Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Norveç’de feribotlar
Norveç’de yollar sık sık fiyordlar ile kesiliyor buralarda feribotlar imdada yetişiyor.
(http://www.fjord1.no) sitesinden inceleyebilir ve fiyatlarını görebilirsiniz. Şaşırtıcı olarak Norveç’in pahalılığı ile orantılı olmayan feribot ücretleri ödedik. Mesafenin uzunluğuna...
7.KARAVAN YEDEK ANAHTARI :
Umarım kimsenin başına gelmez ama özellikle yurtdışında karavan anahtarının kaybedilmesi ya da çalınması durumunda , karavanın dışında yaratacağınız gizli bir yer ya da bölmede saklayacağınız yedek anahtar size bu fikri vereni minnetle anmanızı sağlar.Bu amaçla asma...
Karavandan ayrılırken içerisinin görülmeyeceği şekilde perdeleri kapatmak ya da tam tersini yapmak..Ben "içerisinin görünmeyeceği" şekilde kapatmayı tercih ediyorum ama diğer yöntem de düşünülebilir mi ?
Haklısınız , en önemli tedbirler sizin de yazdığınız gibi "konaklamak için doğru yer seçmek" , hızla uzaklaşmak gerekirse "doğru parketmek" , ama tüfek seçeneği bana biraz uzak geliyor, sizin de hiç bir zaman kullanmak zorunda kalmamanızı dilerim.
Aldığımız emniyet tedbirlerinin hırsızın "ilgisini çekeceği" düşüncenize katılmıyorum ,belki bir bakış açısıyla doğru gibi gelebilir ama önlem almamızı engellememeli.Gümrüklerden geçerken aracınızı neden kirli ve çamurlu hale getiriyorsunuz anlayamadım.Ben bu güne kadar hiç bir gümrük...
2.ÖN KAPILARI BİRBİRLERİNE BAĞLAMA :
Aracı terketmeden ön iki kapıyı içerden birbirlerine bağlıyor , bu şekilde her iki kapının dışardan açılmasını engellemiş oluyorum. Bunun için bir yapı marketten aldığım gerdirme düzeneğini kullanıyorum.Düzeneğin kancalarını her iki kapı koluna uyguladığım...
Preikastolen , yürüyerek 2 saat tırmanış ve 1,5 saat iniş ama göreceklerinize değiyor. Yeter ki güneşli açık bir hava olsun, yoksa hiç çıkmayın , hiç bir şey göremeyeceğiniz gibi eziyeti bir yana en çok da 200 NOK (20 Euro) otopark bedeli üzer.
1.GPS TRACKER :
Bu cihaz karavanın ya da aracınızın çalınması durumunda yerini kolayca bulmanızı sağlıyor. (Ayrıca evden çıkıp kaybolan yaşlılar , çocuklar ,evcil hayvanlar için de kullanılabilir.) Cihaz bir kibrit kutusu boyutlarında, 96 saat ömrü olan şarj edilebilen Li-İon pil içeriyor...
KARAVANLARDA GÜVENLİK :
Tüm karavan severlere merhaba , yurtiçi ve yurt dışında karavan ile yaptığımız seyahatlerde hepimiz için güvenlik en önde gelen unsur. Forumları incelediğimde bu konuda yazılmış konular gördüm ancak konuların biraz dağılmış olduğunu tespit ettim. Bu yüzden ,aramızdaki...
Karavanseverler merhaba , Norveç hakkında genel bilgilere devam ediyorum.
Norveç’te karayolları , trafik?
Norveç’te belli ana arterler dışında otoyol yok , genellikle kalitesi yüksek ama zaman zaman karşılılkı iki arabanın geçemeyeceği kadar bile dar yollar. Böyle yollarda cepler yapılmış...
Bir fiyord kenarı kamp alanı.Burada ücretsiz su tuvalet ve boşaltma ünitesi vardı.(Koordinatlarını yazamıyorum zira buna benzer yerler çok sık karşınıza çıkıyor.) Kulübe üzerindeki bitkilere dikkat çekiyorum, bu küçüklerinden ,şehir dışındaki bütün otobüs durakları ve bu tür kulübelerin üzerinde...
Stavanger Limanı ve TROLL ' ler . İskandinav folkloründe dev ya da cüce olarak resmedilen ve mağaralarda yaşayan bu çirkin ama sevimli (turistik amaçla) yaratıkları, Norveç'te turistler için yapılmış her türlü objede görebilirsiniz.