Merhaba,
Ben İstanbul Kartal da Sigorta Acentesiyim. (Kutay Kalma Sigorta Aracılık Hizmetleri)
Trafik Sigortası (Zorunlu Mali Sorumluluk Poliçesi) olarak tanımlanan poliçe aracın trafikte bulunduğu sırada karşı tarafa olan sorumluğu için düzenlenen bir poliçedir. Bir diğer anlatım ile aracın yaşamış olduğu bir trafik kazasında karşı araç, şahıs (Bedeni) yada yapılara vermiş olduğu zararları maddi olarak karşılayan bir teminat yapısına sahip poliçedir. Bu sorumluluk poliçesi kişinin TRAMER (Trafik Bilgi Merkezi) kayıtlarında bulunan sicili ile etkilenen bir yapıya sahip olduğu gibi, Aracın yaşı, markası, modeli ve hatta bulunduğu İle (Nüfus ve dolayısı ile trafik yoğunluğu) göre de bağlantılıdır.
Nisan 2017 tarihinde yeni bir uygulamaya geçilerek tavan fiyatlı tarife başlamıştır. Bu tarife gereği önceden olduğu gibi şirketlerin çok yüksek fiyat uygulamaları ortadan kalkmış oldu, aracın ve sürücünün durumuna göre standart bir fiyatlama düzeni oturdu. Tarife ye göre poliçe düzenlendiği için şirketler arası kopuk farklar ortadan kalkmış oldu.
Ancak sicilin oluşması için aracın tescil işleminin gerçekleşmiş olması gerekir ki sizin için bir poliçe teklifi çalışıla bilsin.
Kasko da durum biraz daha farklı, ihtiyari poliçe olması nedeni ile sigorta şirketi poliçeyi yapmak istemeyebilir veya bir tarife zorunluluğu olmadığı için yüksek fiyat verebilir. Kasko poliçesi MAL poliçesi niteliğinde olmakla beraber Genişletilmiş Paket poliçelerde Sorumluluk Teminatları ve Asistans hizmetleri bulunmaktadır. Buradaki fiyat yapısı da yine TRAMER Sicilinden referans alarak diğer faktörlerinde (Araç Markası, Modeli, Yaşı, Kullanım biçimi v.b.) yardımı ile bir aktüeryal çalışma ile oluşmaktadır. Yani yine sicil oluşması için Tescil gerekmektedir.
Başkalarının poliçelerini referans almak yanıltıcı sonuçlara verebilir. Yardım almak isteyen olursa 0216 517 06 01 yada 0532 363 64 23 nolu telefon aracılığı ile ulaşabilirler.
Saygılarımla
Cem Cihan