Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Norveç’e ne zaman gidilir ?
Norveç’e gitmek için en uygun zaman Temmuz ayı. Hava sıcaklığı ve güneşli gün sayısı bu mevsimde en uygun düzeyde. Biz Temmuz ayında 25 dereceden yukarı pek fazla sıcaklık görmedik. Güneş genellikle vardı , hava durumu çok hızlı değişiyor , güneşli bir gün bir anda...
YANIMIZA NELER ALMALIYIZ.
Yanımıza alacağımız ilk yardım seti , ilaçlar , güvenlik araçları ( biber gazı, elektroşok aleti ) ve yaptıracağımız sigortalar v.b. malum şeyleri yazmayacağım.
Ben önemli olduğunu düşündüğüm diğer ayrıntılardan bahsetmek istiyorum.
Geçeceğiniz ülkelere ait acil durum...
Norveç için kısaca “dünyanın çeşmesi” demek hiç yanlış olmaz, bizim de gitmiş olduğumuz mevsim olan temmuz ayında göreceğiniz şelaleri sayıca ve akan su miktarı bakımından bir daha ömrünüz boyunca çok zor görürsünüz,bir virajı alınca ansızın karşınıza büyük bir gürültü ile çıkan şelaleyi...
KARAVAN İLE 30 GÜN NORVEÇ , FİYORDLAR
Tüm karavanseverlere merhaba,
Forumda karavanlı Norveç gezileri hakkında çok güzel paylaşımlar var , yazanların ellerine sağlık her okuduğumuz bize yeni şeyler öğretiyor bu yüzden özellikle Norveç gibi uzak bir yol öncesi insan bilgi açısından tam donanımlı...
Ynt: Avrupa Gezilerini Kolaylaştıracak Ve Tasarruf Sağlayabilecek Linkler.
Hüseyin bey, paylaşımlarınızı ilgiyle okuyorum.2015 haziran ayında Güney Almanya'da uzunca bir karavan tatili planlıyoruz.Verdiğiniz linkler çok işimize yarayacak.Benim size sormak istediğim şey yurtdışında internet...
Ynt: 14.000 Km.lik 80 Günde Devr-i Avrupa Turumuz Hakkında
Adnan bey , haritanızdan turunuza İzmir yada İzmir yakınlarından başlayacağınızı görüyorum.
Ben de İzmir de oturuyorum ve ben ve eşim bu sene camper'la 60 günlük bir Avrupa turu planlıyoruz.
Sizinle temasa geçmek isterim.
Ynt: 14.000 Km.lik 80 Günde Devr-i Avrupa Turumuz Hakkında
Geçen yıl arabamla Karadağ'dan Arnavutluk'a girdim.Tiran'da bir gece kalarak Elbasan üzerinden Yunanistan'a girdim.
Yol deneyimlerim şöyle :
1.Trafik berbat ötesi berbat , hiç bir trafik kuralı tanınmıyor. Yollar çok kötü.
2.Tiran güzel...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası
Hiç endişelenmeyin Sayın İpektel,ben de inanamıyordum ama gerçek bu.
Sanıyorum Ankara Sigorta istatisitklerde gerçeği görmüş ve çok akıllıca bir kararla bütün karavancıları toplamaya karar vermiş. Çünkü hepimizin bildiği gibi bizim araçlara kamyonet...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası
Çok teşekkürler BEKİR KEMAL ATAMAN,
11 Kasım İtibarıyla Zorunlu trafik sigortası sona eren 2009 model Ducato karavanım için , fiyat araştırması yaparken 1000 TL. (Ak Sigorta) ile 2800 TL. arasında pek çok fiyat ile karşılaştım.Sonra gezenbilir...
Ynt: İtalya Turu Hk. Yardım
Merhaba, 2013 Haziran ayında Cinque Terre'de idim.Bu köylerden özellikle Manarola ve Rio Maggiore 'yi tavsiye ederim.Ama diğer köyleri de atlamayın derim.Günübirlik gezi sıkıntı yaratır.Araba ile bu köylere gitmeyin tren çok ekonomik olur.Zira otopark ücretleri çok...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)
Atilla bey değerli düşüncelerinizi saygıyla karşılıyorum.
Tecrübeli olduğunuzu da biliyorum.
Ancak bana hayat dersi vermenizdense , sorduğum soruyu cevaplandırmanızı tercih ederdim.
Zira yaşım gereği hayat ile ilgili benim de sizler kadar...
Atilla bey ,
sizi tekrar tekrar kutlamak istiyorum.Ortaya çok güzel bir eser çıkardınız.
Bu topiği meşgul etmek istemiyorum ama benim sizin tecrübelerinize güvenim var, affınıza sığınarak bir kaç sorum olacak.
1.Malum sebepten ötürü Camper...
Seyfettin bey teşekkürler.
Banyo - WC konusunda haklısınız böyle kapalı bir alan yapınca burayı banyo olarak kullanmamak için bir sebep kalmıyor.
Bahsettiğim yatak yerleşimi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Ynt: Motokaravan Örnek Model ve Fotoğrafları
Merhaba,
yaptığım araştırmalarda Karavan ve Camper yapımı ile ilgili firmaların Bursa , Sakarya bölgesinde yoğunlaştığını gördüm.
İzmir'de oturmaktayım bu nedenle yaptırmayı düşündüğüm 13 m3 Ducato Camper için İzmir'de bu işle profesyonelce ya da...
Atilla bey ben ne yazık sizin kadar becerikli değilim, bu yüzden yaptırmayı düşündüğüm 13 m3 ducato camper için bu işi profesyonelce yapan kişilere ihtiyacım var. İnternette yaptığım araştırmalarda bu işin Bursa , Sakarya bölgesinde...
Cevabınız için teşekkürler,
bu güneş panelleri sanırım sizde 2x150 watt gücünde ,
ayrıca bunların Amper cinsinden bir güç seviyesi de var mıdır ? Varsa sizdeki kaç Amper ?
Bir de bu panellerin ,gösterge v.b. diğer donanımı ile maliyeti...