Arama sonuçlarınız

1. ozgun5006

Sıfırdan Çekme Karavan Yapımı 2024

Karavanim tamamen bitti testlerini yaptık hatta kısa bir karadeniz turunda deneyip daha sonra çanakkaleyi bize gezdirdi her detayı fotoğraflamıştım lakin buraya yükleyemedim projenin devamını en kısa sürede yükleyeceğim

2. ozgun5006

Karavanın kargasini şaseye oturtmak için bir dizi araştırma yaptım çoğu yerli karavan firmaları zemin tahtasını düz oturtmak için kargayı (kupayi) şaseye kaynatıyorlar lakin kargası demir şasesi galvaniz olunca biraz sıkıntı oluyor. Bu yüzden kupayi 12 lik cıvataları rondela ve contalı somun...
  3. ozgun5006

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz yücel bey sadece göz koruyucu gözlük kullanıp maske kullanmadığım için 1 hafta simsiyah gezdim yüzüm soyuldu 1 kerede gece ansızın acilin yolunu tuttum :) sadece kaynak gözlüğü değil kaynak maskesi kullanmakta fayda var

4. ozgun5006

Geldik Artik Kaynak İşlerine Kesimlerimiz Ve Bükümlerimiz Hazır Olduğu İçin Arkadaşlarım İle Kaynak İslerini Yapmaya Başladık.2mm profiller güzelce kaynarken 1.5mm profiileri kaynatirken cok zorlandik ince malzeme oldugu icin kaynak hemen profili eritiyor işinin ehli bir arkadasiniz ya da...
  5. ozgun5006

Kesimleri bitirdikten sonra her parçanın üzerine ölçülerini ve kaç adet olduklarını yazdık misal 31cm alt taraf için 12 adet gerekiyor diye 1/12 2/12 alt diye numaralandirdik bu sayade kafamız hic karışmadan ne nereye biliyorduk. Arka üst ve ön üst taraftaki bükümleri yakınımızda bir demirci...

6. ozgun5006

Daha sonra profillerimizi aldık 30x30x2 mm zemin için 30x30x1.5 mm yan duvar ve tavan için Bunların kesimlerini hesaplayarak yaptık. Emin olun önce kesimleri yapmalısınız gerisi tık tık yerine koyup kaynatmak.

7. ozgun5006

Yücel bey çok teşekkür ederim. Daha önce aylarca çalışma ve araştırma yaptım sizi forumda takip ettim yazdıklarınızi surekli okudum bana bu projede cok yol gösterdiniz. Bir teşekkürü borç bilirim.
  8. ozgun5006

Daha Sonra 400x200 uzunluğunda bir karavan yapacağımız için hazır ve kendini kanıtlamış bir proje bulduk. Bu proje çoğu yerli karavanların kullandığı ve ağırlık merkezi sorun çıkarmayan bir proje ufak tefek değişikler yaparak demir profillerimizi aldık.
  9. ozgun5006

Ilk olarak 01 belgeli ve faturalı knot kaplinli bir şase alarak işe başladık. Şase demonte olarak geliyor uygun cıvataları alarak birleştirmesini yaptık.

10. ozgun5006

Öncelikle Herkese İyi Günler Diliyorum. Sıfırdan Evimin Önünde Çekme Karavan Yapımına Başladım. Süreçleri ve Önemli Aşamaları Paylaşacağım.Kendi Karavanını Yapan ve ya Yapmak İsteyen Arkadaşlara Bir Faydam Dokunur Belki.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri