Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
cevap için teşekkürler
aslında çok güzel fikir,,, ve itiraf etmeliyimki psa grubu araçların şasesiz olduklarını bilmiyordum. sonuçta ticari ve ağır yük için üretilmiş .
bunuda öğrenmiş oldum
fakat
aynı yük taşıma kapasitesine sahip iki araç biri şaseli diğeri şasesiz... arkaya bu bağlantı...
şu an aklımı kurcalayan bir durumda
alacağım şöntün aslında bir direnç olması bir önecki iade ettiğim 50amperde 0,7 ohm direnç göstererk çalışıyor . ilk çalıştırmada marş motorunun çektiği akım isterse 200 olsun o kadar kalın bir malzemenin erime veya kopma gibi bir durumu olacağını...
merhabalar
sizin mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın.
izolatör fiyatı çin sitesinde bile 50$ ki bence bu rakam verilecekse tmax elektronik sitem almak daha mantıklı
yapılan işlem bende manuel olacak sanırım both şalteri kullanarak.
ama şimdi yeni malzemeler gelince negatif hatta...
Merhaba tekrar
sisteminiz tam benim istediğim gibi olmuş
bir sonraki denemem sizin yaptığınız gibi 100a şönt ve negatif hat üzerinden olacak .
Bir tek anlamadığım durum dediğiniz separatör..
ne iş yaptığı gayet açık fakat manuelmi geçiş yapıyosunuz yoksa otamatik kendimi hallediyor...
ilginiz için teşekkür ederim .
en son hepsi bozulduğu için sanırı yarin kargoya verip geri iadaesini alacağım.
bu arada şansıma şönt direnç te bozuk çıktı :)
sizin ikili akü sisteminde artıları separatör ile ayırdınız ve her iki aküyüde negatiften ölçtünüz sanırım .
separatör daha almadım ama...
belki bende sistemi şöyledeneyeceğim izole olarak pille çalışıyormuş gibi yapması için çalmaklık üzerinden usb çıkışı olan bir devre alıp deneyeceğim ...
aldığım iki ölçer şu an bozuk çünkü:)
sonuçları yazacağım
yardımlarınız için teşekkür edeim fakat kulak asmazlığı değil olay
sanırım tam anlatamadım dediklerimi
son yazdığınızda olduğu gibi
ölçüm yapan alet hem besleme voltajı alıyor hemde bağladığınız devre üzerinde amper ölçümü yapıyor.
aletin sıkıntısı ise şu
basit düşünürsek
9v bir pil...
sevgili büyüğüm, isminizi bilmiyorum kusura bakmayın değerli abim ..
bir kez daha söylemek isterim şönt direncinin nasıl bağlandığı ne işe yaradığını biliyorum. ama yinede değerli yorumlarınız için teşekkür ederim .
benim asıl istemediğim ampermetrenin klasik analog olanından değilde satın...
öncelikle teşekkürler çay dediğiniz nedirki , karşılıksız herzaman beklerim buyrun .
öncelikle konu şönt direncin nasıl bağlanması gerektiğine doğru gidiyor. nasıl bağlanması gerektiğini bildiğimi belirtmek isterim.
seri bağlantı nerde sorusuna gelecek olursak sizden alıntı yaparak cevaplıyım...
şemadaki bağlantı test şeması
şönt zaten kullanılacak
asıl sorun şu an bu göstergenin ampermetre kısmının sadece negatif hatta seri bağlanabilmesi.
çünkü benim istediğim pozitif hatta seri bağlayabilmek.
ampermetre hatta voltmetrede elzem değil aslında . ama her ikisi bağlanırsa aracın...
teşekkür ederim.
aracın alternatörüne bağlamktan vazgeçtim . bir ihtimal araç çalıştırma yapıyorken aküden çektiği anlık çok yüksek amperin (300-400 amper gibi) alternatöründe dönmesiyle okuyucuya zarar verebileceğini düşündüm.okucuyucu ucuz umrumda olmaz ama alternatörden sonra şant yanar veya...
son gelişmeler şöyle
belli başlı kalemler dışında ruhsata zaten işletemiyorsunuz çünkü böyle bir opsiyon yok. yada kanunda tanımlı değil..tüv sökülebilir ise problem yok dedi
geçen polisi gördüm kendim kaşındım ve durdum sordum arkadakini yasal durumunu ... ama mantıklı cevap alamadım...