Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selam,
Bir konuda fikir almak istiyorum;
Boyum 187cm. Dönüşüm esnasında yatağı yanlamasına koyma şansım olmuyor gördüğüm kadarıyla çünkü kasa içlerinin eni 183cm civarında. bu tarz durumlarda yatak nasıl konumlandırılıyor??? :)
Saygılar.
Selam,
Yaz için cam yüzeylere dışarıdan uygulanacak Reflective malzeme örtüsü güneşin etkisini büyük oranda kesecektir. Hatta Reflective malzemenin arkasına ince elyaf dolgu ile uygulama yapanlar da var. Ben de yaz için bu tarz bir uygulama düşünüyorum. Ayrıca camlar için güneş enerjisini...
Selam,
R değerlerini de şu şekilde:
Kullanım şekline göre R değeri değişkenlik gösteriyor. Açıklaması şu şekilde:
Yan duvar döşemelerinde R değerini 1.32, tavan uygulamasında 1.70 ve yer uygulamalarında 4.55 şeklinde hesaba katmak gerekiyor anladığım kadarıyla.
Referans olması açısından...
Selam,
Reflectix'in üretici sitesi çift kat için şu bilgiyi vermiş:
Çift kat uygulamadan en azından kendisinden şeritlerle 2 katın arasına boşluk tavsiye edilmiş.
Saygılar.
Selam,
Biz bu malzemeyi >20 yıl önce ithal edip kümeslerde içeriden yapılacak izolasyon için kullanıyorduk. Hava boşluğu ısı izolasyonu sağlıyordu ama esas olarak alüminyum yüzeyin içerideki ısıyı geri yansıtması çok büyük avantajdı.
Mesela cam yüzeylere ısı koruyucu olarak içeriden...
Selam,
Ben daha işin araştırma kısmındayım, işin felsefesini anlamaya çalışıyorum :)
Araç hareket eden bir yapı olduğu için oynamalara ve esnemelere uyum sağlayacak bir malzeme seçerdim ben. Ev tesisatında kullanılan malzemelerin et kalınlıkları ve test basınçları ile işletme basınç değerleri...
Selam,
Gaz için bakır boruda düşük çap kullanılabilir ama su için sanırım iç çapın Ø10 veya Ø12mm olması tercih ediliyor. bakırda bu çapı çalışmak zor olacaktır.
Ben kalın etli plastik tercih ederdim. Malzemenin sıkışmaya uygun yapısı ve titreşim/esneme sonucu yaşayacağı metal yorgunluğu gibi...
Selam,
Polyester iyi bir havalandırma ve yüzey kaplama sonrası gaz salınımını azaltacaktır ama ben de kullanmak istemem kapalı hacimde. Bir de iyi yataklama ister çünkü esnekliği fazla değildir ve çatlayabilir.
Saygılar.
Selam,
Metal temiz su deposunun en büyük sıkıntısı -paslanmaz bile olsa- köşe birleşim noktalarının pürüzsüz olmaması nedeniyle bakteri tutabilme ihtimali. Eğer paslanmazdan yapılacak ise olması gereken kenar hatlarının kolay temizlenebilir radius'lu olarak yapılması gerektiği. Plastik depolar...
Selam,
Benim aklıma zemin kaplamada kullanılan PU kaplama geliyor. Esnek bir malzeme ve gaz salınımı yok.
http://www.epoksi-zemin-kaplama.com/6013-iki-bilesenli-poliuretan-kaplama-malzemesi/
Duş bölümünü modül olarak yapıp kaplatmak ve sonrasında araç içine montajı şeklinde planım var.
Saygılar.
Selam,
Tüm evaporatif soğutucu sistemler tek mantıkla çalışır. Sıcak hava su ile temas ettirilir, su havadaki ısıyı alıp buharlaşır ve diğer tarafa girenden daha düşük sıcaklıkta bir hava çıkar. Ama bu bağıl nemi arttırır.
Samanlı tip denen ürünlerde su ile ıslanan yüzey alanı arttırılarak...
Selam,
Klima değil de buna soğutucu denilebilir. Klimanın çalışma prensibi çok daha farklı. Bu anladığım kadarıyla evaporatif soğutucu bu ürün. Çalışma prensibine göre ortam nemini yükseltir ayrıca nemli iklimlerde verim oldukça düşer.
Saygılar.
Selam,
Ön koltukların döner hale getirilmesi muayenede sorun oluşturuyor mu?
Diğer sorum da minibüslerde ön koltukların bağlantı noktaları standart mıdır?
Saygılar.
Selam,
Ben onca emek sonrası satamam sanırım :)
Temel ihtiyaçlar noktasında zahmetsiz ve güvenli olması önceliğim benim. LPG sokmak istemiyorum mesela işin içine. Benim bahsettiğim şuydu:
https://www.rei.com/blog/camp/diy-car-top-solar-camp-shower
Minibüsün üstünde görünmeyecek, maliyeti...