Arama sonuçlarınız

1. TRON

Ilk Cb Telsizim Bende Aranıza Katıldım.

SWR ayarı bir kere yapılır. Ama tabi anten kablosu kopması, antenin kırılıp düşmesi gibi durumlarda cihazı arızaya karşı korunması bakımından önemlidir. Arada bir Gözünüz bu göstergede olsun. Bu makineye güzel bir çatı anteni yüksek yerde Gerçekten güzel olur iyi düşün derim Bence bu teklifi...

2. TRON

Efsane bir cihazdır. Gerçekten sorunsuz ve parçası boldur, fazla yer kaplamaz. Ayrıca diğer cihazlardan farklı olarak size parazit ve gürültüyü daha az duyurur. Yani parazitleri daha da iyi filtre eder. Güzel bir anten ile, şu sıralar italya fransa ve almanya gündüz haberleşme mümkün. Bence...
  3. TRON

O kablo güçlü çıkışlar için kullanılan rg213 kaliteli telsiz kablosu.Metresi 6tl civarında. Soketi farklı.rg213 için Uygun erkek telsiz Soketi bulursanız. O da olur.

4. TRON

İyi güldürdünüz beni.Rica ederim.Hiç öyle şey olurmu? Bu arada; Sakın mikrofon mandalına basıp, anons, yani verici çıkışı yapmayın. Cihazın çıkış transistörünü yakarsınız. Teknik arkadaşlarınızın elinde uygun 3-5 metre rg-58 kablo vardır.Sizin anteni de swr metre ile ayarlarlar.
  5. TRON

Sanırım kablonuzu konnektör e uygun montajlayamamışsınız. Kablo için en ucuzu ve uygunu, rg58 telsiz kablosudur.TV anten kablosu vs. bu iş hiç olmaz. Kablo boyuda çok önemli. Swr metre ile; Anten çubuğu ve kablo boyunu ayarlayacaksınız.Kablo boyuda diyorum, çünkü kabloyu biraz uzun çekin ve swr...

6. TRON

Ödünç bulun bence. En fazla Yarım saatlik iş için değmeyecek kadar pahalıdır. Bir de zaten ortalıkta Elindeki telsiz ve yan aksesuarların bozuk veya hurda olanlarını Siz gibi meraklılara 10 misline satmaya meraklı tekno-akbabalar varken kesin bir tuzağa düşersiniz

7. TRON

SWR ölçümü yapın. Tüm sorunu çözer.
  8. TRON

Şu anda durum nasıl? CB de istasyonları sayamıyorum bile.İtalyan ve Almanlar doluydu kanallarda az önce
  9. TRON

MMmm güzel. Resmi telsiz in (gizli değilse); yaklaşık frekans yada bandını Ayrıca gücünü ve antenini (mobilmi sabitmi )bilmek isterdim.

10. TRON

Şu saat bende 10-12 yabancı ve 2-3 de Türk istasyonu cb kanallarında duydum.Sanırım mobil durumdalar.Sinyal zayıflayıp güçleniyor.Sizde, Öğlen civarı ve öğleden sonra deneyin. Ayrıca mevkiniz yakın ise, balıkçı tekneleri ile de sohbet edersiniz. CB kanalları çok uzak istasyonlar için gece...

11. TRON

CB 11. Kanal a.m. modunda yüksek bir mevkide dinlemede bekleyin. Arada bir Türkçe - ingilizce çağrı yapın.Kanal dinleyerek gezin. Ne diyeyim artık? Umarım anten montajını yaparken swr metre kullanmışsınızdır? Hiçbir şey duyamadığınıza üzüldüm. Sonuçları buradan paylaşırsanız memnun olurum.
  12. TRON

Baofeng Uv 82 Yardim

Ayrıca elinizdeki cihazları kullanabilmek için, C sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahibi olmanız yeterlidir. C sınıfı belge için çok çok aşırı çalışıp kendinizi fazla yormanızada gerek yok. Ama tabii ki işinizi ciddi tutmanız gerek.Sınava giren herkese belge dağıtmıyorlar. Daha sonra, belge...

13. TRON

Baofeng Uv 82 Yardim

Belgeniz olup ne olacak arkadaşım? Amatör telsizcilikte, aman aman ve olağanüstü bir şey yok. Bulacağın haz ve kendini teknik bakımdan geliştirmeyi, güçlü ve gelişmiş bir CB ile de bulabilirsin.Zaten Amatörlerin çoğu CB ile başlar ama CB den de vazgeçemez. CB ucuzdur, hafiftir...
  14. TRON

Baofeng Uv 82 Yardim

Sınavı var. Sıkı hazırlanmak gerek. Sınav konuları sanırım. ★İşletme (Band planı işletme defteri Log defteri telsiz istasyonu nitelik ve güvenlik vs mevzuat) ★Kanun yönetmelik ( telsiz kullanımı ve işletmesi ile ilgili güncel Yasa ve yönetmelik mevzuat bilgisinden sınav soruları çıkar) ★Teknik...
  15. TRON

2016 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsizcilik Sınavı (24 Nisan 2016)

Zannetmiyorum. Sanırım sadece beyan yeterli. Gerek TIR şoförlerinden ve gerekse Forumda bu tür bir sorunla karşılaşanı duymadım.

16. TRON

2016 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsizcilik Sınavı (24 Nisan 2016)

Merhaba. İletişim için mutlaka lazım olur.Arazide ve yolda sizi yaya bırakmaz. Ayrıca; Amatör telsiz sınav başvurunuzu yapmak için gecikmediniz. Böylece röle bantları nı da kullanabilirsiniz. Başarılar.
  17. TRON

Kenwood Th-g71e (tx 136-174mhz Tx 400-470mhz) (rx 118-950mhz)

Açıklama yapayım; Bu bir amatör telsiz cihazı. Amatör lisansı olmayan satın alamaz ve edinse dahi kullanamaz. PMR yada CB gibi cihazları herkes alıp kullanabilir. Olur ya bilmeyen vardır. ☆☆☆☆☆ İyi satışlar.
  18. TRON

Çekme Karavanda Soğutma Meselesi

Saatte 36 watt ile olmayacağı kesin.Bu hesabı 120watt ile yapın bence.En küçük ev klimaları bile 1kw harcarken 120w bile az gelir. Sanayi tipi buzdolabı motoru demişsiniz. En büyüğünden olsun. Fan çok önemli güçlü ve sessiz ayrıca hava delikleride geniş olmalı.Ayrıca, yalıtımıda bir daha...

19. TRON

El Yapımı Anten Kullananlar

Benim kullandığım anten aynen yukardaki gibi. Yanlardan gerdirmek için misina ve yalıtkan olarak kauçuk levhalar kullandım. Swr oranı mükemmel yani 1:1 Varsa sizin kullandığınız el yapımı modeller ve önerileriniz nelerdir.
  20. TRON

5/8 Çatı Anteni ve Yıldırım

Gerçi fiber anten hiç görmedim ama; Antenin adı fiber olsa bile yapı olarak aynıdır ve değişmez.Antenler mutlaka iletkenlerden yapılırlar ve fiber anteninde içinde bakır tel vardır.Bence fiber, sadece bir dış kaplama. Fiber e güvenmeyin bence.Çünkü; Sahika dan kaçış yok. (Anten kablosunu...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,079
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

Geri