Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sayın caravanlover hoşgeldiniz.
sayın forum üyelerimiz hafif sert bir giriş yapmışlar :)
beyefendi mutlaka resmi yetkili yerlerden öğrenecektir ama buradan da belki o resmi yerlere ulaşım ya da görüşülmesi gereken doğru kurum/kişi gibi bilgiler çıkabilir düşüncesiyle bir umut yazmış olabilir...
Tip onay belgesi ihtiyacı yok diyenler büyük ihtimalle ikinci el satıcılardır. Resmi olarak değil yurtdışına çıkmak , şehirlerarası bile gidecek olsanız tip onay belgesi resmi olarak gerekli. Soran yok karışan yok bundan ceza yiyen olmamış derseniz ona birşey diyemem ama ben olmasi gerekeni ...
merhaba , tam bilenler daha iyi yanıtlayacaktır ama bildiğim kadarı ile 750 kg altıysa ruhsatı olmayacağından sahiplik ispatı açısında faturasını bulundurmanız gerekiyor. Keza Tip onay belgesine ihtiyaç var .
Bir de çeki demirinin belgesi var demişsiniz , kastınız CE belgesi midir yoksa...
öncelikle üretici 250 Kg dese bile siz kantarda bir kontrol ettirin bence.
Evet 750 Kg altına ruhsat yok ama ola ki 750 Kg üstü alırsanız bence yurtiçinde ruhsatsızlık sorun olmuyor diye pek düşünmeyin çünkü yakın zamanda ciddi problem yaratmaya başlayabilir.
rica ederim , gündoğdu karavan ile ilgili tüm yazışmaları okuduktan sonra , bizzat ürünlerini gidip test ederseniz en azından okuduklarınız açısından da kontrol etmiş olursunuz. Hatta buraya görüşlerinizi , izlenimlerinizi de eklerseniz memnun oluruz.
Merhaba,
Hayır Gündoğdu karavan ile ilgili olumsuz birşeyi şahsen yaşamadım , ne ürünlerini kullandım ne de bizzat tanıştım. Öncelikle Gündoğdu karavanı bekliyoruz dememin sebebi (leri) ;
1-Bu forumda yazılanları dikkate alan ve yanıtlayan neredeyse tek yerli üretici olması
2-Ürünlerine...
Merhaba , az bütçeden kastınız mesela hangi rakam aralığıdır ? Belki de öyle bir rakam söyleyeceksiniz ki üstadlar hiç bulaşmayın diyecek. Ucuz etin yahnisi yavan olur ve ucuz mal alacak kadar zengin degilim sözlerini de unutmayalim.
Belki de söyleyeceğiniz rakamlar , doğru adreslerden doğru...
Merhaba , en doğru bilgilere direk satıcıdan ulaşmaktan ziyade gerçek kullanıcıların , yol şartlarında denemiş olanların tecrübelerinden faydalanmak bence de daha makbul. Kimse ayranım ekşi demediği gibi , gerçekten iyi niyetle yapılan iyileştirme / geliştirmeler bazen yol koşullarında , gerçek...
stepne için off road tarzı arka kapıların üzerine yapılacak kilitli bir aparat ile stepne rahatça ve havalı :) bir şekilde taşınır diye düşünüyorum. Ancak kilit ve güneşten muhafaza şart.
sayın posolvon , planlarınız rast gitsin inşallah , şimdiden hayırlı yolculuklar ve geziler.
Benim de bu yaz aylarında bir karavan kiralama projem var , bu sebeple önce çeki demirini taktırdım ve işlettim sonrasında ise BE ehliyetimi aldım.
Kimbilir belki bu yaz karşılaşırız :)