Arama sonuçlarınız

1. Ö

750 Kg. Teardrop Kamper Dingil Yüksekliği

Karavaninin şasi yüksekliğini ölçen kimse yok sanirim, sorunun cevabi gelmedi kimseciklerden ? Bugün aldiğim schlegl dingil elime ulaşti. Bende hemen ölçtüm ettim, burada kendi karavanini yapmak isteyenlerle paylaşayim istedim verileri. Markanin belirttiği 15cm uzunluktaki torsiyon...

2. Ö

Modern şasi yapimiyla ilgili verdiğiniz linki okumuştum daha önce Davut Bey ? Neden çekme karavandan vazgeçilmiş, teknik detaylarin karmaşikliği göz korlutabilir evet, işler göründüğü kadar basit değil detaya girince ? araştirdikça derinleşiyor. Fakat çekme karavanin daha kullanişli olduğunu...
  3. Ö

Teşekkür ederim Cem Bey yorumunuz için ? Yücel Beyin kullandiği renault 9 dingilini inceledim ve kendisininde dediği gibi bağli olma ihtimali yüksek. Benim daha önce kullandiğim 1972 model vosvosta torsiyonlarda kauçuk yerine boydan boya çelik yaylar kullanilmiş. 4-5 adet düz uzun levha bir kare...

4. Ö

Hoşbulduk Davut Bey, değerli yorumlariniz için teşekkür ederim. Kirmiziyla belirttiğiniz üçgen açili eklemeyi sizin yazdiğinizi görmeden düşündüm ve fotodaki paylaşacağim gibi hesapladim, fakat kg eksiltmek için değilde, şaseyi sağlamlaştirmak için ekstra olarak alttan gelecek şekilde ? Sebebine...
  5. Ö

Şasi ölçülerim 215 cm boy, 140 cm en. Dolayisiyla 140 lik alko dingil kullanacağim ve lastikler dişarida olacak. Fakat torsiyon dingil yerine sabitlendiğinde ve lastikler takildiginda yükseklik ne olacak kafami kurcaliyor. Heyecanimi mazur görünüz. Alko mu Schlegl mi satin alip kullanayim emin...

6. Ö

Yücel Bey, merhabalar. Sizin karavaninizin yapim aşamasini baştan sona okudum :) Elinize sağlik. Renault 9 torsiyonu boy olarak yetersiz geliyor karavanim için. Şasenin altina değil dışına gelecek şekilde olacak lastikler benim planda. Bende 1972 model vw kaplumbağa otomobilimde arka torsiyonu...

7. Ö

Planlama aşamasinda bu gibi teknik sorular inanin insani insani uyutmayan cinsten :D yardimci olursaniz çok memnun olurum efendim.
  8. Ö

Soru 1) alacağim alko torsiyon dingil karosere monte edildiğinde ve üzerine yaklaşik 250-300 kg yük bindiğinde torsiyon kolu karosere ve zemine paralel olur mu? Karoserin alt kismi en fazla 35 cm yüksekte olmali ki mutfak tezgahim ideal yükseklik olan 90 cm den yukarida olmasin. Karavanin...
  9. Ö

Merhabalar değerli gezenbilir ahalisi. Kendim, garajda bir teardrop çekme karavan yapmaya niyetlenince, ilk aramamda buldum doğru adresi, sizleri :) Kendi karavanini yapan onca insanin yapim sürecini izledim okudum bir kac gündür. Sizin değerli tecrübelerinize ve bilginize ihtiyacim var aklima...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri