Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim
Herkes aşırı duygusal bir şekilde yaklaşmış, bu noktada taraflara sormak istediğim bir soru var;
CJ sahipleri: Bir takım çamur lastiği ile başka hiç bir modifikasyona gerek duymadan sert olduğunu bilidiğiniz bir çamur etabına girebilir misiniz?
Defender...
Ynt: Cj-5'de Egzos Sorunu
Ortaya çift susturucu ve büyük olanın içi boş(izocamları boşaltılmış) diğeri ise ufak ve hemen arkasında olacak şekilde yerleştirilirse istediğiniz sesi almanız muhtemel.
Sadece ortaya tek susturucu ve içi boş olursa motorun sayışını dinlersiniz fakat özellikle yüksek...
Ynt: İmrahor Ormanları ve Maden Ocakları Keşif Gezisi (26 Nisan 2008)
Abiler arabayı günlük kullandığım için biraz "on-road" yapayım dedim o kadar ;)
Egsoz çıkışları ustanın tercihi, ben supercharged'in ki gibi ince ve düz istiyordum aslında.Olmadı bir ara uğrar değiştirtirim, benim de aklımı...
Ynt: Unimog
Büyük lastiklerin ihtiyacı olan torku, gücü daha iyi taşıdığı ve ilettiği için full-floating aks sistemleri Unimog için her zaman daha avantajlıdır.
Ayrıca dediğiniz gibi dayanıklılık açısından da katkısı var.
Ynt: Zincir
Ben de biraz düşününce ön aksın manevra yeteneği olduğundan arkayı önermiş olabilecekleri kanısına vardım.En az sayıda zincir takarak minimum mukavemet ve lastik deformasyonu için 2 lastikte sınırlamışlardır heralde.
Ynt: Discovery! Bu Hastalığa Ben de Kapıldım Acil Doktor Aranmakta
Anti-parantez; piyango vurduğunda bu parayla ne alsam diyenler için başka bir "şey", Bowler Nemesis;
Ynt: Unimog mu? BMW X5 mi?
Uzaktan kumandalı BMW X5 oyuncaklarının tam dolu bir batarya ile çıkamayacağı geçemeyeceği yer yok.Arkadaşına söyle mutlaka bir adet edinsin ilk fırsatta.
Ynt: LR Defender 110
Madem öyle ben de elimden geldiğince cevap vereyim kendi adıma;
1-404'lerin orjinal atmosferik benzinli motoru aracın kullanım alanına "tork açısından" yeterli görüldüğü için seri üretimde kullanılmıştır.Yoksa ~350:1 gibi bir dişli oranını yaratabilen Alman mühendisler...
Ynt: Cumhuriyet Bayramı Gezenbilir Korteji (29 Ekim 2007)
Katılan herkese teşekkürler,yine çok güzel bir organizasyona imza attık Gezenbilir ailesi olarak :)
Zaten bu organizasyon bütün komüniteye açık bir organizasyondur.Sadece off-road grubu ile sınırlı değil yani.Pazartesi dağcısıyla,fotoğrafçısıyla,off-road tutkunuyla,gezginiyle,kampçısıyla,kısacası gezenbilir.com ailesi olarak orada olacağız. ;)
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)
Bu "lider" olgusu neden bu kadar olması gerektiğinden daha önemseniyor anlayamadım.
Acaba bir lider içeren organizasyonda katılımcılar ile lider arasında bir tür alfa-beta emir komut zinciri falan oluşacağı mı sanılıyor?Lider(kelime anlamıyla özgürlük...