Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kart üzerinde herhangi bir yanma vs durumu görmedim. Yine de sıkıntı olabilir sanırım. Kartı bir götüreyim konya sokağa..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet ben de ondan korkuyorum. Ya elektronik kartta ya da gaz valfinde sıkıntı var. Veya her ikisinde birden [emoji53]
Elektronik kart yeniden üretilebilir mi? Elektronikciler çarşısında.. Ankarada konya sokak var..
Kontrol düğmesini açınca ne gaz kokusu-sesi geliyor ne de kıvılcım çakıyor. Öylece duruyor. Sistem düğmesinin olduğu küçük kutuda 3 tane lamba var. Yeşil herşey yolunda..sarı voltaj düşük..kırmızı yanma yok. (gaz gelmiyor veya yanma olmuyor) şu an yeşil yanıyor..
Kızaran çubugun porselen kısmı...
Sistemin nasıl çalıştığına dair video.
Bu şekilde yedek parça olarak da ingilterede satılıyor. 150 pound 600 türk lirası fiyatı var. Kargo hariç..
Ingiltere de tamir eden de var. 350 tl ye geliyor. Değişecek parça fiyatı ve kargo hariç..
Durumlar böyle olunca kendim biraz uğraşmak istiyorum...
Bu fotoğrafta görünen boylerin asıl kısmı. Diğer parça silindir bir depo ve su giriş çıkışlarından ibaret..
Sırası ile tanıtayım:
Siyah kutu içerisindeki beyaz parça kıvılcım üreteci ve yanında elektronik kontrol kartı var.
Kıvılcım üreticiden bir kablo çıkıyor ve onun ucunda kıvılcım çıkartan...
Merhaba karavan severler,
Malum olduğu üzere bir çekme karavan aldım. Adını uyurgezer koyduk. Araçlar bölümünde ayrıntılı konusu var.
Karavanım şu an sadece uyuyor gezme işini yapamıyor. Sebebi de tüm sorunların üstesinden gelip boyler meselesini halledememek. Karavan 'ın ve karavancının...
güzel görünüyor. ben de çekme karavanıma parke döşedim. tabi ilk defa yaptığım için çok hatalar oldu. sizin yaptığınız daha güzel ve hatasız görünüyor. tamamlanmış halini de görürüz inşallah..
:)sabırlıyımdır. çalışacağını bilsem günlerce üzerinde uğraşablirim. netice benim için hobi bu.
ama ne yapacağımı bilmiyorum. boylerin üzerinde kutu içerisinde elektronik bir kart falan da var . elektrik hadi idare eder de elektronik bir sıkıntı varsa iş çok sıkıntılı benim için.
boyler markası...
Tekrar yerinden söktüm ve bu aralar sorunu anlamaya çalışıyorum.
Atladığım bir konu var. Son durumda test yapmaya çalışırken boyleri su ile doldurmadım. Susuz da olsa yanma olur diye düşünmüştüm. Ama internette gördüğüm kadarıyla test yaparken su hortumlarını takmışlar. Acaba içinde su olmadığı...
Artık yerine monte edip test aşamasına geçebilecektim. Buraya kadar anlattığım kısım 2 gün kadar sürmüştü. Uğraşmıştım ama mutlu sona yakındım.[emoji28]
Sorun3:
Ancak mutlu sonu göremedim. Yerine takıp tüm bağlantılarını yaptım. Kitapçığında belirtildiği gibi adımları izledim ve herhangi bir...
Silindiri yerinden sökmek meğer çok zor değilmiş. Oysa yerinden sökülemeyecek bir parça sanıp korkmuştum.
Sokunce anladığım ki conta yerinden oynamış bu nedenle su sizdirmisti. Conta hala esnek ve yipranmamis görünüyordu. Yenisini bulmanın zor olacağını düşünüp eskisini yerine takmaya karar...
Sorun2:
Mutluluğum çok sürmedi. Sıcak ve soğuk su bağlantılarını yaptıktan sonra sisteme su verdim. O da ne?
Boyler su sızdiriyordu. Sızma da değil baya çeşme gibi akıyordu. Sızan yer fotoğrafta silindirin diğer parçaya birleşim yeri idi.
Sanki boyler su kaynatıyor ve kaynayan o sular...
Ulusta bu parçayı bulamadım. Universal bir malzeme gibi görünse de bulduğum parçaların ve kırılan parçanın vidalanan kısmının diş izleri yani diş kalınlığı farklı olduğu için boylere uymayacaktı. Ben de ne yapsam diye düşünürken satıcıda bir parça gördüm. Kafamın üstünde bir lamba yandı resmen ...
Sorun1:
uyurgezer i aldığımda sıcak ve soğuk su hortumları takılı değildi. Yanıbaşında uçlarına tıpa takılmış vaziyette bekliyordu. Neden acaba?
Dakka 1 gol 1. Daha soğuk su hortumunu takmaya çalışırken hortumun takılacağı beyaz aparatı kırdım.
Bu parça hem boylere girişi sağlıyor hem de...
Teşekkür ederim hocam. Daha çok iş var gibi. Mayıs ayı bitmeden karavanı toparlamak ve bir deneme gezisi yapmak istiyorum.
Sonraki aşama lpg ve 220V ile çalışma özelliği olan ve benim için çok önemli olan su ısıtıcı (boyler-boiler).
Ama bu su ısıtıcı işi 3 aşamadan-sorundan oluşuyor. ( yenileri etkilemez ise tabii)
Uyurgezer in bakım çalışmaları fırsat buldukça devam ediyor.
Soba ve buzdolabından sonra sıra su sistemine geldi. Karavanın dahili bir su deposu yok. Dışarıdan bir bidon ve içerisine daldırılan bir dalgıç pompa ile musluklara su gidiyor.
Sistemi denemek ve gezilerde de kullanmak için 60A...