Arama sonuçlarınız

1. dogan124

Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz? Sayın Bahtiyar ve Tayfun Beyler, Kazanmayı istediğiniz deneyimler için şu anda ne yazık ki profosyonel bir organizasyon yok. Yurtdışında hem -çekme dahil- karavan kiralama, hem de dernek ve federasyonların...

2. dogan124

Karavana Gaz Sobası Montajı

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Teşekkürler sayın Perfect. Size ve tüm karavancı dostlara kışın soğuğunda sıcacık karavan ortamları diliyorum.
  3. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Cemil Bey, Sobanın yanma haznesinin etrafında bakır borular ya da serpantin dolaştırarak sıcak su elde edilebilir. Dış kapağın altına gizlenmiş böyle bir düzenek kışın soba kullanılırken sıcak su elde etmeyi mümkün kılabilir. Tabi bir devirdaim pompası ile...

4. dogan124

Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124)

Ynt: Otomobil - Çekme Karavan Deneyimlerim; Doğan Böncü (dogan124) Sn Aktolga, Çeki demiri üreten ve montajını yapan güvenilir yerli firmalar var. Ancak tanımadığınız bir tornacıya yaptırmak yerine CE belgeli Avrupa çeki demirlerini tercih etmenizi öneririm. Bosal, Westfalia, Thule tanınmış...
  5. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Cemil Bey, Öncelikle teşekkür ederim. Gaz tüketim değerleri konusunda bir ölçümüm olmadı. Elimde kullanım klavuzu da olmadığı için kesin bir şey söylemek zor. Ancak benzer sobaların teknik değerlerine bakarak -gaz ayar konumuna bağlı olarak- saatte 50-200...

6. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Öneri ve iyi dileklerini ileten tüm dostlara tekrar teşekkür ederim. Günay Bey, Baştan aklımda aşağı yukarı buna benzer bir model vardı ama tüm parçaları baştan hesaplamak ve tasarlamak mümkün değildi. İşin geneli bir ana tasarımı takip ederk gerçekleşti ancak...

7. dogan124

Adana - İskenderun - Gaziantep Gezimiz

Ynt: Adana - İskenderun - Gaziantep Gezimiz Hüseyin Bey Merhaba, Geçen yıl görevli olarak gittiğim Adana'da bir hafta kadar kalmıştım. İlk kez gittiğim Adana'yı beklediğimden daha gelişmiş ve güzel bulduğumu söyleyebilirim. Seyhan Barajı Bendi öncesinde hoş göl manzaraları ve piknik alanları...
  8. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı İçeride son birkaç işim kalmıştı. Soba üzerindeki boşluğu kapatmak gerekiyordu:
  9. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Sn Bartek hem gaz hem de CO alarmı koymak iyi olur, arıyorum takıcam.

10. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Kapağı karavan duvarına monte ederken ısıya dayanıklı ve normal silikonla temas yüzeylerini kapladım:

11. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Ve yeni bir conta hazırladım. Bunun için önce uygun ölçü ve şekilde bir alüminyum plaka hazırladım:
  12. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Yusuf Bey hem soba hem de ocaklar için bir gaz alark sistemi almakta fayda var haklısınız. Ben halen 12 volt karbon monoksit ve gaz alarmı arıyorum. ... Baca çıkış ünitesi ve baca kapağında oluşan sıcaklığın karavan yüzeyine zarar vermemesi ve su yalıtımı...

13. dogan124

Isınma

Ynt: Isınma Yusuf Bey, Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bir arkadaşımın Ducato tarzı bir camperi vardı. Uzun ısrarlarım sonucu karavanına bir vebasto taktırmıştı. Isıtıcıyı taktıdıktan sonra karvanın tadını almaya başladığını söylerdi hep. Karavanını sattı ama aklı ısıtıcısında kaldı...
  14. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Teşekkür ederim Yücel bey, ....... İçerisi bir nebze düzene girince tekrar dışarıdaki bacayla ilgilenme sırası gelmişti. Mevcut durumu ile baca iyi çalışıyor, soba da gayet güzel ısıtıyordu. Ancak bu bacanın hem dış etkenlerden korunaklı olacak hem de...
  15. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Selçuk Bey aslında seri üretim yapılması gereken şey sobanın kendisi. İnceldeğimde sobadanın seri üretime çok uygun olduğunu ve hiç bir teknik zorluğu olmadığını gördüm. Herzamanki gibi sorun yine yeterli talep olmaması, yoksa Türkiye'deki soba üreticileri bu...

16. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Klima için açılmış delik soba montajında tam ortalı durmadığı için soba çıkış borularını da ayrıca tasarlamak gerekti.
  17. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Yazıyı forse eden tüm arkadaşlara ve özellikle en can alıcı noktalara değinen(!!!) Hüseyin Beye teşekkür ederek devam ediyorum. (Konunun güvenlik boyutu gerçekten önemli, vurgularınız için teşekkür ederim) Dolabın önüne yerleştireceğimi belirttiğim sobanın...
  18. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Bu arada sobanın çalışmasını görmek için yerine takmadan bazı denemeler yaptım. Sobanın orjinali doğalgaza göre ayarlı olduğunu söylemiştim. Satıcı firma ile pazarlığımız sobayı tüple çalışacak şekilde ayarlaması olmasına rağmen sobayı biraz tanıyınca firma...

19. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Kağıt modelleri patron çizimler, onları ise gofrajlı alüminyumdan yapılmış parçalar takip etti.
  20. dogan124

Ynt: Karavana Gaz Sobası Montajı Sobanın montajı için netleştirmem gereken sorular vardı: 1. Sobayı nereye yerleştireceğim? 2. Sobanın hava giriş/çıkışını nasıl yapacağım? Birinci sorunun cevabı çok zor değildi: uygun ısı dağılımı için karavan merkezine yakın olmalı, sıcak hava akımının...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,113
Kayıtlı Üye Sayımız
166,842
Kaydolan Son Üyemiz
MerTd5

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri