Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İmzamdaki site benim kamp ve karavan camiasına ücretsiz olarak hazırladığım projemdir. Tüm tesisleri inceleyip tesislerle iletişime geçebilirsiniz.
https://kampingler.com
İki küçük çocuklu bir aile olarak kampingler tercihimizdir. Ancak kampingleri de ayırmak lazım. Mülteci kampına benzeyenleri pek tercih etmiyoruz. Bunun yerine daha ziyade turizm tesisi şeklinde olanlar tercihimiz.
1 sene erba 5.25te gostergesiz kullandım 144 litrelik depomu. Su azaldiginda zaten anliyorsunuz akıştan. Doldurma vakti gelmiş deyip dolduruyorsunuz. Çok merak ediyorsanız depoya gözle bakmanız yetiyor zaten görünür sekilde depodaki su miktarı. Ben çok elzem görmüyorum temiz su göstergesini...
Arkadaşlar sükunete davet ediyorum herkesi. Karavancılığın yazılmamış ama temel kuralıdır bu.
Bu forum sosyal medyadaki reklamcıların ortamına benzemez. Kimsenin ticari kaygı güttüğünü görmedim girdiğim günden beri. O nedenle karınca kararınca bilgilerimi paylaşmaya çalıştım her zaman...
Ev baskülü de çeki okuna binen yükü görmek için işinizi görecektir. Karavan topuzun üstündeyken (kilitli değil, sadece dayansın ki baskülü jokey tekerinin altına koyabilin) jokeyin altına baskülü koyup sonra jokeyi basküle doğru indirirseniz göreceksiniz. 0-130kg'a kadar ölçer genelde ev...
Bu işin uzmanı değilim ancak yanlışım varsa bir uzman düzeltsin. Bildiğim kadarıyla metallerin belli bir süre sonunda kovalent bağları yani molekülleri bir arada tutan kuvvetleri zayıflamakta. Buna metal yorgunluğu denmekte. Ortalama metal yorgunluğu süresi ise yanlış hatırlamıyorsam 30 yıldı...
3 kişilik karavan bakanlar için sarı siteye geçenlerde gümrükten ihaleyle satılan 2004 bir adria 390 düşmüş. Karavanı canlı görenler çok temiz olduğundan bahsedip duruyorlar. Mover'ina kadar dolu gibi. Plakalı, ruhsatlı.
İlgilenen arkadaşların bilgilerine.
Her çekme karavancının şu konuyu okumasını tavsiye ederim.
https://www.gezenbilir.com/konu/cekme-karavanda-hiza-bagli-savrulma-hareketinin-dinamikleri.123372/
Stabilzator ile ilgili maddeye bakarsanız katkısı yüzde 8 civarı olmuş.
Orada da belirtmiştim yineleyeyim. Çekme karavancı yolda...
Yücel üstad. 1-2 haftadır karadeniz çalışıyorum kampingler için. Daha eklenecek çok var ama doğu karadenizde bulabildiklerim sinopa kadar bitti. Bir göz at istersen.
https://kampingler.com/konum/karadeniz-bolgesi/
SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben daha acemi olarak görüyorum kendimi. Toplamda sadece 1 yıllık tecrübem oldu. Üstad olmak için daha çok yolum var. Tecrübelerim yaşadıklarımdan ibaret. Bildiğim yerden gelirse cevap veririm. Ama hiç güney kullanmadım.
Ama @AKMühendis hem yılların tecrübesi ile forumda üstad sıfatını...
Basit bir örnekle anlatayım. Geçen yaz haziranda çanakkalede bir kamptaydım. Sabah şiddetli ama tatlı bir yağmur başladı. Biz 4 kişi karavana geçmek durumunda kaldık. E tabi karavandaki oksijen sınırlı. Tavan havalandırmasını da açamıyorsunuz şiddetli yağmurda su giriyor. Benim erbanın minibüs...
Orası da doğru takip edenler olabilir konuyu. Forumların hep böyle bir açmazı oluyor bilgi paylaşımlarında :) Üzerine koya koya sürekli yenilenmesi en büyük özelliği.
Bence sabitlenecek içerikte dolu dolu ve sürekli güncellenecek bir konu değil üstad ancak tabi ki karar sizin. Maksat arama...
Haklısın abi, geçerliliğini yitiren bir konu oldu yeni açılan eleştiri ve öneri alt konularla birlikte.
Ancak rehber başlığı olması nedeniyle google'dan ziyaretçi çeken ve insanların bir şekilde işine dolaylı yoldan yarayan bir konu. Firmaları aradığımda ara sıra bu konu çıkıyor google'da...
Pino hakkında geçmişteki ön yargıları bir kenara bırakırsak Agile 430 Dream modeli için fuar videosundan incelediğim kadarıyla gözüme çarpanları belirteyim.
Öncelikle Pino firmasını özgün tasarımları nedeniyle tebrik etmek isterim. Özellikle son dönemde esinlenmelerden geçilmeyen türk karavan...