Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ayşe hanım ile görüştüm , ruhsat bilgileri verildiğinde araştıracağını söyledi.Sanırım mümkün olacak,çünkü Anadolu Sigorta acentesi olan kendi sigortacım ile de görüştüm , Tunay beyin poliçesi ona da örnek oldu ve araştıracağını söyledi , benden karavanın iç ve dış donanımını içeren detaylı...
Teşekkürler .
Poliçenizde araç sınıfı olarak "kamyonet" yazıyor, sanırım sizin araç ruhsatında da bu şekilde.
Kasko bedeli bu yüzden makul bir rakam çıkmış.
Bizim karavanın ruhsatında "özel amaçlı taşıt" yazdığı için (yani ambulans ve itfaiye aracı sınıfı ..:() sigorta şirketleri ya -bize...
KAYAR KAPI VE ARKA KAPIYA İLAVE KİLİT UYGULAMASI :
Benim bu amaçla yaptığım herhengi bir uygulama yok ancak faydalı olacağını düşünüyorum.Bu amaçla yapılmış THULE markalı özel bir kilit var ancak bir hayli yüksek fiyatlı. (Ebay ve Amazon’da 70 Pound) Bu konudaki yaratıcı uygulamaları olan...
Bir akaryakıt istasyonu..Dizel fiyatına dikkat 14.50 NOK (1.5 Euro = 7 TL.) Farklı istasyonlarda 12 NOK a kadar düşük fiyatlar da gördük, yakıt alırken dikkatli olmalı. (1 litre 2.5 NOK fark yaklaşık 1.2 TL. yapıyor, bir depoda yaklaşık 120 TL. eder. )
Flam treni , Flam-Myrdal-Flam güzergahında yaklaşık iki saatlik bir yolculuk , bedeli 390 NOK (40 Euro),genellikle cruise turlarıyla gelen Japon turistler rağbet ediyor. Biz binmedik ama video görüntülerinden anladığımız kadarıyla karavan ile yol boyunca gördüklerimizden daha fazla bir şey yok.
“Karavanda Güvenlik” konulu başlığımızda yaşadığımız deneyimleri ve uyguladığımız yöntemleri paylaştık, bu konuda elimizden geldiğince okuyanlara bilgi aktarmak istedik, hepimizin de bildiği gibi “bilgi paylaştıkça çoğalır”.
Teşekkürler Bülent bey , biz de size sağlıklı ve mutlu emeklilikler dileriz.Norveç de karavancılık çok kolay ve keyifli bu hedefinizden vazgeçmeyin ve ertelemeyin.Dönüşünüzde paylaşırsanız biz de sizin anılarınızla tazeleniriz.
Steinsdalsfossen ..(Bergen-Flam arası) Norveç de sonu "fossen" ile biten her yer bir şelaledir. Şelaleden aşağı doğru çekilen bir fotoğraf aşağıdaki park yerinde karavanlar.Burada geceledik...