Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Üyesi olduğum Kuṣ Gözetleme Forumunda bu videoya rastladım.
Insan bu güzel kuṣları izlerken dinleniyor.
Videoyu hazırlayana teṣekkürler.
Jocelyn Anderson Photography
Yıllık enflasyon nedeniyle 2024 yılında TL’nin alım gücü % 47 azaldı. Döviz alırken durum farklı. Örneğin Euro kuru son bir yılda % 16 yükseldi. Bir yıl önce bir € için 32 TL öderken ṣimdi 37 TL ödeniyor.
Bu günlerde döviz almak ilerde yurt dıṣına çıkacaklar için bir avantaj olabilir. Avrupa...
Neden 01 tip onaylı karavanlar çok yapılıyor?
Sadece tüve gitmemek ve ruhsat çıkarmaktan kurtulmak için mi?
750 altı karavanların şasileri ve tabanları karavanın 750 kilonun üzerindeki aǧırlıǧını taşıyacak saǧlamlıkta mı yapılıyorlar?
Bu sorulara kendi deneyimlerimizle ve bilgilerimizle cevap...
System Leichtbauchassis | Alko-Tech
Her çekme karavan kullananın yukardaki resimde görülen karavan ṣasisinin destek ayaklarını iyice incelemesi lazım.
Bu destek ayaklarını kullanarak karavanı kaldırırsak neler olabilir konusu aṣağıdaki baṣlıkta detaylı olarak iṣlendi.
Doğru sandığımız...
Bu baṣlıkta çekme karavanla ilgilli detaylı bilgileri aṣağıdaki linkte okuyabiliriz.
Bu konudaki bilgilerimizi de bu baṣlıkta paylaṣabiliriz.
Karavanda Ağırlıklar: O1, O2 Kategorisi Ağırlık Hesapları Nasıl Yapılır?
O1 Kategorisi Araçların Tescil ve Belge Zorunluluğu
Çeki Okuna Gelen Yük...
Gezimizden Önemli Noktalar:
Çınar Gölgesinde Kamping
Tatilimizin son gününü geçirdiğimiz Belvedere Trentino kampingteki çınar ağaçları dikkatimi çekti. Sanıyorum çınar ağaçları özel olarak seçilmiṣ gölgelerinin büyük olması içinde özel olarak budanmıṣlar. Ağaçların sadece yere paralel olarak...
Hürriyet Gazetesinden NOYAN DOĞAN‘ın yazısı:
„Trafik sigortasında önemli değişiklikler içeren yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Mayıs ayı başı itibarıyla da uygulamaya girecek. Yeni düzenleme ile hem de 26 milyon araç sahibinin mayıs başında trafik sigortasına ödeyeceği prim değişecek...
İstanbul'da hemen hemen her sokakta var: Deprem korkusu yaşayan sipariş verdi
Bugünkü artamda depremden korunmak için karavana yönelmek geçici bir çözüm olabilir.
Böyle bir durum karavancılığın geliṣmesini nasıl etkiler?
Karavancılık için bir ṣans mı yoksa sorunlar daha da büyür mü...
Deprem nedeniyle soğuk ayları karavanda geçirmek isteyenlere yardımcı olmak için burada örnekler verebiliriz.
Avrupa’da kampinglerde duran çekme karavanlarını kıṣın hafta sonlarında veya ara sıra kullananlar çoktur.
Karlı, yağmurlu, soğuk havalarda zamanın büyük bir kısmı karavan içinde...
Konuyu açayım mı diye iki gündür düṣündüm. Galiba konuṣmakta fayda var.
Yakınımdaki bir yerleṣim yerindeki gönüllü itfaiyeciler depremzedeler için yardım toplamıṣlar. Toplam 150 paket. Paketlerde yeni giyeceklerin yanında iyi kaliteli ve iyi durumda kullanılmısları da var.
Münih...
Eskiden depoyu doldurur yola çıkardık. Ṣimdi motorin nerede daha ucuz araṣtırması yaparak yola çıktık.
2018 yılından bu yana ilk defa Almanya dıṣında gezi yapmaya karar verdik. Karar verilince eṣim Sonja yurt dıṣı hastalık sigortası yaptırdı. Yaṣlar yetmiṣi geçtiği için yurt dıṣı sigortasının...
Ehliyet Konusundaki Baṣlıklar
Karavan Ehliyeti
+750 Kg Karavan İçin D Sınıfı Ehliyete Artık Gerek Yok!!!
Yurt Dışı Ülkelerde Karavan Çekmek İçin Geçerli Ehliyet Sınıfı ?
https://www.gezenbilir.com/ara/54301997/?q=Ehliyet&c[title_only]=1&o=date
B Ve Be Sınıf Ehliyet, Türkiye Ve Avrupa...
Karavanımda hep kıṣ ve yaz lastikleri kullandım. Son yıllarda karavanı kıṣ aylarında az kullanmam ve biraz da her yıl iki defa lastik değiṣtirmekten kurtulmak için dört mevsim lastiğine karar verdim.
Bu konuda deneyim ve düṣüncelerimizi burada paylaṣabiliriz.
Mevzuat çok geniṣ bir konu. Bizim konumuz kamp ve karavancılık olduğu için bu konulardaki mevzuatı konuṣalım.
Kamp ve karavancılık değiṣik ülkelerde bazı farklılıklar gösterse de Kamp ve karavancılığın geliṣtiği ülkelerde benzer bir geliṣme var.
Sanıyorum 80’li yıllardaydı. Fransa’da bir...
Konuya ait bir baṣlık aҫmakta fayda var.
Bu konuda bilgi ve deneyimlerimizi burada paylaṣırsak bilgileri bulmak kolaylaṣır.
Paslanmaya karṣı araҫlarımızın altındaki zifti her yıl kontrol etmekte ve gerektiğinde yenilemekte fayda var.
Motokaravalarımızın büyük bir ҫoğunluğu ikinci el...
Buzdolabı konusundaki önemli baṣlıklar.
12v 220v Buzdolabı Tartışmasına Işık Tutması Için
Karavan Buzdolabı (kompresörlü Soğutma)12 Vdc
Üç Sistem Buzdolabı Gaz Sisteminin Bakımı
Üç Sistem Buzdolabı Gaz Sisteminin Bakımı
Sık Sorulan Sorular (üç Sistem Buzdolabı Bakımı, Yedek Parça Temini)...
Isıtıcılarla ilgili baṣlıklar.
Karavanda Su Isıtıcı Çözümleri
Dizel Isıtıcı Açık Unutulursa Ne Olur?
Dizel Isıtıcı Kendi Bidonu Mu? Araç Deposu Mu?
Truma Su Isıtıcı
Çekme Karavanda Isınmak Için Hermatik Gaz Sobası Veya Dizel Isıtıcı Kullanımı
Mazotlu Isıtıcı Bakım Ister Mi?
Cift Kontrol...
Klima ile ilgili konuları bu baṣlıkta topladım. Gözümden kaҫan paylaṣımları buraya ilave edebilliriz.
Akü Ve Güneş Paneli Desteği Ile Yer Tipi Klima Çalıştırılabilir Mi?
Dünyanın ilk DC İnverter karavan tavana monte kliması
Crafter Kabindeki Klimayi Bataryalara Baglama
Portatif Klimayı...
Almanya’da elektrik aldığımız firma Iki ay kadar önce oturduğumuz apartman dairesinin elektrik sayacını değiṣtirdi. Yeni takılan iki yönlü bir sayaҫ. Iki yönlü sayaҫ sayesinde evin balkonuna konulan solar panellerin ürettiği elektriği, evin elektrik ṣebekesine vermek mümkün oluyor.
Evde...
Geçtiǧimiz köprüden Romalılar da geçmiş olabilir.
Gecelediǧimiz yer büyük bir savaşın olduǧu yer olabilir.
Gezi hazırlıkları için faydalı olabileceǧini düşünüyorum.
Atlastan iyi faydalanabilmek için Google tercümesini kullanmak ve atlastaki işaretleri anlamak çok önemli.
Hakkında Türkçe...