Arama sonuçlarınız

1. ayhanakbuga

Sonbahar Çadırlı Kampı: Erzurum Dumlu, Akdağ Havadan Görüntüler ve Kamp Yemekleri

Mevsim sonbahar ve ağaçların yaprakları renk renk bu mevsimde. Ben de renklerin bu güzelliğine yerinde şahit olmak için kamp yapmak istedim, haftasonu tatilini fırsat bilerek. Hazırlığımı yapıp yola çıktım ve çoğunlukla kamp yaptığım yer olan Akdağ Köyü'ne (Erzurum) gittim. Hava rüzgarlı ve...

2. ayhanakbuga

Kırklar Mescidi Ve Rüzgarlı Soğanlı Geçidi Kampı

Rus Yolu ya da Derebaşı Virajları son yılların popüler duraklarından. Ben de yürüyerek ve motosikletle bu güzel yere şahit oldum daha önceki yıllarda. Bu yıl motosikletle mini Karadeniz turumuz, motosikletimin yine bozulmasıyla iptal oldu. Ben de bu yeri ve yakın başka güzel yaylalar varsa...
  3. ayhanakbuga

Mars'ta Geceleri Soğuk Olur

Geçen yılın sonbaharında gidip, çok beğenip, çadırlı kamp yapmayı planladığım Kargapazarı Dağı'na 08.08.2020 tarihinde gittim. Hazırlığımı yaptım. 2 Çanta hazırladım; büyük çantada kamp malzemelerim, küçüğünde fotoğraf ve video ekipmanım. Yolun tamamına yakınını arabamla geçtim. 2 km'lik...

4. ayhanakbuga

Kemerli Dağ Kampı: Sırtçantalı

Yürümeyi seviyorum; ama uçurum, yar ve yüksek uç noktalar korkutur beni. Böyle yerlerden yürümek zorundaysam ayaklarım titremeye başlar ve yürüyemem. Hoşuma giden manzaralara ulaşmak için bazen bana zor yollardan da geçiyorum. Köyümü, orada doğduğum ve küçüklüğümün bir kısmı orada geçtiği için...
  5. ayhanakbuga

Motosikletle Çadırlı Kamp

Abraham Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi'nin en basamağıdır Kendini gerçekleştirme ihtiyacı. Maslow kendini gerçekleştiren insanların özelliklerine dair bazı nitelikler belirlemiştir. "Yalnızlıktan korkmazlar" da bu niteliklerden birisidir. Yalnızlığın bile çeşitleri var ve aralıklı olarak...

6. ayhanakbuga

Köyde Tek, Gönlünce

Eviniz çok güzel olsa da sürekli evde yaşamak zorunda olmak; ya da manzaralar çok güzel olsa da sürekli gezmek zorunda olmak yani monotona binmiş hayat insanı sıkar... değişiklik hoşuna gider. Atalarımız "tebdil-i mekanda ferahlık vardır" sözünü, yaşadıkları tecrübeler üzerine söylemişlerdir...

7. ayhanakbuga

Trekking: Hırgehbur

Hırgehbur Trekking Doğup büyüdüğüm toprakları zaman zaman ziyaret etmek mutluluk kaynaklarımdan. Corona Virüs salgını nedeniyle okullar tatil edilince, ben de bu mevsimde kimsenin yaşamadığı köyüme gittim. Araç yolu yer yer karla kaplı olduğu ve benim de şoförlük becerim iyi olmadığı için yolun...
  8. ayhanakbuga

Magnezyum Çubuğu Ve Çakmak Taşıyla Rüzgarda Ateş Yakmak

Oturup manzarasını izlemeyi sevdiğim zaman zaman da çadır kurduğum yerde ateş yakmayı planlamıştım. Kışın karların erimesiyle çevrede bulduğum ve hala nispeten ıslak olan odun parçalarını topladım. Yanımda çakmağım da bulunmasına rağmen. Islak ama çıralı odun parçalarını magnezyum çubuğu ve...
  9. ayhanakbuga

2020 Mart Tek Başına Kış Kampı Erzurum Akdağ

Hanımın haftasonu günleri ve akraba ziyaretleri benim için kamp fırsatı. Evden çıkmadan önce kamp yapacağım yeri Kargapazarı Gölü kenarı olarak planladım. Yolda, karların hala erimediğini yolun da kapalı olduğunu görünce fikrimi değiştirdim. Dumlu Deresi kenarına gittim. Orada da karların...

10. ayhanakbuga

Zoraki Kış Kampı: Erzurum

22 Şubat Cumartesi benim tatil günlerimdendi ve evde de hanımın akraba toplantısı (günü) olduğu için evime yakın olan üniversite ormanında kamp yapmaya gittim. Cadırımı, matımı uyku tulumumu, kamp yemek malzememi ve yeni alıp denemeye fırsat bulamadığım bir kaç ekipmanımı da yanıma aldım. Ateş...

