel ama bir kusuru var , çok nazara gelir. biraz anlayan herkesin gözü kalır.
allah herkese böyle birtane nasip etsin diyeceğim ama kıymetini bilmeyenlerin elinede düşürmesin.
her ne zaman hangi marka olursa olsun asfalttan inmemiş , çamur , arazi görmemiş bir suv görsem.
içim yanıyor. umarım disco'nuzu hem aracını, hem doğayı seven biri alır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri