Arama sonuçlarınız

1. pasolvon

Yerli Çekme Karavan Üreticileri

Pandemi sonrasında o kadar çok firma çıktı ki artık liste yapmak bile zorlaştı. Üşenmedim sarı sitedeki tüm ilanları inceleyip bulduğum markaları tek tek yazdım. An itibariyle sayabildiğim 46 yerli çekme karavan üreticisi mevcut. Bunların 26 tanesi pandemi sonrasında açılmış firmalar. Yeni...

2. pasolvon

Karavanla Evin Ortak Payda Sınırı

Üstad kafam biraz dağınıkken yazmışım cevabı. MPPT nereden girdi aklıma bilmiyorum ama SMPS yazmak niyetindeydim :smiley: Konuyu da editleyeyim kafa karışıklığına neden olmasın. 3 hafta önce Covid geçirdiğimden beri böyle gariplikler yaşamaya başladım. Umarım yakın zamanda geçer :)
  3. pasolvon

Karavanla Evin Ortak Payda Sınırı

Öncelikle yılın yaklaşık 48 haftası çalışmak zorunda olan okula giden 2 çocuklu bir aile olarak mecburen kamping çekme karavancısıyız. O nedenle benim tercihlerimi bu bağlamda değerlendirebilirsiniz. Baştan özetleyecek olursak benim olmazsa olmazlarım; - Yatacak yer - Saklama Alanları & Giysi...

4. pasolvon

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Talepler yüksek olunca gerçekler maalesef bu şekilde oluyor :) Yorumunuza istinaden orta üstü yerli bir karavan üreticisi ve daha makul bir çekiciye yönlenirseniz daha mutlu olacaksınız gibi hissettim.
  5. pasolvon

Gezi Araçlarında Eberspächer Isıtıcı

Yakıt pompasının sesi ile ilgili forumda şöyle bir konu vardı; https://www.gezenbilir.com/konu/webasto-sesini-azaltmak-icin.115225/ Pompanın takılış açısı, takıldığı yerin cinsi ve takıldığı montaj elemanlarının ses iletkenliği bahsedilen sese ciddi anlamda fark ettiriyor. Montaj kitlerinin...

6. pasolvon

Karavan Isıtıcılarının Artıları Ve Eksileri

Alde ısıtma sistemi hakkındaki yorumları da merak ediyorum. Var mı tecrübe eden? @tapatalk

7. pasolvon

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Çekme karavan konusunda aracınız ne olursa olsun girme, çıkma, inme dönme noktalarında t4'ün sağladığı rahatlığa maalesef asla erişemeyeceksiniz. Kısa dorseli tır kullanmak gibi düşünebilirsiniz çekme karavanı. Bürstner 460TS zannederim sizin tamda bahsettiğiniz tür bir karavandır. Genelde bu...
  8. pasolvon

Yeni Karavan Kurulumu Için Birkaç Soru...

Size tek tavsiyem; İzmir'de çekme ve motokaravan kiralayan pek çok kişi ve firma var. İstediğiniz yere çekip bırakıyorlar. Karar vermeden evvel hayal ettiğiniz yere çektirip 2 hafta kiralayıp tam zamanlı kalın. Sonrası size kalmış. Konuyu takip edeceğim ancak ciddiye alabileceğim bir noktaya...
  9. pasolvon

Gezilerimizden Trajikomik Anılar

Özellikle İstanbul'da navigasyon A noktasından B noktasına götüren bir yardımcı olmaktan çok öte bir noktaya ulaştı. Trafik durumuna göre en hızlı rotayı çizebilmesi en önemli faydalarından oldu. Ben her gün evime bile navigasyon kullanarak giderim. Özellikle yandex ve google bu konuda şimdilik...

10. pasolvon

@Doğrucu Davut a ek olarak bence daha düşük öncelikli şeyleri düşünüyorsunuz şu anda. Alttaki konular hakkında ne düşünüyorsunuz? 1- Temiz suya ne şekilde erişeceksiniz? Duş aldığınızda kaç litre su harcayacağınızı hesapladınız mı? 2- Gri su yani elinizi yıkadığınız, duş aldığınız suyu nereye...

11. pasolvon

Evet. Aracımızı da değiştirdik. Dizel 320nm torklu opel mokka'yı çekici olarak kullanıyoruz artık.
  12. pasolvon

Zor yoldan öğrenmek böyle oluyor. Sygic Truck çok kullanışlı karavan çekerken. Ayrıca ağır karavan her anlamda zormuş. Şu an kullandığım karavanı tek başıma rahatlıkla itip çekebiliyorum. Gereksiz donanıma da gerek yokmuş. Akü bile yok şu an benim karavanımda :)

13. pasolvon

Her Yönü Ile Güney Karavan ..gerçek 01 Belgelİ-750 Kg.

Bu ürün kendinden anahtarlı musluktur. Yani sorunuzun cevabı evet. 12V'luk bir röle işinizi görecektir. Elektrik bilginiz ve gerekli aletleriniz varsa siz de bağlayabilirsiniz. Ya da bir oto elektrikçiden destek alabilirsiniz. Yapılacak iş şudur. Musluk anahtarı röleye 12V vermek için gerekli...
  14. pasolvon

Bayadır bir şeyler yazmıyorum foruma, biraz parmak egzersizi olsun. İlk karavanım olan Erba 5.25'i 2018 yılının sonlarında almıştım. Ben diyeyim vakit bulamamak siz deyin cesaret edememek olsun ilk gezimiz 2019'un haziran başını buldu. Acemilikten olsa gerek karavanımızda gerekli gereksiz bir...
  15. pasolvon

Saydıklarızın tamamı ciddi riskler barındıran ısıtma sistemleri. Canınızın kıymetini en iyi siz değerleyebilirsiniz. O yüzden yorum yapamam.

16. pasolvon

TV ve bilgisayar konusunu çözmek kolay. Ancak ısınma ve sıcak su konusu biraz bütçeye bağlı. Bütçeniz genişse Truma Combi ya da Truma Gazlı Soba ve Gazlı Boiler ikilisini araştırabilirsiniz. Boiler ve gazlı soba seçerseniz tüple, truma combi seçerseniz dizel yakıtla bu ihtiyaçlarınızı...
  17. pasolvon

Rica ederim. Hidrofor ve basınç tankına dönüp tüm tesisatı baştan çekmekten daha kullanışlı olacağına emin olabilirsiniz.
  18. pasolvon

Güney'in işçiliği mükemmel diyemem ancak yeni serilerde kavak kontra kullanımı ve ctp kaplamaya geçiş gibi iyileştirmeler var. Bir incelemenizi tavsiye ederim. Belki içinize sinen optimal ve nispeten daha ekonomik bir çözüm yolu açabilir.

19. pasolvon

Şahsi görüşüme göre 2 kış geçirmemiş ve 10.000km yol yapmış çekme karavanı olmayan üreticiler gözümde riskli kalmaya devam ediyor. Bahsettiğiniz marka özelinde ise kullanan bir kişiyle karşılaşmıştım geçen sene Nisan ayında Çanakkale kum kampta. Doğruluğunu bilemem ama üretilen ilk Tosbiq...
  20. pasolvon

Bir önceki karavanımda hidrofor kullanmış birisi olarak güneyde kullanılan basit pompanın çok daha zahmetsiz olduğunu belirtmeliyim. Hidroforla konforlu bir kullanım istiyorsanız bir de basınç tankı kullanmanız gerekecek. Hem gereksiz yer kaybı hem de su basıncının yüksekliği nedeniyle çok fazla...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri