1.6 5k yakıt

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan private Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,587

private

Ana Kamp
Mesajlar
27
Tepkime Puanı
0
slm,2001 1.6 5k.vitara jlx şehir içi ve şehir dışı ne yakar?manuelle arasında %20 fark olduğunu felan yazanlar olmuş bu kadar fark olurmu gerçekten?
 

Etiketler
Ynt: 1.6 5k yakıt

Merhaba;
Genelleme yapamam ama kendi aracımın verilerini paylaşabilirim. Benim aracım 94 model benzinli 5 kapı 1,6 jlx otomatik. Ortalama şehir içi 10 litre/100 km şehir dışı 8 litre /100 km yakıyor.(2 yetişkin +1 çocuk) araçta dört yetişkin olduğu zaman rakamlar artıyor. lastik ebadım 215x75x15 dir.
 

Ynt: 1.6 5k yakıt

mrhabalar.aracım 1992 model 5 kapılı 1.6 16 valf enjeksiyonlu olup. şehir içi şehir dışı ve arazi kullanımı olmak üzere ortalama 6.7 litre 100 km de yakıt tüketimi verileri elde ettim.250 km yol gittim bu7 yolun en az 50 km si şehir içi olup en az 20 km lik bölümü arazi kullanımı 1. ve 2. vitesle geçildi.test,tam dolu deponun seyahat bitiminde tekrar aynı benzinlikten deponun fullenmesiyle tespit edilmiştir.yük olarakta 4 yetişkin 1 çocuk olup en az 100 kg civarında bagaj yüklü şekildedir.ve bu test, 17 yıllık bir vitarayla gerçekleştirilmiştir.şimdi bana soracaksınız,nasıl olurda bu tüketim değerlerini yakalarsınız.işin püf noktası şu.aracı kullanırken kesinlikle gaz pedalını unutun,vede tüm hız gereksinmelerini vites değiştirerek sağlayınız.gaza basmayı unutunuz.gaza basarkende sanki ayağınızın altına yumurta varmış gibi nazik bir şekilde basın. en ideal devir aralığı,hangi vites olursa olsun 2000-2500 devirlerde aracı kullanın.eğer 5. vitesle gidiyorsanız.aracın güç istediği durumlarda gaza yüklenmek yerine ,hiç gaz vermeden bir küçük vitese geçmeniz daha doğrudur. örneğin benim seyahat ortalama hızım 5. viteste 80-90 km civarlarıdır. rampaya geldiğimde bu süratlerde araç bayılmaya başladığı anda hemen 4. vitese geçerim.gaz tepkimesi hemen hemen aynı kalır.bu şkilde çok rahat 6 litre nin aşağılarını görmeniz mümkündür.eğer tüm bu anlatılanlar dikkatle uygulanmasına rağmen yakıt tüketimi yüksek ise,kesinlikkle bir sorun vardır diyebiliriz.
 

Ynt: 1.6 5k yakıt

Merhaba, sekiz sene Amerikan (4100 cc) kullandıktan sonra Japon'a geçtim bu yüzden gaz pedalının altındaki yumurtayı gayet iyi bilirim ve her aracı kullanmam da o şekil olarak kaldı. Buna rağmen bahsettiğiniz litreye İzmir otobanın da 7,4 lt/100 km ye yaklaşabildim oda carbon clean yapmadan önceydi şimdi 8 litrenin altına (düz otoban,gece, 2 yetişkin+1 çocuk bagaj 50-70kg) inemiyorum. Demek ki ciddi sorun var. Verdiğiniz veriler göre otobanda en fazla5 litre/100km yakması gerekiyor. 100 km de 3 litre fazla yakıyorum demek ki. Sizin araç manuel olarak algıladım kıyaslamak için soracağım , düz yolda 100 km sürate 3000 devir ile ulaşıyorum sizin araç 100 km ye kaç devir de ulaşıyor bildirebilirmisiniz (lastik ölçüleriniz nedir?).
Saygılarımla.
 




Ynt: 1.6 5k yakıt

veteriner' Alıntı:
Bahsettiğimiz aracın yakıt tüketimi kitapçık verisi şehir dışı 6,5 lt/100 km'dir. Rampasız, rüzgarsız yollarda sabırla bu verinin altına inilebilir. Benim rekorum 5.8 lt/100 km.


Merhaba;
Vermiş olduğunuz kitapçık verisi hangi üretim için olduğunu bildirebilir misiniz?(japon-ispanyol- 4 vites otomatik şanzum-3 vites otamatik şanzuman- 5 vites manuel şanzuman)
 


Ynt: 1.6 5k yakıt

Bilgi için teşekkür ederim. Benim araç Japon 4 vites otamatik. son dişli oranı (0,73:1) ve ayna mahruti oranı (5,12:1) kitapçıktaki aracın oranlarını japon'dan farklı diye biliyorum Manuel 5.vites oranı (0,8:1) ayna mahruti oranı (4,87:1) bazılarında (5,12:1)'de çıkıyormuş tam emin değilim. bu oranları hesapladım arada az bir devir farkı çıktı bu da yakıta bu kadar fark ettirmez diye düşünüyorum İspanyollar ile japonlar aynı miktarda yakıyosa benim araçta ciddi bir sıkıntı var o zaman. Rüzgarı arkama da alsam şehir dışı 6 litreleri göremem.
 

Ynt: 1.6 5k yakıt

merhabalar erkan bey.benim aracım anladığınız gibi manuel.aracımı yaklaşık 8 sene evvelsi aldığımda,90 km sabit hızda edirne otobanında kış ayında tüm çabalarıma rağmen 10 litrenin altına indirememiştim.uzun bir süre çeşitli usta tavsiyelerine rağmen kesinlikle aracımda tüketim değerlerini düşüremedim.bununla paralel olarak 1500-2000 tl civarında da masrafım oldu..ta ki maslaktaki suzuki aksiyon u bulana kadar.öncelikle filtreler ve bujiler orjinaliyle değiştirildi.daha sonra benim bir türlü göremediğim ayar işlemleri yapıldı(daha doğrusu göstermediler:smiley:).sonuç şimdiki ideal yakıt değerleri.aracımı hala benzinle kullanırım kullandığım benzin normal benzindir.ve sizi biraz daha şaşırtayım,aracımın üzerinde bfg at lastikler var.hiç dikkat etmedim ama tahminime göre 100 km hızı yapmak için 5.vitesle 3000 devirin biraz üzerinde.bunu deneyeceğim tekrar yazarım.otomatik vitesli bir araç tahminime göre yaklaşık 1 litre gibi fazla yakabilir.sonuçta kavrama sistemi sürekli kaçıran bir sistem olduğu için motor ve şanzıman arasında hiç bir zaman bire bir dönüş sağlanamaz.(otomatikler için).
aslında sizin yakaladığınız şehir dışı değerlerde fena değil.eğer benim aracım şehir dışı fazla olmakla beraber karma tüketimim 6 litre civarlarında ise sizin aracınız ile arasında1.5 litre bibi bir fark normal sayılır.belki aracın ayarlarıyla vede sizin kullanma alışkanlığınızın biraz daha disipliniyle bu fark azalacaktır.aracın ağırlığının otomatik araçlar için her zaman dezavantaj olduğunu yıllardır kullandığım araçlardaki edindiğim tecrubemle sabittir.aracınızın 4 vites oluşu uzun tutulmuş vites oranlarının olduğunu gösterir.zaten tatminkar performansı olan aracımızın hele hele yüksek hızlardaki güç ihtiyacını birde uzun oranlı viteslerle sağlanması mutlaka ki tüketimi arttıran sebeplerin başında gelir.eğer kısa oranlı 5 vitesli bir araç olsaydı ben iddia ediyorum ki en az normal vitesli seviyelere yaklaşırdı.aracımı 1.,2.,3. viteslerde rahatlıkla 1500 devirlerde kullanırım.hatta zorlamadan 4. vitestede kullanırım.birtek 5. viteste 2000 devirin altına inmemeye özen gösteririm.şimdilik bu kadar yeter sizleri fazla sıkmayayım.saygılar.
 




