Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Erzurum'da karlar eriyip bahar gelmeden, bir çok videosunu izleyip yapmak istediğim kar mağarasını hafta sonu tatilini de fırsat denemek istedim. Amaç hayatta kalmaksa, dışarıdaki rüzgardan fırtınadan korunabilirsiniz. Doğadaki insan Serdar Kılıç'tan kar mağarasına hava devridaimini sağlamak...
Farklı ilgiler, ihtiyaçlar, kabiliyetler, isteklere sahip canlılarız insan olarak. Aynı anne babanın evlatları bile birbirine zıt karakterlere sahip olabiliyor bazen. Kimimiz rahat, konforlu, tehlikeden uzak bir hayatı tercih ederken; kimimiz farklı dozlarda heyecan, macera arayan bireyler...
Benim çay hiç güzel olmadı. Bir daha kar suyuyla demlemem herhalde zorda kalmazsam. Siz sarma sigarayı örnek verince hatırladım... Küçükken ben de izlerdim ihtiyarları denk gelince. Bizim köyde bi maşşap dede vardı (rahmetli) ve anlattığınız gibiydi sigara içişi. Çakmağına çok heves etmiştim 3...
Yazdıklarımı okuyunca hak verdim size :D Videoyu çekerken, sanki izleyenler de oradaymış gibi özet geçilmiş.
Yemek kabının üzerindeki lekeyi, yağ çözücü çıkarır diye kullandım :)
Youtube'de takip ettiğim Bushcraftçılarda ve Doğadaki insan Serdar Kılıç'da görüp yapmak istediğim "Swedish Torch" yöntemini denemek istedim. Haftasonu tatilini fırsat bilerek, bir miktar da hazırlık yaparak evimizin yakınındaki ormana gittim. Ateş yakarak yemek veya çay yapmayı dumanı ve isi...
Sabahleyin çayımı sobada demleyip içtikten sonra doğduğum köye veda ediyorum (inşallah yaza kadar). Köyüme geldiğim yolu değil de eskiden kullanılan araç yolunu kullandım yürüyüşümde. 6 yaşımdayken dayımla gitmiştim bu yoldan ilkin. Daha sonra babannemle. Dedemle de geçidin arka yüzünden ot...
Soba ateşiyle uyuyup, sönen ateşin soğukluğuyla uyandım gece. Odun ateşi kısa süreli, kömür gibi değil. Ertesi gün sabahleyin hava güneşli değildi. Köye geliş amaçlarımdan biri de Ehnahıç'a ve Hırgehpur'a çıkıp videoya kaydetmekti. Saat 10 gibi yola çıktım. Kar yağdıktan sonra insan ayakizi...
Dün yattığım yerden ve çadır deneyiminden edindiğim dersleri de buraya da not olarak düşüyorum ki kulağıma küpe olsun. 1. Çadırda tok kalabilmek için kuruyemiş vb yanımda bulundurmak 2. Kış kamplarında yoğuşmadan dolayı nefesim yağmur gibi üstüme yağıyor, kuştüyü tulumu kuru tutmak için üstüne...
Okulların 1. Dönem tatiline girmesi ile, tatil günlerinin bir kısmını çocukluğumu yaşadığım köyümde geçirmek istedim. Evli birinin ailesinden uzak kendi başına tatil yapması biraz garip kaçabilir bazılarına... Tatil günleri akrabalar, komşular ve dostlar arasında misafirlikler, davetler, gidiş...
Hayvan postunu mat olarak kullananları gördüm. Eskiden kurbanlıkların postlarını namazlık olarak saklardı bizimkiler. Sıkıştırılamadığı için pek tercih edilmiyor hayvan postu; ama merak da ediyorum soğuk havalarda matın üstüne güzel olur diye düşünüyorum ve denemek istiyorum bir gün.
Okullar 1. Dönem tatiline girince. Büyük oğlum Yusuf'la Erzincan'a gitmeyi planladık. Eşimi ve küçük oğlum Yahya'yı eşimin annesigilin eve bıraktım cuma gününden. Akşamleyin evde çadır deneyimi yaşamak için çadır açtık. Oğluma en sevdiği hikayeleri okudum. Cumartesi günü Erzincan'a trenle...