1,6 JLX Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MARKO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,639

MARKO

Yeni Üye
Yer
KARAMÜRSEL
Arkadaşlar öncelikle değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim burası suzukı için gerçekten kendimi geliştirdiğim bir site benim sorunum 2000 model 1,6 JLX 5 kapı aracıma 215x75x15 KUMHO AT lastikmi yoksa 215x75x15 BF GORDIC lastikmi ikisi arasında ses ve kullanım kolaylıgı ve karda kullanışlımıdır kararsız kaldım kullanan arkadaşların bilgileri için şimdiden çok teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: 1,6 JLX Lastik Seçimi

marko arkadaşım eğer kar ve çamur diyorsan sana fedaral mt 235 75 15 derim ve araca cok yakışıcağına eminim. ;) ;D

benim arazi aracım yok beni ne kadar dinlersiniz bilemem ama bu konuda sitede yazılanların tümünü okudum.. bi defa bir lastiğin kar çamur toprak zemin asfalt gibi bütün zeminlerde başarılı olması diye bi şey söz konusu değil... ama karma olarak optimum fayda sağlamak isterseniz bir çok arkadaşın tavsiyesi bf goodrich T/A lastiği.. benim gördüğüm çoğunluğun ortak görüşü bu..siteyi incelerseniz sizde aynı kanaate varıcaksınız..

mrb. bende aracımı yeni aldım ama lastiklerine herkes bayılıyo çünkü yanak yazıları beyaz markası kumho AT lastık ebatıda sanırım 205x75x15 idi görüntüsü çok güzel alırsanız yanak yazıları beyaz olmasını tavsiye ederim çünkü görüntüsü çok hoş mesela istetmede olan lastigi yazısız Bridgestone hiç güzel gözükmüyo kolay gelsin

Yanaklardaki beyaz yazıların yeni üretinlerde olmadığını duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum.

Merhabalar,

Hangi Vitara Modeli'nin orjinal lastik ölçüsü hangisidir konusunu bilen var mı ?

Örneğin;
1990 ve önceki modeller için : xxx/xx/xx
1990-1995 arası : xxx/xx/xx
1995-2000 arası : xxx/xx/xx

vs.. gibi.
Not: Model yıllarını sadece örnek olsun diye yazdım.

Saygılarımla

Yıla bakmaksızın 1.6 JLX Vitara'ların orjinal lastik ölçüsü 195 / 80 / R15 veya 205 / 75 / R15
2,0 V6 vitaraların ise 215 / 65 / R16 dır.
Bu ebadın veya denklerinin dışına çıkıldığında lastik bir tur döndüğünde gidilecek mesafe değişeceğinden hız göstergesi, km saati ve yakıt tüketiminde değişmeler olacaktır.

Bilgi için teşekkürler,

Bende 1990 model 3 kapılı Suzuki Vitara var. Aldığımda (yaklaşık 2,5 ay önce) üzerinde 205/75/15 Goodyear lastikler vardı. Halen de onlar var. Ben, öncesini araştırmadığım için, önceki sahipleri lastik ebatlarını değiştirmiştir diye düşünmüştüm. Demek ki zaten orjinal ebatlarmış.Bu da demek oluyor ki, bir sonraki lastik değişiminde +/- %3 sınırları içinde kalmak şartıyla lastiklerimi büyütebileceğim. :smiley:

Saygılarımla

ölçülerin bilgilerini abdullah bey vermiş dış çap olarak da 27 ınc tir . taban olarak geniş takılırsada şase ye sürtme durumu olabiliyor stoplama vidalarından ayar olup bu sürtme engelleniyor sorun degil fakat dönüş yarı capı degişiyor ve biraz manevra kabiliyeti kısıtlanıyor.hangi ölcü kac inc yapar bunu hesaplayamayanlara pratık yol bu link ten bakabılirler.
http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp
google den translater ile türkçe tercüme ettirip bakın her şeyi tam anlatıyor %3 den fazla farklı olan lastıge uyarı veriyor frenler falan tutmaz vs uygun degildir diye bayagı akıllı bir program .

sal yaylası' Alıntı:
Yanaklardaki beyaz yazıların yeni üretinlerde olmadığını duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum.
2009 model fedaral mt lerde var beyaz yazı ve cok hoş duruyor. ;) :D

PICT0011.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR