1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 511
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,450
Ynt: 1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

cüneyt

inan lafı ağzımdan aldın... önümüzdeki sezon çoooook güzel geçecek

Etiketler

D2 nin elktronik problemlerini abartıp, aracı çok zaafları olan bir araçmış gibi düşünmek yanlış tabii. Başka bir sayfada yazmıştım, Elektroniği çok araçlara alışmamız ve onları öğrenmeye başlamamız lazım. yakında bunların dışında araç kalmayacak ve bu araçları şu anki tamamen mekanik araçları tanıdığımız kadar tanımıyor olmamız, sadece bizlerin bir eksikliği olacak.

D2 kullanıyuorsan ve bu aracı çok iyi tanıyorsan bence sorun yok, ama defender kullanıyor ve bujinin ne olduğunu bilmiyorsan başın dertte demektir.

concrete' Alıntı:
D2 nin elktronik problemlerini abartıp, aracı çok zaafları olan bir araçmış gibi düşünmek yanlış tabii. Başka bir sayfada yazmıştım, Elektroniği çok araçlara alışmamız ve onları öğrenmeye başlamamız lazım. yakında bunların dışında araç kalmayacak ve bu araçları şu anki tamamen mekanik araçları tanıdığımız kadar tanımıyor olmamız, sadece bizlerin bir eksikliği olacak.

D2 kullanıyuorsan ve bu aracı çok iyi tanıyorsan bence sorun yok, ama defender kullanıyor ve bujinin ne olduğunu bilmiyorsan başın dertte demektir.

Güzel yorum...

Ya zaten muhtemelen seneye benim araçda yengeç gibi olacağı için o parkurda ne olsa komaz
:smiley:

Bakın serdar profesör gibi olmuş arıza yaşaya yaşaya
:D

benim ace yağı full bitmeden gittim allahtan servise 10 ytl ye yaptilar

benim nacizane fikrim bu ama şimdi tekrar sizlerden de duyuyorum; disco II parçalarının bir kısmını düzenli olarak bulmak çok ciddi sıkıntı, benim başıma gelmişti bir ara, Disco I sağ arka aksı aradılar arkadaşlarım ve çok zor buldular ki bu aks yani.

Elektronik beyin vs işin içine girdimi ne olur orasını kestirmek zor, üstelik benim aracımda dizel motorun enjöktörlerinin 4 tanesi 150 tl ama td5 disconun enjektörlerini bilemiyorum oldukça pahalı olmalı

Kürşad bu gezide genelde bizim önümüzde seyretti , ben Nejat abinin arabasındaydım, seyrettim aracı tüm dez avantajlara rağmen al benisi çok güzel biz baya bir toz yuttuk dönüşte..

defender'ı çok seviyorum kaldı ki ben series 3 kısa kasaya biniyorum o ap ayrı bir zevk yani şeytan sürekli dürtüyor V8 kısa kasa fikri ile ama biliyorum ki asla disco daki konfor ne yaparsam yapayım olmayacak ama bende series 3 her türlü kendi başıma da sökerim takarım yürütürüm, böyle bir araçta yok 2 senede fren balatası bitmez mi bir arabanın
bu kadar mı sağlam olur aklım ermiyor,

aynı zamanda bir adet citroen berlingo aracım var inanın her iki 3 ayda bir genel bakımlarına gidiyor servise 500 lira tutuyor ortalama, ve serviste yaptıkları kayda değer bir şey yok

Disco 1 de 2 de çok concept bir araç daha dün gibi hatılıyorum galiba 1993 yılında idi ilk ön koltuğuna oturmam ben bu aracın ön koltukları kadar iyi, güzel harika bir çift pilot ve yolcu koltuğu görmedim bu tanımıma range rover'ıda dahil ederim.

Ben aslında hem şehir ve uzun yol kullanımı hemde offroad işini birlikte yapabilen bir araç isteğinden discovery 2 tercih ettim. Ama zaman zaman hala düşünüyorum bu ikisini yarım yarım yapan bir araç yerine ikisi için ayrı 2 araçmı alsam diye. Belki ileride bir defender, yanınada bir binek otomobil alıp yoluma devam da edebilirim. Discoyu biraz kullanıp oyle karar vericem. Ama şimdilik çok memnunum.

Tempus' Alıntı:
Ya mesela ben istanbul'dan adanaya gittim. 1000 km sorunsuz .

Hımmm...

Sevgili günlük, bugün sanılanın aksine D2'lerin sorunsuz 1000 km. yapabildiklerini öğrendim :p ;D

Murat bey 1 ayda 7000 km ye yakın uzun yol yaptım tek arızam şarj dinamosunun kömürü bitti benden önceki sahibi araca iyi bakmadıgından

Yani Şu da bir gerçek naci abinin v8 motoru benim kısa kasada olsa disconun ön koltuklarını da onun gibi benim araca atsam belki de bir daha disco lafı etmeyebilirim bunu bilemiyorum ama deneyerek öğrenmek te istemiyorum :smiley: V8 saplantımdan korkar oldum valla gördükçe de içim gidiyor..Kürşad gibi TD5 optimum seçimini yapmak mantıklı diye telkin ediyorum kendimi

Ender vallahi eşin direk td5 istiyordu değişicek gibide değildi, benim aracı izledi gezidede artık hiç vazgeçmez gibi :D

harika bir gezi olmuş emeği geçenlerin ellerine sağlık inşallah başka organizasyonlarda görüşmek üzere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri