Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ani gaz verdiğinizde motor devrini bulana kadar siyah duman olur.
Yakıt kalitesinden kaynaklı hava sıcaklığı düşükken veya motor sogukken de ani gazda siyah duman olur.
Yakıtı mümkün olduğu kadar bitirip Shell Euro Dizel denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca yakittan iyi sonuç alamazsaniz...
Elinize emeginize saglık çok güzel oluyor. Gönlünüze göre keyifle kullanmanız dileğiyle.
Universal jant kapaği
Alaşım jant vb birşey düşünülebilir
Ayrıca oto aksesuarcilarda tekerlek cevresine nikelaj vb uygulamalar oluyor. Gecen gün Fiat ducato aracın arka tekerler icin boşluğu kapatacak...
Konuyu ilk günden itibaren takip ediyorum.
Elinize emeginize saglık aracınızı hazırlayıp yola çıktınız. Kazasız belasız sürüşler.
Hersey gönlünüze göre olsun iyi yolculuklar.
Benzer arac ihtiyacı benim de gündemimde. MTV ile ve 4X4 aracın ekstra masrafı yerine 4X2 alıp diferansiyel kilidi kullanıp çekis konusunda daha iyi hale getirmek istiyorum.
4X4 Zorunluluğu yoksa diferansiyel kilidi sizin de isinize yarayabilir.
Aracı çalıştırmadan önce kontagi 3 defa açıp kapatıp hem ısıtma hem de mazot beslemesini sağlayalım.
Bu sekilde çalışırsa ısıtma bujileri mazot filtresi veya varsa depodaki pompa sorunlu olabilir.
Aracın deposunda pompa yoksa hava alma aparatina basarak sertleşmesini sağladıktan sonra marsa...
Mesut Bey
İstanbuldan Japon Kore parçaları temin ettigim bir yer var. İsterseniz bir görüşün
TOKYO OTOMOTİV
Namık Kemal cad Gencoglu is merkezi No 19 giriş No 8. İSKİ arkası Aksaray
0 212 585 30 70 - 585 30 80
İki farkli Visco degerleri benim bildigim soğuk ve sıcak degerleridir.
Ornegin motora 10/40 yağ konuluyor. Motor sogukken visco degeri 10 ısındığında 40 oluyor.
10/40 yağ kullanılıyorsa 10/60 ile vb çok kilometre yapmış motorlar icin özel yağlar kullanılabilir.
İlk çalıştırdığınızda ısınma aşamasında yağ eksiltse de motor verimli ısıya ulasına daha iyi sonuc alınır.
İki aracı da zamanında kullandık hatta 200 luk Benzinli araca Fiat motoru takmıştık
Ölçüleri hatırlamıyorum açıkcası ama çok büyük farklar yok
100 luk biraz daha ince ve kısa saseydi
200 luk kalın yapısı vardı
250 lik 200 e göre ince ama uzun diye aklımda kalmış.
As 100
Orijinalden Benzinli sonradan dizel olması Sanzuman 4 vites benzine uygun ve baskı balatasi titreme yaptırıyor
250 zaten orjinalde dizel 1989 modelden sonra 5 vites
Fren sistemi 100 luk de vestinghouse değil sadece hidrolik 250 lik de vakum destegi var freni daha iyidir
Direksiyonu...
Aracınız hararet vb sebepten contası bozulduysa. Bu nedenle siz de motor onarımı yaptırdıysanız sadece Conta değişmiş veya ilave olarak subaplar kontrol edilerek kecelerinde degisime gidilmistir. Motorun alt tarafına birşey yapılmamış olabilir. Durum bu sekilde ise motorunuz yağ eksiltir.
Camın kenarındaki yazıda kodlar var. E.. Vs yazıyor. Bu kod camın özelliğini gösteriyor orjinal bu koda uygun cam normalde kontrollerde sorun çıkarmıyor.