Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
O1 Kategorisi Karavan ve Römorkların Tescili Zorunlu Oldu!
Yönetmelik Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüleğe Girdi.
O1 kategorisi karavan ve römorkların tescil edilerek plaka ve ruhsat çıkarılması gerekliliği Araçların Satış, Devir ve Tescil İşlemlerinin Yürütülmesi hakkındaki yönetmelikte...
Yıl 2024 yaz ayları;
Maalefef artık çok tanınmayan bakir bir yer değildir.. Her yer mangalcı dolu, pislik ve çöple beraber sinekten geçilmiyor.. Her tarafta mangal ve duman var.. 20 sene önceki bakir doğadan eser kalmamış.. Özellikle hafta sonu ve bayramlarda sakın gitmeyin..
Karpuzunu yiyen...
Çekme karavanları 3 yıl hatta 5 yılda bir muayene yapmak daha mantıklı değil mi.??
Şahsen ben de çekme kullanıyorum.. Senede yaptığı kilometre son derece düşük 200-300 km yol anca yapıyorum senede..
Çekme karavanla her yıl binlerce km. yapacak kişi sayısı çok çok azdır.. Sonuçta ilk yıl 2-3...
Diyelim ki ruhsat çıkarttık.. Her yıl muayene için 2080 tl. yılbaşından sonra da 3200 tl. ödeyeceğiz..
2. olarakta çekme karavanlardan her sene 2000 tl. vergi alırlar mı..???..
DÖvlet babanın paraya ihtiyacı var, meteliğe kurşun çakıyoo.. Son kredi kartı limiti 100.000 üstü = 750 panç operasyonu da suya düşürüldü..
Heeee..!!!! diyosunuzki bir şekilde evrak felan olmasa da muhtarın vereceği bir imzalı kağıdı evrak haline getirip bir şekilde bir katakulli ile ruhsatı...
Tamam bundan sonra üretilen O1 tip onaylı çekme karavanlara ruhsat getirecekler de piyasada bugüne kadar satılmış binlerce karavan var..
Bu karavanlar 2. elde sahibi başkasına satmış, alan daha sonra bir başkasına satmış, o ona diğeri şuna buna satmış kimisinin faturaları evrakları kaybolmuş...
Açıklamalarınız için videoya baktım ancak kısa zamanda o kadar çok yorun yapılmış ki, sizin kine ulaşmak mümkün olmadı..
Yorumlarınızı burada da paylaşırsanız memnun oluruz..
Video daki dernek başkanı sanırım kendi ayağına da sıkıyor.. O1 karavanlara ruhsat her sene muayene ve BE ehliyet...
He ya ruhsata gerek yok, seninki hep aynı yerde nasıl olsa demi..??
iyi de bir gün satman gerekince ruhsatı olmadığı için alan çıkacakmı düşün bakalım.. Son sahibi olursun o zaman..
Sat gitsin bence.. 2025 te çekme karavanlara yeni düzenleme geliyor.. 750 kg altı ruhsata ve muayeneye tabii olacakmış.. Ayrıca BE sınıfı ehliyet alman da gerekecek..
3 yıl önce bu konuyu açmıştım.. Buyrun izleyin O1 karavanlara ruhsat, her sene muayene ve BE ehliyet geliyor..
Mevcut 750 altı O1 ruhsatsız karavanlar ruhsatı olmadığı için maalesef trafiğe çıkamayacak..
Sıfır alınan O1 belgeli karavanlar noterde tescil edilecek ve ayrı bir plakası olacak..
Beyler sezon bitti.. Malum sitete tam 3800 adet çekme karavan satılık..
A101 bilem karavan satıyor.. Yer gök karavan oldu.. Kış geliyor.. Karavanı koymaya yeri olmayan satıyor..