1987 GMC Suburban 6.2 Diesel..Yenileniyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan poorangel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 216,606

poorangel

Kamp II
Yer
İstanbul - Bursa - Artvin
bir hikaye daha başladı.. 2008 de aşkın jeep den aldığım suburbanımı görev sebebiyle 1 sene kadar sadece izinlerimde kullanma imkanım oldu.. geçen sene gayet keyifli kullandım.. ancak uludağda olunca ve kış boyunca kar altında kalınca kaportada kusmalar başladı, kış sezonu girmeden başlamıştım sağlam bir kaportacı araştırmaya, ufak bir kaza sonrası anca bahara kaldı benim başlangıç.. bursa gibi oto sanayiinin merkezi olan bir yerde kalsik araç yapabilecek ve iş gönlünü verebilecek usta sayısı çok az.. 8-10 tane usta tavsiye ettiler, ve faiş fiyatlar gündeme geldi.. aralarından ismail usta işe hem gönlünü hem emeğiini verebileceğini söyledi.. az uz iş de değil.. 5-6 ay sürer dedi.. al benden 7 ay dedim.. uzarsa 8 olsun.. özlüyorum keratayı ama.. güzel olacak.. belki bahsedilen zamanlara bile varmadan toparlanıp çıkacak.. aldığım zamanki fotoları yükleyerek başlıyorum..

1987%20SUBURBAN%20DIESEL%20ZEKI%204%20CEKER.jpg

1987%20SUBURBAN%20DIESEL%20ZEKI%204%20CEKER3.jpg

1987%20SUBURBAN%20DIESEL%20ZEKI%204%20CEKER4.jpg

1987%20SUBURBAN%20DIESEL%20ZEKI%204%20CEKER5.jpg

1987%20SUBURBAN%20DIESEL%20ZEKI%204%20CEKER6.jpg

Etiketler
Ynt: 1987 GMC Suburban 6.2 Diesel..Yenileniyor

dizellerin genel sorunu olduğunu öğrendim.. 6.2 dizel makineler benzinliden çevirmeymiş.. benzinli makina ile dizel makinanın kapak et kalınlığı farklı olması gerekiyor haliyle.. o yüzden hararete çok dikkat etmek gerekiyor.. tabi bunu kapak çatlattıktan sonra öğrenmek benim için kötü oldu biraz.. neyse, sorunu hallettik.. şu an araç kaportada, kullandığım sürece de uludağ'da olduğumdan pompa sorunu sadece şehre indiğimde sıcak havalarda sorun oluyordu.. kaporta ve boya olayı bitene kadar mazot pompasını elemanını kaplatmam ya da yeni bir eleman almam gerekiyor.. araç sıcakken çalışmıyor, pompanın üzerine bir şişe su dökünce canavar kesiliyor.. şu an için eleman kaçırıyor ama yakın zamanda dediğim yöntemlerden biriyle olayı çözücem.. bir takım ısıtma bujisi alıp enjöktörleri de temizlettim mi motor ile ilgili sorun kalmayacak..

kaportayı bursa eski yalova yolunda arlas otomotiv, ibrahim sevimli usta yapıyor.. usta eski ustalardan.. ööle kumlama falan yaptırmam ben, her parçanın neresinde ne var görerek soyucam, sorunları giderdikçe devam edicem düşüncesinde, sabırlı ve esaslı usta.. ööle rüzgar ustalardan değil.. titiz, ve işinin hakkını veren biri.. tam bir ay oldu başlayalı.. bu kadar ilerleyeceğimizi tahmin etmiyordum..

DSC00770.jpg

DSC00772.jpg

DSC00775.jpg

DSC00770.jpg

çok teşekkür ederim.. sedefli mat siyah düşünüyorum renk olarak.. şu an üzerinde 275/70 R16 lastik var, onlar da 33inch e yükselecek.. üzerinden çıkanlara da çivi taktırayı düşünüyorum.. gerçi 33ler takılınca gerek kalır mı bilmiyorum ama, sürekli uludağ yolunda kullanılacağı ve kaporta boyadan yeni çıkmış olacağı değerlendirilince karşıdakilerin hatalarını telafi etmek zorunda kalıcam sanırım ;)

Allah kolaylık ve bol kazanç versin.Sedef siyah iddialı renk.İnşallah güzel çıkar alt tarafı.
Kolaylıklar dilerim.

Yavuz Çelikel

teşekkür ederim, temiz çıkıyor.. arka çamurluklarrın etek kısmında ufak tefek çürükler ve kapı altlarındaki marşpiyerlerde çürüme vardı.. sacları basıldı sağ bagaj kapısında da ilerde kusma yapabilecek vaziyet vardı.. onun da cam altından sacını bastırmaya karar verdim..

DSC00780.jpg

DSC00778.jpg

DSC00773.jpg

DSC00793.jpg

DSC00817.jpg

üstat hayırlı olsun kolay gelsin. ben de silverado yaptırıyorum. çamurluğu nerde bastırdınız. bana da lazım iletişim bilgisini verebilirmisiniz?

teşekkür ederim.. bursa da kaoprtacı ustamın eski ustası, iletişim bilgilerini ustamdan tam olarak öğrenir size iletirim.. çamurluğu bütün olarak bastırmaya gerek kalmadı.. fotoğrafta olduğu gibi bastırdım..

DSC00773.jpg

kolay gelsin
çok emek isteyen bir iş
güzl günlerde binersiniz inşallah

kolay gelsin sabır isteyen bir işe kalkışmışsın,eski gemlik yolundan geçerken ara sıra bende takip edicem eminim güzel birşey çıkacak bunu kaçırmak istemem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR