Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eski bir konuyu hortlatıyorum belki ama yazmak istedim
Bir çok takip ettiğim isim mevcut. Profesyonel off road araçlarıyla türkiye ve civar ülkeleri dolaşıyorlar. Başta hepsi off road karavan almış sonra normal çadır çadırdan da araç üzeri çadıra geçmişler. Türkiye için karavan uygun değil, en...
Ben bir karavan firmasının aksesuarlarına denk gelmiştim. Katlanır masa sandalye gibi şeylerin fiyatını görünce dudağım uçuklamıştı. Çünkü aynı ürün başka yerde yine kamp etiketi ile pahalı ama karavan firmasının yanında 3 te 1 daha ucuzdu. Kamp etiketi olmayan ürün ise kamp etiketi olana göre...
Koca forumda beni anlayan sadece siz çıktınız. Bu yüzden teşekkür ederim.
Yücel bey ise konuya güzel girmiş ama ülkede en büyük hatamız din ile ahlak bilgisini beraber sanıp okullarda bu şekilde aşılamamız. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi tamamen 2 ye bölünmeli. Ahlak ve toplum görgü...
Günlük 100 tl otelle kıyaslarsak bir aileyi ele aldığımızda gayet makul bir rakam. Lakin karavanı her yere çekebildiğimizi ele alırsak ille oralara gitmek çokta şart değil bence. En son bursa da 5 yıldızlı otelde konakladım geçen sene sonbaharda o kadar otel pisti ki, bu yüzden ev ve karavan...
Saçma sapan öneriniz için teşekkür ederim ama ben sizin gibi saçmalayamam. Alışveriş yaparken sorup müslüman mısın cevap evet o zaman almıyorum diyemem. Kusura bakmayın ama bu yazdığınız çok saçma. Ben müslümanları veya başka bir dine bağlı kişileri eleştirmiyorum. Benim daha neyi eleştirdiğimin...
Dürüstlük, vicdan, namus kişiye özeldir, başka şeylerle eşleştirmeyelim
bu sözünüzde haklısınız ama benim şikayetim ağzından din düşmeyenin bunu yapması. Lafa gelince hepimiz din kardeşiyiz ama dolandırmaya geldi mi üzerimize yok.
Peki akdeniz bölgesi hakkındaki yorumlarınız nelerdir ?
Bir diğer sorumda Türkiye'de imkanınız olsa hangi şehirde yaşamak isterdiniz. Ben şehir hayatından bıktım ve kendime bahçeli ev almayı veya arsa alıp bahçeli ev yaptırmayı düşünüyorum. Bahçesine meyve sebze ekip tavuklarım vs şeklinde...
Ben deprem ve biber gazından bahsetmek istiyorum.
İzmit yani kocaeli depremi peşine de olan bolu depreminde çocuktum. Orta okula gidiyordum. Lakin anlatılanlar içler acısıydı. Bir aile kurtulmuş ve kaostan uzak bir yere baba eşini ve çocuklarını koymuş. Örneğin karanlık evlerden uzak bir park...
Bu yüzden bir çok insan alet edevat alıp neredeyse usta oldu. Ben bile yeni evlendim kiralık eve taşındım. Basit tadilat işleri var. Önce usta çağırdım hem yapamıyor hem ciddi para istiyor sonra babamdan pense tornavida felan isteyerek kendi işimi kendim yapmaya başladım. Eve avize aldım avizeci...
Ülkecek müslümanız dindarız lafa gelince camiden çıkmaz ağzımızdan dua eksik olmaz dimi. Ama dünyada sadece bizim ülkemizde geçerli bir fırsatçılık var. Ramazan ayı ve bayramlarda gıda ile kıyafete ayakkabıya 2 3 misli zam yaparız. Sonra da adına müslümanlık der kılıf uydururuz.
Maalesef ki...
Ben Ankara'da yaşıyorum. Türkiye'nin Başkentindeyim. Yaşadığım bir olayı anlatayım. Yılbaşına 1 ay kala eşimle nata vega avm ye gittik. 2 amacımız vardı. Hem yılbaşı için ikeadan alışveriş yapmak hemde youtube kanalımız için video çekmek. Korona olduğu için avm asansörlere yazı yazmış. Yazı...
Benim 1 sorum var.
Sorum tork ve beygir üzerine.
internette bulamadığım için buraya yazmaya karar verdim.
1 beygir 75 kg ağırlığı 1 saniye ilerletmeye deniyormuş.
1 nm tork nedir bu veriyi bulamadım.
Almak istediğim araç maksimum 3500 kg ağırlık çekebilmekte. 3500 kg da kendi ağırlığı...
freni iptal etmeyi asla önermem ve freni iptal etme gibi şeylerde trollük yapıyorsanız bunu belirtin çünkü ciddiye alıp uygulayanlar çıkacaktır.
Sıfır km araç alırken örneğin mercedes size sorar normal fren mi güçlendirilmiş firen mi diye ? Sizde sürüş tarzınıza göre normal veya güçlendirilmiş...
Araçların fabrika değerleri nedir bu önemli. Fabrika örneğin 1000 kg çekebilirsin diyorsa bunu yokuşlar fren yapmalarımız gibi ele alıp %30 azaltıp 700 kg gibi ele almalıyız. Her zaman %30 güvenlik payı bırakmayı unutmayın. Otomatik vites manuel vites difransiyel şu bu yerine ilk bakmanız...
Bende şahsi fikirlerimi söyleyeyim. Güneş enerjisi ile çalışan hesap makinesini alın zifiri karanlıkta bile çalıştığını gözlemlersiniz. O size göre zifiri karanlıktadır ama nokta kadarda olsa ışık bulmuştur ve çalışıyordur. Gece ay ışığı yıldızlar gündüz güneş ışığı sokak lambaları hepsi şarj...
Düz yolda karavanı elinizle itekleyin yada çekin haraket edecektir. Bir çok karavanda elle çekme yada itme için tutamaçlar vardır. Düz yolda bisikletle de çekilir ama yokuş inme çıkma eğim çukur cart curt devreye girdi mi ciddi güç gerekir. 4x4 ve yüksek tork bu işin olmazsa olmazlarıdır. Adam...
Merhabalar, tabiki deneyimlerimi paylaşmak isterim. Ben profesyonel bir dağcı olmadığım için profesyonel ekipmanlar doğal olarak hiç bir zaman tercih etmedim. Olaya hep basit yönleri ile bakarak yaklaştım. Örneğin köylerde yada yaylalarda kara lastik ile yürüyen kişiler varken x marka x model...