1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 511
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,444
Ynt: 1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

ali bey hala emin değilim, bu yaz olmasada gelecek yaz kesin
:smiley:

Etiketler

Hakancım, LR bölümünde başlık açtım şu LPG problemleri ile ilgili, senin mesajı ve sonrakileri de oraya taşıdım, ordan devam edelim burada bilgiler kaynamasın

Deep' Alıntı:
Hakancım, LR bölümünde başlık açtım şu LPG problemleri ile ilgili, senin mesajı ve sonrakileri de oraya taşıdım, ordan devam edelim burada bilgiler kaynamasın

Teşekkürler Üstadım, eline sağlık.

HakanBastoncu' Alıntı:
Muhabbet ederken paylaşmak istedim; mutlaka ve mutlaka hava filitrelerinize basınçlı hava tutturun. Benim arabanın filitresi hacamat olmuş ki 2 ay evvel 0 takmıştım.
hava filitresine kesinkikle hava tutmayın hatta bazı tır firmalarında hilitreye hava tutmak işten atılma sebebi sayılabiliyor
direk olarak yenisiyle degiştirin ben eve gelir gelmez ilk işim 2 defenderinde filitresinide degiş oldu abiminki bırkaç ay olmuştu degişeli yenisi takıldığı iyi oldu ama bendeki daha yeniydi çöp oldu

yunus bager' Alıntı:
hava filitresine kesinkikle hava tutmayın hatta bazı tır firmalarında hilitreye hava tutmak işten atılma sebebi sayılabiliyor
direk olarak yenisiyle degiştirin ben eve gelir gelmez ilk işim 2 defenderinde filitresinide degiş oldu abiminki bırkaç ay olmuştu degişeli yenisi takıldığı iyi oldu ama bendeki daha yeniydi çöp oldu

Katılıyorum,

Basınçlı hava filitrenin kanallarını genişletiyor ve özelliğini bitiriyor. Fakat Yunus kardeşim filitre alana kadar o halde binmektense hava tutmak en iyi çözüm. 3 - 4 gün tozlu filitreyle binmiş olsam silindirin içi çizik içinde olacaktı. Yanlış cümlemi düzelttin teşekkürler.Dün hava filitresini sıfır aldım 12 TL para verdim ;D.

Selamlar.

hava filtresi, uzun metrajlı on & off road karışımı gezilerde yedekte tutulması gereken bir malzeme. neyseki fiyatları ucuz. Defender 110 kullanıcıları bu açıdan şanslı. bagajlarına ne koyarsan koy, Citroen Spacebox gibi, "daha var mı? doymadım" diye soruyor? :smiley:

Değerli Kardeşim Alfonse,
Gecikmeli cevap için özür dilerim, bir süredir maillere bakamadım.
Olay şu: Eğer herhangi bir nedenle araçda elektrik kesintisi komple kesildiği takdirde, yolda kalmamak için uygulanan bir işlem bu. 0.75'lik bir kablo bile oluyor. Bu kabloyu Akünün +'sına bağlıyoruz. Öbür ucunu da pompanın üzerindeki elektrik girişinin uygulandığı noktaya stand by bağlıyoruz. Hepsi bu. Kontağa bastığında motor çalışıyor. Far, sinyal korna gibi elektrikli hiç bir aparat çalışmıyor.
Umarım açıklayabilmişimdir.
Selam ve sevgilerimle.
Atıf Tezerten

HakanBastoncu' Alıntı:
Katılıyorum,

Basınçlı hava filitrenin kanallarını genişletiyor ve özelliğini bitiriyor. Fakat Yunus kardeşim filitre alana kadar o halde binmektense hava tutmak en iyi çözüm. 3 - 4 gün tozlu filitreyle binmiş olsam silindirin içi çizik içinde olacaktı. Yanlış cümlemi düzelttin teşekkürler.Dün hava filitresini sıfır aldım 12 TL para verdim ;D.

Selamlar.
Hakancım estafurullah ben öylesine bildiklerimi yazıyorum can sıkıntısı yanlış anlama hee
bi ara hava filitreleri hakkında birkaç saatlik seminere katılmıştım ordan şeettiydim
RRC yi bilmiyorum ama bizdeki 10 tl hiçbirşeyi riske atmaya değmez pazar günü döndüğümüzde filitre çamurla kaplamıştı snorker şart oldu aratık bi ara ayapacaz ama ne zaman belli degil
selamlar... yunus..

def110' Alıntı:
Değerli Kardeşim Alfonse,
Gecikmeli cevap için özür dilerim, bir süredir maillere bakamadım.
Olay şu: Eğer herhangi bir nedenle araçda elektrik kesintisi komple kesildiği takdirde, yolda kalmamak için uygulanan bir işlem bu. 0.75'lik bir kablo bile oluyor. Bu kabloyu Akünün +'sına bağlıyoruz. Öbür ucunu da pompanın üzerindeki elektrik girişinin uygulandığı noktaya stand by bağlıyoruz. Hepsi bu. Kontağa bastığında motor çalışıyor. Far, sinyal korna gibi elektrikli hiç bir aparat çalışmıyor.
Umarım açıklayabilmişimdir.
Selam ve sevgilerimle.
Atıf Tezerten

Teşekkür Ederim....

tüm land rovercılara selamlar
mayıs ayında malesef discomu daha almamıştım ve katılamadım
bidahaki land toplantısı nezman öğrenebilirmiyim
resimlerden gördüğüm kadarıyla cok güzel geçmiş
daha aranızdan yüz yüze kimseyi tanımadım ama beni ve discomuda kabul ederseniz bidahaki land toplantısına kendimi ve yoldaşımı getirmek isterim
hepinize saygılar

hakki' Alıntı:
tüm land rovercılara selamlar
mayıs ayında malesef discomu daha almamıştım ve katılamadım
bidahaki land toplantısı nezman öğrenebilirmiyim
resimlerden gördüğüm kadarıyla cok güzel geçmiş
daha aranızdan yüz yüze kimseyi tanımadım ama beni ve discomuda kabul ederseniz bidahaki land toplantısına kendimi ve yoldaşımı getirmek isterim
hepinize saygılar
Hakkı bey gizli saklı bişey yok :smiley: biz bu geziden çok büyük keyif aldık iaşnalah birdahakine nezamanmı ? kimbilir hadi diyen olsun yeterki :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR