1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,868

hfb44

Kamp III
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Aracımı 2008 Aralıkta Promeka'dan aldım. 1987 model, düz dizel, askeriyeden çıkma bir Defender. Aracı Maslak Atatürk Sanayi Sitesinde topluyoruz. Herkes özenerek aracını toplar muhakkak, fakat biz acele etmeden toplanabilecek en temiz landlardan birini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Aracımla bu kadar uğraşan Barbaros, Gürol ve Ekrem'e çok teşekkür ederim. Ayrıca Land Rover'ı aklıma sokan (iyiki de) can dostum Murat'a ve çok sevdiğim Eşime destekleri için çok teşekkür ederim.
İlk halinden şu ana kadar seçtiğim fotoğraflar (Beşer beşer ekleniyormuş biraz uzun sürecek):

Yaptığımız bütün işleri excel dosyasında topluyoruz özetle ana başlıklar;
• 1987 model Defender 110
• 2500 Düz dizel - 65.5 HP (tamamen sıfırlandı; piston, segman, gömlek, egzantrik vs...)
• Şasi jet ile temizlendi.
• Alt parçalar kumlandı, elektrostatik sarı boya ile boyandı.
• Polibrush kit takıldı.
• Alt takımdaki herşey yenilendi.
• Elektrik tesisatı tamamen yeniden yapıldı.
• Amortisörlerin yenileri takıldı.
• Şanzıman, diferansiyeller ve arazinin bozuk parçaları değişerek tamamen yenilendi.
• Lastikler (BF Goodrich) alındı.
• Hidrolik direksiyon takıldı.
• Kaporta boya bitmek üzere (Tangeri Orange) G4 Challenge rengine boyatıyorum. (Stickerleri çizmeye başladım)
Daha devam edecek yaptıkça eklerim...

Herkese iyi günler
Hasan Bayramoğlu

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

001 copy.jpg

002 copy.jpg

004 copy.jpg

005 copy.jpg

006 copy.jpg

Etiketler

Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

EK FOTO

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Şimdilik bu kadar.

Herkese iyi günler
Hasan Bayramoğlu

064 copy.jpg

066 copy.jpg

IMG_0668.jpg

IMG_0669.jpg

IMG_0674.jpg

hayırlı olsun güzel bir şey ortaya çıkıyor gibi.

hfb44' Alıntı:
Ayrıca Land Rover'ı aklıma sokan (iyiki de) can dostum Murat'a ve çok sevdiğim Eşime destekleri için çok teşekkür ederim.

işte bence en önemli nokta burası.çevrenizdekilerden özellikle size en yakınlardan destek almak.

hayırlı olsun

Detaylı anlatım için teşekkürler. Zor ama bir o kadarda keyifli bir işe girişmişsiniz. Devamını bekliyoruz.
Kolay gelsin.Selamlar.

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim. Epeydir içimdeki otomobil toplama sevgisini discovery'deki otomobil programlarını seyrederek bastırmaya çalışıyordum. Bugüne bu otomobili yapmak nasip oldu çok mutluyum. Bütçemiz elverdiğince güzel bir şeyler yapacağımıza inanıyorum.

Herkese selamlar

Kolay gelsin...

Tebrikler.... Çok titiz bi iş çıkıyor anladığım kadarıyla, ayrıca şu ana kadar kullandığınız renkler felan çok zevkli... İnşallah devamı ve sonuda bu kadar zevkli ve kararında olur... Stickerlar felan, iyice düşünün... Kocaman araca küçük resimlerdeki çalışmalar kötü ve zevksiz durabiliyor, sakın sıkılıp, pes edip, acele etmeyin işin sonuna doğru.....
İçinize sinmezse geri adım atıp yeniden yapmaktan çekinmeyin, SONUÇ ÖNEMLİ.......

Bide özelinize girmek istemezdim ama dayanamadım. Eşinizi çok sevdiğinizi yazmışsınız... Ömür boyu sevgili kalırsınız inşallah...
Ama,
Bu araç toplama işi felan, çok tehlikeli sularda yüzüyorsunuz.... Dikkat! Kapı önü soğuk olabilir... :smiley: :smiley: :smiley:
Pardon.....

Allah kolaylık versin. Çok maliyetli ve zor bir işe girmişsiniz. herşey gönlünüzce olsun.

haylimi gerçekleştiriyosunuz araca baştan aşağıya yeniliyosunuz şimdiden kolay gelsin bu kadar titizlikle çok güzel bir araç ortaya çıkacağı kesin emeğinize sağlık iyi ve güzel günlerde kullanın

Çok güzel oluyor. Bunu yapan ekip aynısını tekrar paket bir uygulama olarak yapar mı? Kendileri ile irtibata nasıl geçerim? Siz yardımcı olursanız sevinirim.

nkurtkaya' Alıntı:
Çok güzel oluyor. Bunu yapan ekip aynısını tekrar paket bir uygulama olarak yapar mı? Kendileri ile irtibata nasıl geçerim? Siz yardımcı olursanız sevinirim.
Bütün iyi temennileriniz için teşekkür ederim. Size Promeka'dan Barbaros Demiröz'ün telefonunu verebilirim, 0532 640 46 64

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR