Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selam,
Kapı yüzünden bir yerde dayak yemeyecek veya içlerinden dâhi küfür etmeyeceklerse ben kapı ile oynamaktan vazgeçerim :)
Bence aracın 2 yana açılan kapısı, sabit halde ek işlev kazandırmak için bulunmaz bir nimet. Benim aklımda açık kapılara gerilecek bir branda ile dış ortam duşu, üst...
Selam,
Benim için uzun zamandır internet kullanıcısıyım. Oyun ile başlayan bu serüvende ilgili olduğum konularda forum yöneticiliği de yaptım ve hâlâ yapıyorum. Benim için en önemli kriter doğru Türkçe ve uygun üslup kullanımıdır. Bu forumdaki birçok kişiye göre de genç olduğumu düşünüyorum ama...
Selam,
Bu koltuklar kontrolde sıkıntı çıkartmıyor değil mi?
Webasto cahili olarak soruyorum; tek noktadan mı üflüyor yoksa borularla taşınıyor mu üfleme noktaları?
Saygılar.
Selam,
Ufak bir düzeltme yapmak isterim. Normalde trifaze sistemlerde 4 değil 5 kablo olmalıdır:
-3 adet faz
-1 adet nötr
-1 adet toprak
Ama nötr kullanmayan sistemlerde 4'lü fiş tercih ediliyor. Onlar da genelde özel makine sistemleri oluyor. Detaya girmeye gerek yok :)
Saygılar.
Selam,
Maliyet-bulunabilirlik-uygulanabilirlik-kullanılabilirlik-ömür-bakım kolaylığı-performans-vitrin(görünüm)
Bunlar arasındaki optimum dengeyi bulmak zor oluyor. Bu sefer de kişilerin farklı yorumlamaları ve tercihlerine göre şekillenen uygulamalar ortaya çıkıyor. Sonradan gelen kişinin de...
Selam,
Bir soru daha;
Sürgülü kapının iptali veya blokesi sonrası klasik tip karavan kapısı nasıl yapılır?
Sürgüden dolayı çok şikayet duydum; gürültü oluyor, iyi kapanmıyor falan. Peki karavan kapısı hazır satılıyor mu?
Saygılar.
Selam,
Farklı metallerin temasında galvanik korozyon denen bir olay gerçekleşir. Nem ve tuz bu etkiyi arttırır. Bu tarz yüzeyleri birbiriyle temas ettirmeden önce elektriksel olarak izole etmeniz gereklidir. Aksi halde metallerden biri hızla korozyona uğrar. Bu metalleri birbirine bağlarken de...
Selam,
Herkes norm çalışma yapmayabiliyor maalesef :D
Bazen ırksal özelliğimiz olan 'yaptım-oldu' şeklinde hızla iş bitiriyoruz ama bedeli ağır oluyor;)
Saygılar.
Selam,
Dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım :)
Gördüğüm bazı uygulamalarda buhar bariyeri yapılmadığı için levhalarla örtmenin görünmeyen noktalarda yoğuşmayı engelleme noktasında faydası olmuyor. Hiç izolasyon yapmadan gövde ile buhar bariyeri arkasında kuru hava bırakırsanız da yoğuşma...
Selam,
Depoları nereden temin edebiliyoruz? Çünkü şekli standart değil ve çok merak ettim.
@Doğrucu Davut
Metal kirişlerin içinin PU köpük ile doldurulmasının en büyük avantajı metal yüzeyde yoğuşmayı engelleyecek olması. Metal ısı köprüsü oluşturacak, üstündeki izolasyon daha ince kalacak...
Selam,
PU köpük kaplamanın 2 sakıncası var benim bildiğim -hatta 3-
- Zamanla hacimde çekme yapıyor
- Hatalı uygulamada genleşme sonucu yüzeylerde deformansyon olabiliyor
- Uygulama fiyatı yüksek
- Uygulama esnasında bulaşmamasına dikkat etmek ve sonrasında tıraşlama işlemi gerektirmesi
Dört...
Selam,
PSA grubu değil de sanırım FORD üstünden ilerleyeceğim. Şimdilik ölçülerde onu referans alıyorum.
@Doğrucu Davut 'un belirttiği çözüm aslında güzel. Ama pek bulaşmak istemediğim bir modifikasyon :( Panelin kesilmesinden ziyade yerleştirilecek olan parçanın köşeleri radiuslu metalden...