11. ayhanakbuga

Morkaya Köyüne Yürüyüş, Fotokapan Tilki, Kuzine Sobada Ekmek Ve Et Pişirmek

Okulların ara tatile girmesiyle,, Morkaya Köyü'nün Hırgehpur Mezrasında kış kampı yapma hayalimizi bu yıl gerçekleştirmek istedik. Hazırlıklarımızı yaptık; ama hastalandım ayaklarımın altları şişti, kas ağrıları başladı bir hafta öncesinde. Geçer diye düşünerek doktora gitmedim. Kardeşimin de...
  12. ayhanakbuga

Çadırlı Kış Kampı: Dumlu Erzurum, Aralık 2019

Haftasonları günümü doğada geçirmeyi seviyorum... Erzurum - Tortum Karayolu üzeri 25. Km'de bulunan Dumlu'ya pazar günü kısa süreli kamp için gittim. Çevreyi keşif için kısa mesafeli yürüyüş yaptım. Çadır kurdum, kar suyundan çay yaptım. Manzarayı seyrettim, ruhumu da doyurdum. Akşam...

13. ayhanakbuga

Motosikletle Kamplı: Rus Yolu - Derebaşı Virajları (dünyanın En Tehlikeli Yolu)

Birkaç hafta ance youtube’de takipçisi olduğum Serkan Namazcı’nın Bayburt-Soğanlı Geçidi arasında bisikletiyle yaptığı yolculuğun videosunu izleyince çok heveslendim. Yol asvalttı en çok da o hoşuma gitti. Haftasonu hanım ve çocuklarla gitmeyi planladım ama hanımın akraba günü olduğu için...
  14. ayhanakbuga

Kargapazarı Radarı Gölü Ve Karagöl Erzurum

2012 Yılında burada gölün varlığından haberdar olmuştum. Bana burayı anlatan arkadaşım motosikleti vardı... Bir kez, araçla çıktığını, göl etrafında büyükbaş hayvanların olduğundan bahsetmişti. Arkadaşın motosikletini satınalınca ben de çıkmayı denedim. Haziran başı olduğu için kar henüz...
  15. ayhanakbuga

Bisikletli Kamp: Erzurum Akdağ Kaplıcaları (naturehike Star River 2)

Arabamın arkasına koyduğum katlanır bisikletimle Akdağ Köyü Kaplıcalarında bir kaç tur attım ve söğüt ağaçlarının altında çadır açtım. Erişte yedim, çay içtim. Gece yağan yağmurda ıslanmadım. Sabah çadırı kurutmak için toplanmayı ağırdan aldım. Sabah 9 gibi kampımı sonlandırıp şehre döndüm.

16. ayhanakbuga

Naturehike Star River 2 Çadır Kurulumu

Yaklaşık bir yıl kadar önce, outdoorhaber.com sitesinde okuyup varlığından haberdar olduğum çadırı ikinci el sitesinde ilanını görünce satınaldım. Bir kaç faaliyetimde kurulumunu yaptım. Bisikletli, motosikletli, sırtçantalı turlar için hafifliği ve kapladığı yer açısından ideal olduğunu...
  17. ayhanakbuga

Kaçkar Dağlarında 5 Gün: Yedigöller, Mal Gölü, Verçenik, Elevit, Hacivanak, Döner Gölü, Davalı, Sıra

Aile olarak gittiğim Rize gezisi beni kesmeyip Erzurum'a varınca, kardeşime "sırtçantalı tur yapalım mı" diye mesaj attım. O da güzegahı sordu. İspir Yedigöller, Çiftegöller, Mal Gölü, Kapılı Göller, Tatos Gölleri, Döner Gölü, Davalı Yayla, Atsız Göl ve Deniz Gölü, Olgunlar, Yusufeli, Kobah...
  18. ayhanakbuga

8 Günlük Çadırlı (quechua Arpenaz Base M) Rize

2019 Yaz tatilimiz geçen yıllara göre geç başladı. Ben köyümden döndükten sonra, hanım gidelim mi Ayhan diyince ve şartlarımız gitmeye uygun olunca hazırlığımızı bir öğleden sonra yapıp ertesi gün çıktık yola. Aklımızdaki plan gideceğimiz yer olarak Rize sahil ve Çamlıhemşin'den gidilen Ayder...

19. ayhanakbuga

Kampta Duş Ve Tuvalet Çözümü: Kavurmalı İstiridye Mantarı

Yeme ve içme insan için nasıl bir fizyolojik ihtiyaçsa, tuvalet ve kısmen duş yapmak da fizyolojik ihtiyaç. İnsanın bu ihtiyacını gidermek için -özellikle araçla yapılan faaliyetlerde (kamp, piknik, deniz sonrası...)- yapılan güzel bir ürün Quechua Cabin Seconds 2 SECONDS KAMP DUŞ KABİNİ...
  20. ayhanakbuga

Trekking, Sac Tava, Semaver Çayı: Artvin Yusufeli Morkaya Köyü'nde 3 Gün

Babam TCDDY işçi emeklisi ve 30 yıldır Erzincan merkezde ikamet ediyor anne babam. Artvin Yusufeli Morkaya Köyü'nden aslımız. Emekli olunca dönüp köyüne yerleşmeyi düşünürdü babam. Ev alıp düzen kurunca ve (görece) rahat şehir hayatına alışınca bu düşüncesinden vazgeçti. Ara ara yaz tatillerinde...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,925
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri