1,6 Grand Vitara Gaz Yemiyor.lütfen Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yavuz16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,940

yavuz16

Xtrail
Yer
İZMİR
Merhaba.Aracım 2004 Grand Vitara 1,6 otomatik.Ayağımı frenden çekip gaza bastığımda rölanti devri 800 lerden 500 lere düşüyor.Gaz yerse kalkıp gidiyor ama gazı az verince stop ediyor.Benzin ya da gaz farketmiyor.Hava debimetresini isopropil alkolle temizledim,kelebeği temizledim ama emiş manifoldunun içi yapışkan siyah bir yağla kaplı.Lütfen fikir verin.

Etiketler
Ynt: 1,6 Grand Vitara Gaz Yemiyor.lütfen Yardım

Hava debimetresinin fişi sökükken bi tur atın oldu tamam derseniz gidip yenisini alın.. ;)

ondan degilmiş derseniz..? buji ve kablolarına el atın hava filitresini yenileyin.

enjektör kütügüne giren hortuma T baglayıp bir saatle b. pompa barını ölçün.. :smiley:

Rölantide debimetrenin fişini söktüm motor sesinde değişme oldu,motor duracak gibi oldu.Fişi taktığımda normale döndü.Oradan değildir diye tahmin ettim.Filtreyi değiştirdim sonuç aynı.Bujiler ve kabloları benimde aklıma geldi onları her halükarda değiştireceğim.Ngk nın lpg için bujileri varmış onlardan takmayı düşünüyorum.Basıncı ben ölçemem de tanıdığım bir Land Rover servisi var ona gideceğim.acaba pompa basıncını kaç bar görmemiz gerekir?.İzmirde maalesef yetkili serviste sıkıntı var.Arabayı ilk aldığımda gittiğim yetkili servisteki usta 3kapılı grand ilk defa görüyorum deyince yağını değiştirmeye bile gitmedim:smiley: değerli yorumlarınızı bekliyorum Oğuz bey.

Ankara yolundan İzmire doğru gelişte Batı Anadolu çimentoyu geçince sağ tarafta göreceğiniz yetkili serviste Suzukileri iyi tanıyan bir arkadaş var.( Servisin ismi Özdemirler- yetkilinin ismi Kubilay bey - bende bu sitede öğrenmiştim kendisini).

Onunla telefonla irtibat kurun büyük ihtimalle probleminizi çözecektir.

pompa basıncını kaç bar görmemiz gerekir?

rolantide 3 bar üstü olacak..!

çalışırken enjektör kütüğü üstündeki benzin regülatör hortumu cıkarılıp elle vakumtutulacak 3,5-3.75 gibi olacak.. ;)

benzin filitrenizde 20 -30 bin km den eski ise degişin derim.. :smiley:

Hava debimetresinin fişi sökükken aracı 1 km kullanın depar atın farka bakın.... :smiley:

carman marka..yada bosch kts cihazına baglayın arıza aratın şanzımanada girin ondan da yapabilir.. :smiley:

Oğuz bey ben söylemeyi unuttum 741 hata kodunu veriyordu.Tüpçü benimle alakalı değil dedi yetkili servis tüpçü tüpü söksün geçer dedi.Tüpün sigortasını çıkardım benzinde kullandım geçmedi.Yetkili servis "abi o lamba yanar tüpten oluyo hepsinde var sen kullanımdan şikayetçi misin onu söyle" dedi bende o zaman için kalkışlardaki bu problem olmadığı için şikayetim yok demiştim.Adam bilgisayarda ne olduğuna bile bakmadı.Neyse dün sanayiye gittim land servisi bi arkadaşım var o elektrikçisine gösterdi.Adam hata kodunu görür görmez krank okuyucu dedi.Sipariş verdim japonyadan uçakla 20 gün içinde geliyormuş.Türkiyenin hiçbir yerinde stoklarda görünmedi.210 tl.İzmir'de Suzuki yetkili servislerine gitmemek lazım zaten toplam 2 tane var:smiley:

KGrHqZl4EuPCvMIhBQOzmgTgQ60_12_zps7f153412.jpg

http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/KGrHqZl4EuPCvMIhBQOzmgTgQ60_12_zps7f153412.jpg

motor (resimdeki.. bu sagdan direksiyonlusu) Serkan abi bunun gaz kelebegi elektronik degil resimde telli görünüyor..bunda ki jlx motorunun tıpatıp aynısı gibi.. ;)

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://engine-codes.com/p0741_suzuki.html&prev=/search%3Fq%3Dp0741%2Bsuzuki%26biw%3D1680%26bih%3D882

>>carman marka..yada bosch kts cihazına baglayın arıza aratın şanzımanada girin ondan da yapabilir.. :smiley:

demişim.. ;) sanırım şanzıman cıvıtması kod öyle gösteriyor.. :smiley:

yetkili servisin dediği ni göz ardı etmeyin..şöyleki..>>sigortayı sökünçe lpg iptal olmuyor..!enjektörlere giren cıkan tesisata baglantı yaparken orj elkt.tesisatının nadirende olsa içine edebiliyorlar..en temizi sadece elektirik tesisatını lpg nin söküp orjinal baglantıları yerine getirip servise gidin lpg beyni ve tesisatı sökülü ve bagajda olarak regülatörü tüpü müpü üstünde tamamen ayıklanmıyacak..sadece elekririk..anlatabildimse..

evet gaz kelebeği telli..Dün usta çok emin konuşunca bende ikna olmuştum ama arıza kodu açıklamasını okuduğumda hayat ışığım söndü bu arabadan iyice soğudum.Keşke İstanbulda olsam şimdiye kadar hallederdik.Acaba krank okuyucuyu boşuna alıyorum?

http://teknomatikoto.com/?page_id=64

kodlar için burdan da yararlanabilirsiniz..

kodu dogru söyledi iseniz..? krank okuyucuyu gereksiz olmuş..!

arıza kodunu dogru okuyacak yer bulup okutun kagıda yazıp netten kendiniz bakın.. ;)

şanzımanla ilğili iyi bi yer bulun..!

bu konuyada göz atın> http://offroad.gezenbilir.com/index.php?topic=95007.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.