110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,138
Ynt: 110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

Hayırmı değilmi bende bilmiyorum, zaten bunun için yardım istiyorum, sonu hayırlı olmayacaksa hiç bulaşmayayım diyorum, fakat bir yandanda bu defenderlere accaip bir ilgim var, beni çok cezbediyorlar. Bir defender almak istiyorum, toplanmış olarakmı alayım, yoksa 10-12 bin ytl ye alıp kendimmi adam edeyim, benzinlimi olsun,dizelmi, tdi mi olsun, düz dizelmi vv.vs. teşekkür ederim.

Etiketler

TDI alın. ya da düz alıp TDI yapın.

toplanmışını almak istiyorsanız, tanıdığınız bir aracı alın. yeniden yapıp toplamak zamana ve paraya mal olur, ama aracınızın ne olduğunu ve ne olmadığını bilirsiniz.

araziye herşeyiyle hazır bir araç için 30-35 arası bir maliyete hazır olun.

düz alıp o şekilde kullanmakla, tdi taktırmanın veya tdi almanın arasında performan açısından uçurum varm yani düz dizel kullansam neolur. artı motorunu değiştirirken ruhsata işletmemde problem olurmu, bu tdi motoru nerden kaç paraya bulabilirim, 10.000 ytl ye eli ayağı düzgün bir araç bulabilirmiyim, gerçi sahibinden.comda çok var ama fotoğrafta göründüğü gibi değil hiç biri 3-4 tanesine gittim baktım, darmadağın arabalar toplanacak gibi değil, insan gördüğünde korkuyor.veya çevrenizde bildiğiniz böyle satılık bir araç varmı?.. benim şuanki düşüncem düz dizel alıp, yavaş yavaş temelden başlayıp düzgün bir araç ortaya çıkarmak. 30-35 bin ytl yi 1 seneye yayıp bu şekilde kendim toplamak, yanlışmı düşünüyorum, teşekkür ederim.

Kasası ve döşemesi düzgün TDI araç isterseniz ortalama 25-30 arasına alabilirsiniz. daha sonra eklemelerle devam edebilirsiniz. Yüklü araçlar 35 civarına satılıyor. Düz dizel alıp TDI koydurduğunuzda arazi şanzımanını değiştirmeniz gerekebilir. Orjinal şanzıman ve ayna mahrutilerle devam edebilirsiniz. Ruhsat problemi çıkmaz.

Bildiğim kadarı ile Tarık Karakaş kendi aracını satıyor. Aracında hidrolik direksiyon, çorum kalorifer, arka diferansiyelde kilit, önde yeni vinç, ön alt koruma, diff koruma, kaput ve gövde yan koruma, CB telsiz, tavan sepeti mevcut. Araç düz dizel. Yeni OK-144 lastikleri var. Döşemesi yaklaşık 1 sene önce komple yapıldı. Kendisi de GB üyesidir. Bilmediğim ekstraları olabilir. Kendisi ile görüşebilirsiniz. Üye adı: t_karakas

İyi günler.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, bu arkadaşa ulaşmaya çalışacağım, bu arada nerede ikmet ettiğini biliyormusunuz, bana çok uzak olmasın.

evet ertan cavus anladıgım kadarıyla land meragın var sana bır araba tavsıye edeyım turkıyede esı yok dıyebılırım herkes aynısını dıyor ama hep bos aracım 91 model duz dızel 2500cc 110 landroverdır gercekten cok temız ve orjınal daha percınlerı hep meydanda macun yok aracta hıdrolık dıreksıyon derı doseme merkezı kılıt dosemesı camları elektrık aksamı motor sanjıman dıfransıyel yuruyen ve mekanık aksamı super boyası frın boya 2400 ytl yaptırdım.600 ytl yede yapılıyor ama ben hıc bırseyı esırgemedım herseyı ıle 4 4 luk bır arac cok uzun sure krus masraf yapmazsın ve memnunıyetle kullanırsın ıstersen resımlerını gonderebılırım.kesınlıkle cok harıka bır arac.eger land alacaksan bunu kacırma ıstedıgın yere gıt ve goster hata ve kusur varsa aracımı bedava verecegım.saygılar.

Merhabalar;
Konunun başlığından 110 defender yorumlarına geçtik. Lütfen konu başlığını dağıtmayalım.

selam,,,sayin vosdost nasil gidi yor ?uyum konusunda servise gidebildinizmi veya motor bulabildiniz mi? ve motor degisimi ici gekerken evrak sicil kayit masraflari konusnuda su ana kadar tecrubeniz varmi? kolay gelsin>>

Merhabalar;
Lpg li olarak aracımdan memnunum. Yakından tanıdığım bir ustada bd 30 motor var fiyat olarakta çok uygun. Bana dizele çevirelim dedi. Bende tam anlamıyla bir araştırma yapamadım. Hiç motor değişimi yapmadım. Gereken evraklar sitede başlık halinde vardı. Proje çizdirdiğim makina mühendisiyle görüşmem lazım. Tabi görüşmeden motorun rahat montaj olup olmadığını araştırmam lazım.

sselam ,, merak ettigim kanunen bu degisiklik olabilecekmi?cunku yasaya gore diesele diesel benzinlige bezinli degisikligi yapiliyor benzinli arac diesele donuseilirmi??

Kanunen benzinli motor dizele zorda olsa çevrilebilir. Bu konuyla ilgili gerekli belgeler site içinde belirtilmişti. Konu başlıklarından bulabilirsiniz.

Dostlar bendede bd 30 nıssan var.3 yıldır kullanıyorum.Ben aldığımda motor atılmıştı detay bilgim yok.Ancak 3 yıldır mazot pompası dışında hiç bir problem yaşamadım.Çok memnunum....

İkinci el alacağım dizel motorun şuan iyi bile olsa 2 ay sonra ne olacağı kesin olmadığı için benzinli motora masraf yapmayı tercih ettim.

erol bey selam ederim bence bu ilaninizi sitedeki ilan bolumu ,, notice board ta yazarsaniz daha verimli sonuclar alacaginiza eminim hayirli isler

yazıları baştan sona okudum nissan veya ford puma motor defender için öneriliyor ama 2500benzinli için bürokraside bir gelişme bir pratik yol buldunuzmu? şu 2500benzinliden kurtarsam hayırlısı ile

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR