1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 511
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,450
Ynt: 1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

concrete' Alıntı:
D2 nin elktronik problemlerini abartıp, aracı çok zaafları olan bir araçmış gibi düşünmek yanlış tabii. Başka bir sayfada yazmıştım, Elektroniği çok araçlara alışmamız ve onları öğrenmeye başlamamız lazım. yakında bunların dışında araç kalmayacak ve bu araçları şu anki tamamen mekanik araçları tanıdığımız kadar tanımıyor olmamız, sadece bizlerin bir eksikliği olacak.

D2 kullanıyuorsan ve bu aracı çok iyi tanıyorsan bence sorun yok, ama defender kullanıyor ve bujinin ne olduğunu bilmiyorsan başın dertte demektir.

Doğru söz....

endy' Alıntı:
benim nacizane fikrim bu ama şimdi tekrar sizlerden de duyuyorum; disco II parçalarının bir kısmını düzenli olarak bulmak çok ciddi sıkıntı, benim başıma gelmişti bir ara, Disco I sağ arka aksı aradılar arkadaşlarım ve çok zor buldular ki bu aks yani.

defender'ı çok seviyorum kaldı ki ben series 3 kısa kasaya biniyorum o ap ayrı bir zevk yani şeytan sürekli dürtüyor V8 kısa kasa fikri ile ama biliyorum ki asla disco daki konfor ne yaparsam yapayım olmayacak ama bende series 3 her türlü kendi başıma da sökerim takarım yürütürüm, böyle bir araçta yok 2 senede fren balatası bitmez mi bir arabanın
bu kadar mı sağlam olur aklım ermiyor,

Aks en basit malzeme... Kayalarda ya da Anıl otoda her zaman olan bir malzeme... şaşırdım...

Series 3'ün şuanki durumunu bilmiyorum Ender, ama emin ol, araziye uyarlanmış D1 de pek konforlu olmuyor. Artısı klima, elektrikli camlar felan. :smiley:

Etiketler

Engin Td5'i sana satacağım gibi geliyor :smiley:
DI'e her türlü atraksiyonu yapan birinden gelen önemli bir yorum sevgili arkadaşlar..

Naci abi sorma gördüm senin v8 allah nazardan saklasın rüyama giriyor,

tısır tısır gidiyor maşallah böyle sanki oraya bir leopar sokmuşun gibi ; aklım çeliniyor, ne diyeyim ki elimde makina sürekli hesap kitap, ki biliyorum huyum kötü ben ortalama ayda 3000-3500 km falan yapıyorum bindiğim series 3 le sürekli ona biniyorum, ve araç 0,225 max 0,250 tl yakıyor bu da ayda 750-1000 arası bir yakıt demek v8 0,75 yaksa 2000-2500 arasına çıkıyor bir tek bu düşünce var aklımda...

ama hani değer mi bence değer

Engin abi bir ara tam iki ay bulamadık ne anıl oto ne kayalar bayram abi sonra geldi de bulunur oldu,

bu arada seninle de tanışmak istiyordum maşukiye de gözlerim aradı ama gelmemişsin bir daha ki sefere inşallah beraber olurz.

endy' Alıntı:
Engin abi bir ara tam iki ay bulamadık ne anıl oto ne kayalar bayram abi sonra geldi de bulunur oldu,

bu arada seninle de tanışmak istiyordum maşukiye de gözlerim aradı ama gelmemişsin bir daha ki sefere inşallah beraber olurz.

maalesef gelemedim Ender. annem omuriliğinden sakatlandı. o haftasonum felaket geçti.. neyse ki şuan daha iyi durumda.

günler uzun, arazi de bir yere kaçmıyor. bir şekilde buluşuruz.

Şu D1 , D2 olayına girince aklıma takılan bir soruyu hatırladım. 3.9 D1, 4.0 D2, ve Td5 in otomatik şanzımanlarının reaksiyon süreleri aynı mıdır?

Uzunca bir süre D1 kullanırken bir sıkıntı hissetmemiştim. 4.0 D2 yi kısa süre kullandım ve pek sıkıntı yok gibi hatırlıyorum. D2 td5 e oturduğumda, vitesi R den D ye aldığımda örneğin, şanzımanın reaksiyonu için çok süre geçiyor gibi geldi.

Merak işte:smiley:

Kürşad sorma Nihan Tüp düşmanı ve beni de çok iyi tanıyor ; eğer ben v8 alırsam disco olsun veya Series 3 e atma çabalarım olsun, 3 ay sonra benim ona sıralı sistem atmaya kalkacağımıda biliyor ve hiç tüp istemiyor

Onun üzerimde ki baskısı TD5 seçiminde çok ibrenin yönünü değiştirmeye yönelik ama bir şans var o hiç V8 kullanmadı ne demek istediğimi anlatınca anlamıyor ben ona bir fırsat bir kaç gün V8 kullandıracağım ondan sonra bir daha konuşacağım

ben baya v8 kullandım ondan indikten sonra bir süre her bindiğim araç eşşek miş de gitmiyor gibi geldi etkisi zor geçiyor yani

Satarsam :smiley: bir LR alacağım kesin ama hangi LR ?

Engin abicim Geçmiş olsun çok acil şifalar dilerim, tabiki gezecek dağ tepe bitmez, inşallah bundan sonrakilerde birlikte gideriz.

En içten şifa dileklerimle anneye

endy' Alıntı:
Engin abicim Geçmiş olsun çok acil şifalar dilerim, tabiki gezecek dağ tepe bitmez, inşallah bundan sonrakilerde birlikte gideriz.

En içten şifa dileklerimle anneye

teşekkür ederim.

ender

eşinin lpg çekincesini anlayamadım, iyi bir yere yaptırılırsa ve iyi bir marka seçilirse ( ki artık kötü olanı yok) dünyanın en temiz ve güvenli yakıtı...

benim araçlar 20-22 lt /100 km yakıyor x 1,54 tl = 340 krş / km

Ha ha....
Ordu Defender'ı da cazip tabi bir şekilde :smiley:
Ne de olsa 300Tdi.

Ender v8 ini hiç kullanmadım bende disconun, ama iş arazi aracı oldugunda ve uzun yol gitmek oldugunda hep dizeller ilgimi çekti eskiden beri. Ve malesef bende hala tüplü araç olayına alışamadım. v8 lerin sesini duymak banada çok keyif verdi buluşmada ama benim arabanın turbo sesinede bayılıyorum
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri