Arama sonuçlarınız

1. fsirin

Lithium (lifepo4) Aküler Parasını Hak Ediyor Mu- Test

Akünün içinde mecburen bir BMS devresi var. Normalde akünün içinde bir sıcklık sensörü de olduğunu düşünüyorum. 80 derece aküyü ayırıp 50 derecede tekrar devreye alıyormuş. Yani bir yüksek sıcaklık koruması var. Aynı sensör düşük sıcaklıkta şarj akımını engellemek için de kullanılmış olabillir...

2. fsirin

Orbus'un ürün açıklamasında "Charge Temperature -4 to 113 º F (-20 to 45 º C)" şeklinde bir ifade görülüyor. Bu ifadeye göre -20 dereceye kadar sorun yokmuş gibi duruyor. Bunu acaba şarjı engelleyerek mi yapıyor? Tam emin olamadım. Soğuk bir kış sabahında marşa bastıktan sonra, şarj için enerji...
  3. fsirin

Orbus 100Ah'de 0 derece altında şarj koruması varmıdır? bilen var mı?

4. fsirin

Hyundai Country Karavan Yapımı

Buradaki borunun içinde bakır boru var mı? Bana içi bakır arada plastik dolgu dışta yine metal zırh varmış gibi geldi. Tabiki sadece fotoğraftan izlenim.
  5. fsirin

Bu Aralar Karavan Furyası Kopuyor Türkiye'de

Arkadaşlar böyle bir hizmet olsun istiyorsak sadece birkaç örneği olan olumlu örneklere odaklanmamız lazım. Sayılamayacak kadar olumsuz örnek bulabiliriz. Olumlu örnekler ne yazık ki çok kısıtlı. İlk güzel örneklerden Karatay belediyesinin yaptığı karavan parkı. Fotoğraf 2011 yılından. Atık...

6. fsirin

Bu Aralar Karavan Furyası Kopuyor Türkiye'de

Evet karavancılık gelişiyor. Belediyeler için karavancılara WC boşaltma yeri yapmak çok zor olmasa gerek. Her belediyede karavan boşaltım tesisi olması çok güzel olur. Avrupada belediyeler ve benzincilerde bu tür tesislere sıklıkla rastlanıyor. Ülkemizde de niye olmasın.

7. fsirin

Gazipaşa'daki Karavan Kampı Koordinatları...

Gitmediğim için kesin diyemeyeceğim ama Gazipaşa büyük bir yer değil. Sahile çıkınca sanırım bulursunuz. Google earth de N36.27038 E32.28080 koordinatında uygun bir otopark görülüyor.
  8. fsirin

Karavanda Aküsüz 12v - Doğrusal / Anahtarlamalı Güç Kaynağı Soruları

SMPS güç kaynağı çıkışındaki parazitik dalgalanma gerilimi milivoltlar seviyesindedir. Osiloskopta AC kademesine aldığınızda kocaman görmeniz doğal. Tabiki markaya göre parazit değerleri fark gösterebilir. Webasto gibi elektronik cihazların girişinde filtreleme bulunuyor. Her ihtimale karşı...
  9. fsirin

Karavanda Kullandığınız Tv Sistemleri?

Neta gibi firmaların ürettiği otomatik takipli antenler var. Bunlare da genel olarak iki tipte oluyor. Dururken ayarlayan ve giderken ayarlayan tipler. Aslında prensip aynı, istenilen uyduyu bulana kadar dönerek sinyali arıyor bulduktan sonra maksimum sinyal için ince ayar yapıyor. Giderken...

10. fsirin

Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

2A bence de uygun.

11. fsirin

220 Walt Ile Şarjda Maliyet Ne Kadardır.

Akü güneş paneli nedeniyle doluyken, arada dışarıdan elektrik şarjı yapılsa da şarj almayacaktır. Aküde 10 yaş çok güzel bir rakam. Akünün marka ve modelini merak ettim? Benim Küheylandaki yaşam aküsü de 14 yaşında ama artık kapasitesi çok düştü. Fazla kullanmadığımdan sorun çıkartmıyor...
  12. fsirin

220 Walt Ile Şarjda Maliyet Ne Kadardır.

20A ile şarj ettiğinizde 14.4V'da 288W eder. Kayıplarla 300W diyebiliriz. Ancak bu değer akü tam akım çekiyorken gerçekleşir ve aakü doldukça çektiği akım azalır. Burada önemli olan ne kapasite ile şarj ettiğinizden ziyede akünün ne kadar boşaldığıdır. Akü tam boşsa 300Ah 14.4V üzerinden 4.3kWh...

13. fsirin

Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Bir de bu yılın gelişini sevinerek kutlamıştık. Umarım bu sefer gelen gideni aratmaz.:confused:
  14. fsirin

Jel Akü Şarjı...

Şarj akımı artar. Artık kışın ne kadar güneş görürse. Bir sorun oluşturacak kadar yükseleceğini sanmam. 200Ah aküden bahsediyoruz.
  15. fsirin

Jel Akü Şarjı...

10A ile şarj etmeniz sorun oluşturmaz. Sadece tam şarj için gereken süre uzayayacaktır. Şarj sırasında akü voltajını da zaman zaman takip etmenizi öneririm.

16. fsirin

Karavancı olmadığınızı da öngördüğümüzde, yaz dışı dönemler için rüzgar enerjisinden de yararlanmanız uygun olabilir. Güneş paneline gelen kısmi gölgeler, panel enerji üretimini dramatik olarak düşürüyor. Bir ara deneyini yapmıştım. Mono veya Polykristal olması da pek farketmiyor. Bir hücre...
  17. fsirin

Adaptör Ile Akü Şarjı

12V düşük kalır. 15V'da fazla olur. 13.8V olması lazım.
  18. fsirin

Ben tasarlamadım. İnternette gördüğüm devrelerden biridir. Araştırma sırasında karşıma çıkınca kaydetmiştim. Devrenin yapısı aslında diğeriyle aynı. Sadece tetikleme işaretini ters çevirip n kanal mosfet kullanılmış. Denemedim. Zaten şu ana kadar bir tane denemelik desülfatör yapmıştım. Biraz...

19. fsirin

tekrar
  20. fsirin

Türkiyenin Adama Tövbe Ettirecek Yolları.

Bu yaylada sis basınca Gugıl amcanın kamerası şaşırmış. :tongueout...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,974
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR