1990 2.5 Pajerom

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nejat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,599

Nejat

Kamp III
Yer
izmir
merhaba

yeni aldığım aracın iç mekanı fena olmamasına karşın orjinal halinde herhangi bir değişiklik yada benim yapabileceğim değişikliklerde fikir vermesi açısından
orjinal iç mekan resimleri olanlardan mümkünse buraya ilave etmelerini rica edeceğim.

zaman içinde farklı yada aracı anlamak adına sorularım olacaktır
hatta önceliklerden biri bu aracın direksiyonunu hidroliğe çevirmek istemem halinde neler yada seçeneklerim neler olabilir ?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
selamlar,

1-7.jpg

Etiketler

Ynt: 1990 2.6 Benzinli Pajero Aldım - Yardım ve Fikirleriniz

pancarmotorcu' Alıntı:
hayırlısı olsun ,bu araç mugladaki araçtı sanırım

evet doğrudur, bakmadan ifadeye göre aldım izmir'e dönerkende asfalt sürüşünden çokda hoşlandım :smiley:

Nejat hayırlı olsun :D Güzel günlerde keyifle kullanmanı dilerim :smiley:
Çok şirin görünüyor ;) Birazcık gayretle bir offroad canavarına dönüşebilir diye düşünüyorum ;D

Hayırlı olsun arabanız güle güle kullanın.

erdalyaman' Alıntı:
Nejat hayırlı olsun :D Güzel günlerde keyifle kullanmanı dilerim :smiley:
Çok şirin görünüyor ;) Birazcık gayretle bir offroad canavarına dönüşebilir diye düşünüyorum ;D

SÜVARİ' Alıntı:
Hayırlı olsun arabanız güle güle kullanın.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

bende öncelikle direksiyon sonra lastik ile hazır olacağını düşünüyorum

aracı aldığım kişi makinanın yükseltme ayarı varmış şu an en üstteymiş ama lastik seçimim yanlış oldu sen MT takarsan daha da yülseltmeye gerek kalmaz arazi de rahat edersin dedi.

fakat ben MT lastiklerin asfalt tutuşundaki zayıflıktan korktuğum için hem arazide hemde asfaltta kullanabileceğim lastik konusunda yardım/fikir alma niyetindeyim

bir de önceki gibi bu aracı da tanımıyorum :-\

ne ilave etmeliyim vs bilgi almak için bu başlığı açma gereği duydum

araç genel olarak temiz ama ben büyük bir olasılıkla rahat durmayıp lambalardan iç mekan dahil herşeyine el atacağım

süreçte neyi nasıl hangi düzende yapmalıyım sorusuna (özellikle iç mekan görüntülerine ihtiyacım var) hazırlık yapmak istiyorum

tekrar gelen/gelecek fikirler için teşekkür ederim.

ladikoffroad' Alıntı:
bence iç mekandan önce arka diff e lsd düşünün... bizim 90 pajero ya takmıştık çok etkili olmuştu çamurda karda...

çok güzel bu LSD konusunu biraz açabilirmisiniz

katkıları nelerdir, nereden bulabilirim vb

ayrıca malzeme tedariki konusunda ciddi sıkıntılardan bahsediliyor, sıfırlamak istediğim malzemeleri nerelerden tedarik edebilirim ?
yada üst versiyonların parçaları bu araca uymuyor mu ?

çok teşekkürler

Nejat hocam hayırlı olsun aracın pajero iyi aractır

reis28' Alıntı:
Nejat hocam hayırlı olsun aracın pajero iyi aractır

eyvallah ustam

sen de bu aracı kullandığını söylemiştin, kısa yoldan tüyolar lazım bana...

mesela bu LSD nedir, lastik olarak yükseltmeye gereksinim duymadan kullanabileceğim ebat vb

Nejat' Alıntı:
eyvallah ustam

sen de bu aracı kullandığını söylemiştin, kısa yoldan tüyolar lazım bana...

mesela bu LSD nedir, lastik olarak yükseltmeye gereksinim duymadan kullanabileceğim ebat vb

LSD sınırlı kaydırmalı dif kilididir aracın arazi kabiliyetini arttırır 235/85/16 lastik kullana bilirsin

