Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bugün arabaya bir şeyler yapacaktım dün yatarken hayalini kuruyordum.Sabah kalktım çıktım işlerimi hallettim.Geldim sonra eve arabayı parkettim ama ne yapacağımı unuttum.Dolandım etrafında bakındım,bagajı açtım ama yok bulamadım yapacak bir şey canım sıkıldı :(
Şanzımanın kaçırıp kaçırmadığını en iyi eğimli yolda anlarsınız.Yokuş yukarı frene basıp durun,sonra ayağınızı frenden çekip geri kayıp kaymadığına bakın.Eğer geri kayıyorsa kaçırmaya başlamıştır.Çok hafif gaz verdiğinizde halen tam kavrama yapmayıp hareket edemiyorsa baya baya kaçırmaya...
VIC te coolant sensor bed uyarısı çıkıyordu,lehimlerini yeniledim artık yok.Sensörünü de yeniledim garanti olsun diye.Sileceklerim boschun muz tipi silecekleriydi onları klasik tip bosch ecolarla değiştirdim arabanın tipi düzeldi.Bir sürü saçma sapan paspas vardı içerde hepsini atıp vip oto...
Bu arada summit racing den sıfır crown marka direksiyon kutusu ve pompası sipariş ettim. Jeep forumda en kesin çözümün bu olduğu konusunda hemfikirler. Yinede eskilerini sökünce revizyonlarını yaparım. Artık halımın ıslanmayacağını varsayarak özel kesim halı paspas sipariş ettim birde.
Eskiden Cliom vardı 2003 model. Onun torpidosunu 15-20 dk da sökerdim. Bununkisi çok farklı saatler sürdü sökmesi. Hatta sökerken acaba toplayabilecek miyim diye düşünmeye başladım ama toplaması sandığımdan daha kolay oldu. Yine de tekrar yapmak istemem.
Bende eksilme olmuyor ama motorun durumuna göre değişir tabi.
BARRICADE GARAGE
Bu kanaldaki videolara bakabilirsiniz.Motor dışında her şey aynı sayılır.Motorla ilgili konularda XJ videoları işinize yarayabilir.
Ne kadar değişmesi gereken yağ ve sıvı varsa değiştirin en son ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız.
Soğutma suyu hortumlarını kontrol edin,eskimişse değiştirin.
Frenlerinizi kontrol edin,fren hidroliğini unutmayın.
Lastiklerinize dikkat edin.Çok eskimişse ve çatlaklar oluştuysa değiştirin.
Benim ilk aklıma gelen havalandırma kutusu içindeki kapaklarda bir arıza olabilir.Gelen sıcak hava kalorifer açılmış gibi mi geliyor yoksa klima devreden çıkmış gibi mi? Ilık nemli hava geliyorsa klima kompresöründen olabilir.Kavraması kaçırıyordur belki.
Ön yolcu koltuğunun halısının ıslanmasını bir türlü çözememiştim. Dün son hamlemi yapıp sağlam giriştim kerataya. Önce klima servisinde tüm gazı vakumlattım. Sonra arabayı yazlığa çekip tüm ön konsolu ve hvac box denen ısıtma soğutma kutusunu söktüm. İlk teşhisim dış hava alış açıklığınım orda...
Merhaba,23 yaşında bir araç her an risklidir.Çok çok iyi bakılmışında bile bir şeyler çıkabilir.Bugün sapasağlamdır,yarın bozulur.Alabileceğiniz en temiz,en bakımlı aracı alıp şansınızın iyi gitmesini dileyeceksiniz.Masraf olarak ben çok pahalı bulmuyorum parçalarını.Mümkün olduğu kadar orjinal...
Su miktarı azalıyorsa mutlaka bir yerden kaçırıyordur.Özellikle soğutma suyu hortumlarının motor bloğuna girdiği yerleri kontrol edin.Su sızıntısı olsada motorun sıcaklığıyla buharlaşıyor olabilir.Daha basit olarak soğutma suyu kabında çatlak olabilir.Hortumların bağlantı noktalarından...
Klimam gayet düzgün çalışırken birden bire sıcak üflemeye başlamıştı.Önce gazı bitti sandım ama böyle aniden olmazdı.Sağına soluna bakınırken kompresörün dönmediğini farkettim.Sorun compresor clutch denen parçadaydı.Summit racingden siparişim dün geldi ve montajını yaptım.Tek sorun kavramayla...
Arazi şanzımanının yağını değiştirdim.Yağ iyi durumdaydı aslında ama ne zaman değiştirdiğimi yada değiştirip değiştirmediğimi bile hatırlamadığım için değiştirdim :smiley: İşe çok büyük bir hatayla,önce boşaltma tapasını açıp başladım.Yağ boşaldıktan sonra doldurma tapasını açamadım.Yağ...
Grand Cherokee sıvı bakımları için küçük bir rehber olsun diye fabrika tamir dökümanı ve kişisel tecrübelerime göre bilgileri düzenledim.Değişim aralıkları olarak kullanma kılavuzunu baz aldım.Fabrika tamir dökümanında bakım aralıkları iki senaryo halinde verilmiş.Kullanım kılavuzu daha ekstrem...