Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gürcan bey merhaba, Aracın su depoları ve stepne yeri yapılıyor. Bir yandan da mobilya hazırlanıyor. Sizleride bekletmemek adına şuanki duruma ait paylaşımlar yapıyorum.
Stepne yeri takıldı.
Gürcan bey merhaba, pis su depolarını sağlı sollu arabanın altına yerleştireceğim. Ortada çıkıntı duran üçgen desteği kesmeyi planlıyorum. Depo ölçüleri net olarak aklımda yok yerine deneyecek aldım. 30x30x130 diye hatırlıyorum. Ama isterseniz net ölçülerinide verebilirim.
Stepneyi de şasenin...
Yatak iskeleti güçlendirildi ve ara kayıtlar atıldı.
Su depoları alındı. Su depoları için karaköy perşembe pazarına gittim. 4 tane 100Lt lik depo aldım. 2 tanesi kirli su için olacak ve aracın altına takılacak. Diğer 2 tanesi için bagajın içine konulacak ve temiz su olarak kullanılacak.
Bu...
Banyo duvaları ve yan duvarların ahşap kaplaması tamamlandı.
Sinelik ve Perde siparişi verildi onlarda geldikten sonra pencerelerin evrafına çerçeve takılacak. Sürücü bölümü tavan üstü bölümü kapatıldıl.
Evet yüksek tavan olması ve lastik kısımlarının üstünden kesilmesi sayesinde ayakta durabiliyoruz.
Yandan bir havalandırma deliği açmayı planlıyorum. Fakat kafamdaki gibi dışarıdan su sızdırmayacak tarzda birşey henüz bulamadım.
Ses ve ısı yalıtımını olması için ikinici kat yalıtım izoboz kullanılarak yapıldı. Yanlarda 2cm kalınlıkta olan izobozlardan 2 kat uygulandı. İki kat yapmamın nedeni tahta kaplandığında arada çok aralık kalmasında dolayıdır. Direklerin içinin iyice sıkışması için 4-5 kat kullanıldığı yerlerde...
Merhaba, anladığım kadarıyla aracınız ruhsatta kamyon geçmektedir. Eğer öyle ise B ehliyet ile en fazla 3500kg istihap haddine sahip araçlar kullanılabilir. Ama şöyle bir durum var aracın ruhsatını değiştirdiğinizde B ehliyet ile kullanımında sorun olmayacaktır.