Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bunu bende merak ediyorum. Toplamda 800 kg lik bir karavanda 80-90 km hızı hiçbir şartta gecmeyecegimj varsayarsak acaba ne kadar fayda sağlar?
3000 TL'lik bir parça. İnsan düşünüyor almalı mıyım diye.
Karavanin dus alanı 70*130
Evdeki duşakabin 80*150 , portatif tuvaleti de banyonun dışına koyunca sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Tabi evde son sözü biz erkekler söyleriz, o konuda hem fikiriz :)
İşte o zaman hem maliyet hem ağırlık çok fazla oluyor. 750 kg aşmamak en azından mümkün olduğunca 750 kg'a yakın olmak en iyisi.
Karavandam'i takip etmiyordum bakiyorum hemen.
Tecrubelerinize binaen soruyorum: 190 watt monokristal panel 100 amperlik akü ile 2-3 gün yetemez miyiz dersiniz? 12 volt buzdolabı 2-3 6 wattlik lamba ile? Planım bu şekilde idi, böyle yazınca kafam karıştı.
Benim karavanda su ısıtıcı olmayacak. Hiç olsun da istemiyorum. Su ısıtıcı olursa zaten sınırlı ve yerine koyması meşakkatli olacak olan suyu şarıl şarıl kullanmaz mıyız? Bir kovanın içerisine ocakta kaynatılmış sıcak su üzerine soğuk su ilave ederek daha az su ile iş hallolmus olur gibime...
Evet aydınlatma ve su pompası 12 volt. Ender Bey karavanlarinda hidrofor kullanmiyormus, 3 adet su pompası var.
Soket ile telefonu da halledersek , bilgisayar mühim değil.
Haklısınız. Zaten en aksi şartları göz önüne alarak hareket edip iki katı masraf etmek istemiyorum ayrıca kilogram siniri sorunum da var.
Benim gezilerim kışın 2 bilemediniz 3 gecelik olacak. Yazında en fazla 1 haftalık. O halde önerilen 190 watt *2 adet mono kristal güneş paneli , 1200 watt...
Peki inverter olmadan telefonu nasıl şarj etmeyi düşünüyorsunuz?
Birde webasto ile 3-4 gün yetiyormus demişsiniz bu paneller sürekli aküleri doldurmuyor mu? Eğer yetiyorsa sınırsız bir enerji olmasi gerekmez mi?
O1 tıp onay belgeli 750 kg alti karavanimi temmuz ayında teslim alacağım. 750 kg olduğu için ruhsata gerek yok, biliyorum fakat dilersem ruhsat çıkartabilir miyim?
Ruhsat cikartilabiliyorsa teslim aldıktan sonra belli bir süre içinde mi yapmak gerekiyor ruhsat çıkartmayı?
Ruhsat cikartirsak...
Acaba üzerindeki güneş buyuklukte ve akü ne buyuklukte?
Acaba 190 watt monokristal panel 100 amper jel akü ve 1 kwlik bir inverter ile 220 volt buzdolabı, aydınlatma ve su pompası için yeterli gelir mi?
Aldığım karavanin genişliği 200 cm, aracımın aynaları hariç genişliği 180 cm. Aynalarla birlikte 225-230 cm civarı oluyor. Yan aynalara uzatma aynası takmak gerekir mi? Teslim almaya gitmeden bunu da sipariş vereyim, elimde hazır bulunsun. Karavan sürüşü konusunda tecrübeli arkadaşlar...