Ynt: 1.6 5k yakıt

trink' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler.


Arkadaşlar benimde 1998 model 3 kapı 1.6 16V ( otomatik) vitaramın bütün bakımlarını büyükbir titizlikle yaptıran bir kişi olarak uzun yolda ortalama 100 ile 120 hızda kullanıyorum benim hesaplamalarıma göre (LPG) de 100km de 15 litreden aşagı kesinlikle düşüremedim.
 

Ynt: 1.6 5k yakıt

uzman06' Alıntı:
Arkadaşlar benimde 1998 model 3 kapı 1.6 16V ( otomatik) vitaramın bütün bakımlarını büyükbir titizlikle yaptıran bir kişi olarak uzun yolda ortalama 100 ile 120 hızda kullanıyorum benim hesaplamalarıma göre (LPG) de 100km de 15 litreden aşagı kesinlikle düşüremedim.
murat bey uzun yoldamı 15lt :eek: :eek: :eek: eğer doğruysa ciddi bir sorun var 1.6 5k at ile uzun yolda 9lt lpg nin üstüne hiç çıkmadım şehir içi 14-15lt civarı yakıyor
 

Ynt: 1.6 5k yakıt

sahin05' Alıntı:
murat bey uzun yoldamı 15lt :eek: :eek: :eek: eğer doğruysa ciddi bir sorun var 1.6 5k at ile uzun yolda 9lt lpg nin üstüne hiç çıkmadım şehir içi 14-15lt civarı yakıyor


Bütün dostlara slm evet verdigim tüketim oranı dogru dogru derken benim vitaranın yakıtından bahsediyorum tabi bütün bakımlarınıda eksiksiz yaptırdıgım halde Şanzuman yagı,Motor yagı,Bujilerin degişimi,Ateşleme tertibatın konturolü,Lpg ayarı ayrıca tıkalı oldugunu düşünerekten tabi bu egsozcunun tespiti konvektör iptali bunların hepsi yapıldıgı halde yakıt tüketimi bahsettigim gibi (Daha tercübeli arkadaşların tavsiyelerine göre baktırıp yaptırabilecegim başka teknik detaylar varsa yardımları için şimdiden tşk ederim) yakıtı uzun yolda ortalama hızım 100 - 120 arası seyir halinde 100 KM de 15 LT şehir içide ise 29 LT LPG ile 220 km ancak yapabiliyorum TL olarakda 54 TL.Acaba diyorum aracın otomatik oluşundanmı kaynaklanıyor yoksa normalmi anlamış degilim açıkcası
 


Ynt: 1.6 5k yakıt

uzman06' Alıntı:
yakıtı uzun yolda ortalama hızım 100 - 120 arası seyir halinde 100 KM de 15 LT şehir içide ise 29 LT LPG ile 220 km ancak yapabiliyorum TL olarakda 54 TL.Acaba diyorum aracın otomatik oluşundanmı kaynaklanıyor yoksa normalmi anlamış degilim açıkcası

Şehiriçi 29/2,2=13 lt lpg/100 km tüketir ki şehirdışı tüketiminden daha az oluyor ??? ??? ???

Şehiçi 10 lt/100 km benzin tüketimi normal, bu durumda 12-13 lt LPG tüketmesi beklenir.

Aracınızda ayna mahruti değişimi yapıldıysa devriniz düştüğü için 5. viteste çok yakıyor olabilirsiniz. 90 kmde 5. viteste devir kaçsa bunu standart vitara kullanan bir arkadaş ile kıyaslamanızı tavsiye ederim.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,213
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst