Merhaba arkadaşlar,
Aracımı 2008 Aralıkta Promeka'dan aldım. 1987 model, düz dizel, askeriyeden çıkma bir Defender. Aracı Maslak Atatürk Sanayi Sitesinde topluyoruz. Herkes özenerek aracını toplar muhakkak, fakat biz acele etmeden toplanabilecek en temiz landlardan birini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Aracımla bu kadar uğraşan Barbaros, Gürol ve Ekrem'e çok teşekkür ederim. Ayrıca Land Rover'ı aklıma sokan (iyiki de) can dostum Murat'a ve çok sevdiğim Eşime destekleri için çok teşekkür ederim.
İlk halinden şu ana kadar seçtiğim fotoğraflar (Beşer beşer ekleniyormuş biraz uzun sürecek):
Yaptığımız bütün işleri excel dosyasında topluyoruz özetle ana başlıklar;
• 1987 model Defender 110
• 2500 Düz dizel - 65.5 HP (tamamen sıfırlandı; piston, segman, gömlek, egzantrik vs...)
• Şasi jet ile temizlendi.
• Alt parçalar kumlandı, elektrostatik sarı boya ile boyandı.
• Polibrush kit takıldı.
• Alt takımdaki herşey yenilendi.
• Elektrik tesisatı tamamen yeniden yapıldı.
• Amortisörlerin yenileri takıldı.
• Şanzıman, diferansiyeller ve arazinin bozuk parçaları değişerek tamamen yenilendi.
• Lastikler (BF Goodrich) alındı.
• Hidrolik direksiyon takıldı.
• Kaporta boya bitmek üzere (Tangeri Orange) G4 Challenge rengine boyatıyorum. (Stickerleri çizmeye başladım)
Daha devam edecek yaptıkça eklerim...
Herkese iyi günler
Hasan Bayramoğlu
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Aracımı 2008 Aralıkta Promeka'dan aldım. 1987 model, düz dizel, askeriyeden çıkma bir Defender. Aracı Maslak Atatürk Sanayi Sitesinde topluyoruz. Herkes özenerek aracını toplar muhakkak, fakat biz acele etmeden toplanabilecek en temiz landlardan birini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Aracımla bu kadar uğraşan Barbaros, Gürol ve Ekrem'e çok teşekkür ederim. Ayrıca Land Rover'ı aklıma sokan (iyiki de) can dostum Murat'a ve çok sevdiğim Eşime destekleri için çok teşekkür ederim.
İlk halinden şu ana kadar seçtiğim fotoğraflar (Beşer beşer ekleniyormuş biraz uzun sürecek):
Yaptığımız bütün işleri excel dosyasında topluyoruz özetle ana başlıklar;
• 1987 model Defender 110
• 2500 Düz dizel - 65.5 HP (tamamen sıfırlandı; piston, segman, gömlek, egzantrik vs...)
• Şasi jet ile temizlendi.
• Alt parçalar kumlandı, elektrostatik sarı boya ile boyandı.
• Polibrush kit takıldı.
• Alt takımdaki herşey yenilendi.
• Elektrik tesisatı tamamen yeniden yapıldı.
• Amortisörlerin yenileri takıldı.
• Şanzıman, diferansiyeller ve arazinin bozuk parçaları değişerek tamamen yenilendi.
• Lastikler (BF Goodrich) alındı.
• Hidrolik direksiyon takıldı.
• Kaporta boya bitmek üzere (Tangeri Orange) G4 Challenge rengine boyatıyorum. (Stickerleri çizmeye başladım)
Daha devam edecek yaptıkça eklerim...
Herkese iyi günler
Hasan Bayramoğlu
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]