Nejat' Alıntı:
dikkatle not alınmıştır :smiley:

jantın offseti ve kalınlığı önemli ama 32 inç sürtmeden takarsınız sanırım ön torsiyon millerini sonuna kadar gerdikten sonra buda ciddi anlamda yükseklik kazandırır size... parça sıkıntısı çekmedik daha önce lada kullandık ladayı 3 ayda bir deiştiriyorduk 90 pajeroyu aldığımızda sorun olmadığı halde birde satmadan önce değiştirmiştik... size en yakın zamanda irtibat kurabileceğiniz yerlerin tellerini özelden gönderirim.. Lsd ye gelince serkan bey size yardımcı olur... Lsd den sonra aracınızda ciddi bir kabiliyet arkışı olur... bence modifiye için en son iç mekana gelin bundan önce yapacağınız çokk şey war... lastik seçimine gelince pajero at lastikle ıslak çimen ve cıvık çamurda hafif eyimde fazla yürümez bilginize... wrangler mt, federal, yada kumho mt kullanın... fren mesafesine gelince alıştığınızda hiç bi sorun yaşamıcaksınız emin olun... merak ettiğiniz birşey olursa herzaman seve seve yardımcı olurum... iyi günler...

+++++

yan basamaklar sıkıntı yaşatabilir daha işlevsel ve işe yarar örnekleri forumda mevcut....

+++++

biliyorum abarttım ama öndeki demiride sökün işlevsel olarak hiçbir işe yaramıyacağı gibi yaklaşma açınızı düşürecektir... tabi tavsiye.. sonuçta arz talep meselesi ...

hepsini not ettim

tüm parça temini için mevcut olan adreslere ihtiyacım var tabii ki

haklısınız yan ve öndekiler sanırım süsten fazla ileri gitmezler

yanları söküp borudan şaseye bağlantılı sürtme yada oturmalara karşı korunma amaçlı yapılacak
öndeki de sökülüp karter koruma takılacak

üste iki boru ile atkı atıp zaman içinde port bagaj monte edeceğim
malum bagaj kısmında lpg tüpünden dolayı yer sorunu var

şimdi özetlersek sıralamayı şöyle yapmalıyım çıkıyor ortaya:

- hidrolik direksiyon
- lsd kilit
- mt lastik (cooper denilen lastik nasıl birşey , az ses ve yüksek tutunma vaat ediliyor ?)
- alt,yan ve ön korumalar
- düzgün bir ışıklandırma

şimdi sizden ricam bunları tam olarak nerelerden temin edebileceğim ?

teşekkürler/selamlar

vize'den de geçtik, herşey yolunda

öğrendikçe tecrübelerimi burada anlatırım ki kullanımı dahil detaylarda bir yardım yada fikir ortaya çıkmadığına
göre anlayan da yok demektir.

tekrar merhaba herşey yolunda gittiğinden keyifle paylaşmak istedim

yürüyeni tek tek elden geçti, rot başları denilen şeyleri İlfer oto'dan getirterek değiştirttim
ön düzen, difransiyel ayarları vs vs anlamadığım çok şey düzene girdi

şimdi aracın içi fena olmasa da iç mekanı ve döşemeleri yaptırtırıyorum
aynı anda ses ve ısı izalasyonu için mersedeslerde kullanılan bir ürün buldum, oda bir kalemde yapılacak
yine iyimiymiş gibi gözükse de oldumu tam olsun tüm cam fitilleri, kapı lastikleri falan olanlar aynı anda yapılacak

her ne kadar aracı özellikle aileminde kullanması için almış olsamda hidrolik direksiyon işini halledemedim
ama zararı yok bana sıkıntı vermiyor böyle kullanacağım. ailemse keyfini sürecekler bu durumda

bagajda yer alan tankı ise simit tank ile değiştireceğim buda bana en az 50cm gibi bir depolama alanı kazandırırki 2 katlı bir raf sistemiyle
en çok kullandığım kamp malzemelerini yerleştirmemde kolay sağlıyacak diye düşünüyorum

16 jant ile lastikler için biraz zaman tanımalıyım kendime dedim :(

şimdilik bu aşamadayız :smiley:

herşeyini kendime göre tamamladıktan sonra yetkili servise sokup ekspertiz yaptıracağım,
bakalım doğru mu yol almışız ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR