AKMühendis
Zirve
Merhaba.
Daimi değil, zaman zaman ziyaret ettiğim bir site.
Faydalı resim ve bilgiler görüyorum. Bilhassa Atilla Dinçer Bey i takdir ediyorum.
Çok gayretli ve paylaşımcı.
Hani 3-5 sene içerisinde iyi bir camper ustası oldu desem, herhalde doğru olur.
Tecrübelerinden istifade ediyorum.
Üçüncü çekme karavandan sonra, 17 m3 lük bir Ducato aldım, onu kendim motokaravana dönüştüreceğim.
İşin kötüsü resimleri haricinde pek motokaravan görmedim,
Gördüğüm, sadece kullandığım çekme karavanlar.
Sohbet olsun diye onlardan da bahsedeyim.
Öncelikle orta yaşta (!), ve farklı bir konuda imalat yapan Mak.Yük. Müh. yim.
İmalata girişme cesaretim de buradan geliyor.
Tarafsız yargı,hayattaki baş düsturumdur, bu nedenle kullandığım karavanları da tarafsız değerlendireceğim.
İlk değerlendirmem, burda ve dışarıdaki bir çok arkadaşımızın acımasızca eleştirdiği Ender kardeşim hakkında olacak.
Bence parasına göre gayet güzel ve kullanışlı karavanlar yapıyor.
Onun gerçek 740 Kg ı tutturmak ve ucuza mal edip, ucuza satma konusundaki gayretini küçümsememek lazım.
Tofaş parası verip, Mercedes sağlamlığı ve fonksiyonelliği aramak doğru değil.
Çekme karavan kullanmayı ve gezi zevkini Güney karavanda edindim.
Ucuz Sunta mobilya ve başarısız dış kaplama saçı ve zayıf izolasyonuna rağmen,
2 sene zevkle kullandım. Bir kere diğer markalardan inanılmaz hafif ve çok fonksiyonel basit, ferah bir yerleşimi var.
Ben B tipi diye adlandırdığı önde sabit yataklı modelini kullanmıştım.
O zayıf izolasyonuna rağmen, webasto sayesinde 0 C lik havalarda eşimle güzel seyahatler yapmıştık.
3 sene evvel güneydoğuya yaptığım 1 aylık bir geziden dönerken, Isparta da önemli bir kaza geçirdim ve
hayatımı borçlu olduğum Mercedes ile beraber onu da sattım. Mercedesi pert olarak sattım.
Sonra 2. el temiz bir Başoğlu 4.25 VEGA C aldım.
Güney e göre çok kaliteli bir karavandı, ama Güney in kuş gibi hafifliği yanında bana oldukça kilolu geldi.
Bir de mobilyası ağır, koyu renkli ve havadar olmaması, camlarının yani
ferahlığının azlığı dolayısı ile eşimin talebi ile ondan vazgeçtik.
Ender' inki onun yanında ferah camlı saraydı!
VEGA C yi de bir sezon kullanıp sattım.
Yalnız malzeme ve işçilik olarak, kullandığım en kaliteli çekme karavan olduğunu tekrar belirteyim.
Üçüncüyü ERBA ya Erdoğan Bey e yaptırdım.Oğlu Onur müşteri ile çok ilgili ve sevimli, sıcak diyaloga sahip bir delikanlı.
Öncekilerin tecrübesi ile kendi dizaynımda, bol pencereli, ferah 4.25 ve 4 yataklı bir karavan yaptırdım.
Kullanımından çok memnunum.
Fakat zamanı geldi onu da satılığa çıkardım.
Sıra camper kullanmaya geldi.
17 m3 lük bir 2008 panelvan aldım ve Ducato' ya 5 tane büyük 1 tane de WC için küçük pencere açtırdım.
Bazıları itiraz etse de çift kat 10 mm kendinden yapışkanlı sünger izolasyonu yaptım.
İçine 30x20x1.5 mm yan karkaslar döşeyip iç kaplamaya uygun tesviyesine getirdim.
Arka sol çamurluk üzerine binecek şekilde 100 LT lik 304 paslanmazdan topal bir su deposu yaptım.
Simetriğine de stepneyi yerleştireceğim.
Bayram sonrası elektrik kabloları ve pis ve temiz su tesisatına gireceğim.
Bu arada 80x100cm bir duş teknesi, yat tipi maceratörlü bir tuvalet, 40x50 paslanmaz yerli evye,
ICF 2 li gömme ocak, hidrofor pompası, mobilyalı lavabo v.s yi de temin ettim.
Buzdolabı koyma konusunda çok kararsızım, çünki 3-4 senede 8-10 bin km gezdim, hiçbir mocampa uğramadım.
Serbest gezmeyi ve her gün ayrı bir yerde uyanmayı severim.
Buzdolabı invertör üzerinden çok akü yiyor ve bizim gibi yemek işini
gittiği yerin lokantalarında halledenler için, yer kaplama ve ağırlık açısından biraz gereksiz kalıyor.
Ama satarken de arandığı için koymayı da tam ekarte edemiyorum.
Sorunuma gelince, teknik konular beni yormuyor da mobilya işinde biraz yorulacağım.
Bu güne kadar, birisi evimin mobilyalarını yaptırdığım ustam dahil, 2 mobilyacı da beni hep atlattı.
Gelip ne yapacaklarını görmeye dahi gelmediler
Bunların biraz ruhunda mı var nedir, bilmiyorum.
Malzemesi benden sadece işçilik yapacak,
daha önceden karavan işinde çalışmış fasoncu bir usta arıyorum. (Ümitsiz olsam da.. )
Dolphin Suata gitmiştim işin başında.
Çok efendi ve sanatkar bir usta.
Yalnız ben yılda 1 ay kullanacağım bir araca, sadece iç teferruatı için 26.000 TL vermeyi düşünmedim.
Suat çok güzel ve oldukça lux yapıyor ve dolayısı ile hakkını istiyor
Bir sıkıntım da mobilyaların, yere ve kasa yanlarına/karkasa çok iyi bağlanması.
Bu konuda en iyi bağlantı tarzı nedir, bilmiyorum. Hiç bir bilgim yok.
Atilla Bey den bu konuda bilgi rica ediyorum.
Zira çarpışma veya ani frende mobilya stabilitesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Keşke vakti müsait olsa da panelvanı malzemeleri ile ona teslim etsem ve bana bitmiş geri verse...
Konuya ilgi duyup cevap yazacak arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim
Daimi değil, zaman zaman ziyaret ettiğim bir site.
Faydalı resim ve bilgiler görüyorum. Bilhassa Atilla Dinçer Bey i takdir ediyorum.
Çok gayretli ve paylaşımcı.
Hani 3-5 sene içerisinde iyi bir camper ustası oldu desem, herhalde doğru olur.
Tecrübelerinden istifade ediyorum.
Üçüncü çekme karavandan sonra, 17 m3 lük bir Ducato aldım, onu kendim motokaravana dönüştüreceğim.
İşin kötüsü resimleri haricinde pek motokaravan görmedim,
Gördüğüm, sadece kullandığım çekme karavanlar.
Sohbet olsun diye onlardan da bahsedeyim.
Öncelikle orta yaşta (!), ve farklı bir konuda imalat yapan Mak.Yük. Müh. yim.
İmalata girişme cesaretim de buradan geliyor.
Tarafsız yargı,hayattaki baş düsturumdur, bu nedenle kullandığım karavanları da tarafsız değerlendireceğim.
İlk değerlendirmem, burda ve dışarıdaki bir çok arkadaşımızın acımasızca eleştirdiği Ender kardeşim hakkında olacak.
Bence parasına göre gayet güzel ve kullanışlı karavanlar yapıyor.
Onun gerçek 740 Kg ı tutturmak ve ucuza mal edip, ucuza satma konusundaki gayretini küçümsememek lazım.
Tofaş parası verip, Mercedes sağlamlığı ve fonksiyonelliği aramak doğru değil.
Çekme karavan kullanmayı ve gezi zevkini Güney karavanda edindim.
Ucuz Sunta mobilya ve başarısız dış kaplama saçı ve zayıf izolasyonuna rağmen,
2 sene zevkle kullandım. Bir kere diğer markalardan inanılmaz hafif ve çok fonksiyonel basit, ferah bir yerleşimi var.
Ben B tipi diye adlandırdığı önde sabit yataklı modelini kullanmıştım.
O zayıf izolasyonuna rağmen, webasto sayesinde 0 C lik havalarda eşimle güzel seyahatler yapmıştık.
3 sene evvel güneydoğuya yaptığım 1 aylık bir geziden dönerken, Isparta da önemli bir kaza geçirdim ve
hayatımı borçlu olduğum Mercedes ile beraber onu da sattım. Mercedesi pert olarak sattım.
Sonra 2. el temiz bir Başoğlu 4.25 VEGA C aldım.
Güney e göre çok kaliteli bir karavandı, ama Güney in kuş gibi hafifliği yanında bana oldukça kilolu geldi.
Bir de mobilyası ağır, koyu renkli ve havadar olmaması, camlarının yani
ferahlığının azlığı dolayısı ile eşimin talebi ile ondan vazgeçtik.
Ender' inki onun yanında ferah camlı saraydı!
VEGA C yi de bir sezon kullanıp sattım.
Yalnız malzeme ve işçilik olarak, kullandığım en kaliteli çekme karavan olduğunu tekrar belirteyim.
Üçüncüyü ERBA ya Erdoğan Bey e yaptırdım.Oğlu Onur müşteri ile çok ilgili ve sevimli, sıcak diyaloga sahip bir delikanlı.
Öncekilerin tecrübesi ile kendi dizaynımda, bol pencereli, ferah 4.25 ve 4 yataklı bir karavan yaptırdım.
Kullanımından çok memnunum.
Fakat zamanı geldi onu da satılığa çıkardım.
Sıra camper kullanmaya geldi.
17 m3 lük bir 2008 panelvan aldım ve Ducato' ya 5 tane büyük 1 tane de WC için küçük pencere açtırdım.
Bazıları itiraz etse de çift kat 10 mm kendinden yapışkanlı sünger izolasyonu yaptım.
İçine 30x20x1.5 mm yan karkaslar döşeyip iç kaplamaya uygun tesviyesine getirdim.
Arka sol çamurluk üzerine binecek şekilde 100 LT lik 304 paslanmazdan topal bir su deposu yaptım.
Simetriğine de stepneyi yerleştireceğim.
Bayram sonrası elektrik kabloları ve pis ve temiz su tesisatına gireceğim.
Bu arada 80x100cm bir duş teknesi, yat tipi maceratörlü bir tuvalet, 40x50 paslanmaz yerli evye,
ICF 2 li gömme ocak, hidrofor pompası, mobilyalı lavabo v.s yi de temin ettim.
Buzdolabı koyma konusunda çok kararsızım, çünki 3-4 senede 8-10 bin km gezdim, hiçbir mocampa uğramadım.
Serbest gezmeyi ve her gün ayrı bir yerde uyanmayı severim.
Buzdolabı invertör üzerinden çok akü yiyor ve bizim gibi yemek işini
gittiği yerin lokantalarında halledenler için, yer kaplama ve ağırlık açısından biraz gereksiz kalıyor.
Ama satarken de arandığı için koymayı da tam ekarte edemiyorum.
Sorunuma gelince, teknik konular beni yormuyor da mobilya işinde biraz yorulacağım.
Bu güne kadar, birisi evimin mobilyalarını yaptırdığım ustam dahil, 2 mobilyacı da beni hep atlattı.
Gelip ne yapacaklarını görmeye dahi gelmediler
Bunların biraz ruhunda mı var nedir, bilmiyorum.
Malzemesi benden sadece işçilik yapacak,
daha önceden karavan işinde çalışmış fasoncu bir usta arıyorum. (Ümitsiz olsam da.. )
Dolphin Suata gitmiştim işin başında.
Çok efendi ve sanatkar bir usta.
Yalnız ben yılda 1 ay kullanacağım bir araca, sadece iç teferruatı için 26.000 TL vermeyi düşünmedim.
Suat çok güzel ve oldukça lux yapıyor ve dolayısı ile hakkını istiyor
Bir sıkıntım da mobilyaların, yere ve kasa yanlarına/karkasa çok iyi bağlanması.
Bu konuda en iyi bağlantı tarzı nedir, bilmiyorum. Hiç bir bilgim yok.
Atilla Bey den bu konuda bilgi rica ediyorum.
Zira çarpışma veya ani frende mobilya stabilitesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Keşke vakti müsait olsa da panelvanı malzemeleri ile ona teslim etsem ve bana bitmiş geri verse...
Konuya ilgi duyup cevap yazacak arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim