Arama sonuçlarınız

1. pasolvon

Mazotlu Isıtıcı Bakım Ister Mi?

Bu konuda görmüş olduğum her ay 5 dakikalığına çalıştırma rutinini uygularım. Yaz sonu tekrar karavana geçip dizel ısıtıcıyı çalıştırdım. Pompa deli gibi yakıt basmaya çalışıyor ancak tam ateşleme yapacağı anda buji hata kodu veriyodu. Bujileri söküp tekrar taktım. Bana mısın demedi. Güç...

2. pasolvon

Çekme Karavanda Elektriğim Gelmiyor.yardım Eder Misiniz

Webesten ve muadili dizel ısıtıcılarda E01 bildiğim kadarıyla akü voltajı yetersiz hatası. Bu ipucundan yola çıkarak akünüzün voltajını bir avometre ile ya da çakmaktan volt ölçerle ölçün. Düşük çıkarsa bir an önce akünüzü şarj edip ömrünü erken tamamlamasına izin vermeyin. Bu akıllı inverterin...
  3. pasolvon

Karavana Ne Kadar Para Verebilirim ?

Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Hayat ne gösterir göreceğiz ömrümüz yettiğince. @tapatalk

4. pasolvon

Şarj Regülatörlerinin Bağlantısı

Estağfurullah abi. Ben senin yazdığına antitez olarak yazmadım yanlış anlaşılmasın. Tamamen farklı bir bakış açısı olarak ortaya attım. @tapatalk
  5. pasolvon

Şarj Regülatörlerinin Bağlantısı

Konuyu biraz daha farklı bir yöne çekme amaçlı; Elektrik ve Elektronik Onarım adresinden alıntıdır. Ben demiyorum. Elektronik, bilgisayar ve mikrodenetleyiciler konusunda 14 adet teknik kitap yazmış üstad Abdurrahman Taşbaşı diyor. Güncel sitesi kapanmış. Eski bir blogundan buldum bu...

6. pasolvon

Çok haklısınız ancak İstanbul'da o kahvenin yıllık maliyeti, asgari ücretin yeni zamlı halini bile katladı maalesef.

7. pasolvon

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Takip ediyorum sizi. Cesur bir adım. Belki konuda geçmiştir ben kaçırmış olabilirim. İlk mesajınızda sabit işlerimizi bıraktık bu yaşama başladık dediniz. Sabit meslekleriniz neydi? Bu kararı verdiren ana motivasyonunuz ne oldu? Asıl bunları merak ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun.
  8. pasolvon

Bu soruyu ilk başladığımda görseydim kefal gibi yeme atlardım. Ancak şu an durum biraz farklı. İlk başladığımız zamanlarda karavan kültürü bizi ailecek çok etkiledi. İlk karavanım uydu antenli TV'sinden klimasına, güneş panelinden dimmerli aydınlatmasına kadar dopdolu bir çekme karavandı...
  9. pasolvon

750 Kg Altı Çekme Karavan Tavsiyesi

Keşke biz haksız çıksaydık. Neyse en azından Yücel hocamın da dediği gibi elinizde yürüyen yarım da olsa bir karavan var. Örneğini verdiğiniz diğer firmanın mağdurlarında o da yok. İyi yanından düşünün. Monoblok kabuk güzel görünüyor. Altyapı markası gayet iyi. İş bilen bir karavan ustasına...

10. pasolvon

750 Kg Altı Çekme Karavan Tavsiyesi

Enteresan. Tecrübenizi daha detaylı paylaşmanızı rica etsek? @tapatalk

11. pasolvon

Fiamma Atık Su Tankı Boşaltma Tekniği

Kumluk alanda kamp kurulan bir kampingde eskilerden bir motokaravancı abimize denk gelmiştim. Fiamma gri su tankının alttaki küçük vanasını gevşetip o şekilde damla damla hafiften kazdığı kuma deşarj ediyordu. Hatta bana da önermişti ancak doğru bulmadığım için uygulamadım. O vananın bu amaçla...
  12. pasolvon

Karavan Çekmek Için Uygun Fiyatlı Araç

Öncelikle hayırlı olsun ve foruma hoş geldiniz. İlk çekicim 4x4 suzuki grand vitara 2.0 otomatik benzinliydi. Şu anda çekici olarak 4x2 opel mokka 1.6 dizel otomatik kullanıyorum. Her iki motor şeklini de kullanmış birisi olarak çekim esnasında konfor istiyorsanız dizel motoru tercih etmenizi...

13. pasolvon

Yolda Salınmaya Başlayan Çekme Karavan Nasıl Durdurulur ?

Doğru ya nedenlerini sıralamak lazım ki konunun amacına uygun ilerleyelim. Aslında hatalar silsilesi söz konusu. 1- Hayatımda ilk defa çekme karavan çekiyordum. 2- İlk karavan deneyimi için araç-karavan ağırlık dağılımı 1:1 oranındaydı. (Araç = 1350+400Kg / Karavan = 1750Kg) 3- Google maps...
  14. pasolvon

Satılık 2017 Model Güney Mi̇di Karavan

Size pirikampı satma kararı verdiren sisteme sitem etmemek mümkün değil Yücel hocam. Siz ki karavanini en cok sevenlerden birisinizdir. @tapatalk
  15. pasolvon

Keşke sadece videodaki dengeli yükleme ile olay çözülebilse Mesut abi. Etkili ancak tek başına yeterli değil maalesef. En garantili yolu maks 80kmh sürat. Gerci 30kmh ile yılana düştüm bir kere ama yokuş aşağı, mıcırlı ve yağışlı bir ortamdi. @tapatalk

16. pasolvon

Üstad aslında bahsettiğim şey rezonans konusu. Önce şu videoyu bir paylaşıp onun üzerinden anlatmaya çalışayım. Video: https://www.youtube.com/watch?v=VmOiIRm0E1s Öncelikle belirtmek isterim ki fizikçi ya da makina / inşaat mühendisi değilim :) sadece rezonans özel ilgi alanıma giriyor. Bu...
  17. pasolvon

Her Yönü Ile Güney Karavan ..gerçek 01 Belgelİ-750 Kg.

Öncelikle karavanınız hayırlı olsun. En güzel kamplarınızı bu karavanda yaşarsınız umarım. therma cover uygulaması çok basit. Doğrudan içinden çıkan çift taraflı bantlarla uygulanıyor. Daha sonra bir saç kurutma makinasıyla gerginliğini sağlıyorsunuz. Benim karavanda perdelerin sabitlenmesini...
  18. pasolvon

Üstad aklıma tek gelen ivmeyle yaw inertia dedikleri denge merkezi yer değiştiriyor olabilir. Mevcut rezonans koşulu bozulabilir. @tapatalk

19. pasolvon

Forumda Katılımcılık Sorunu...

Kendi adıma konuşmak gerekirse 2022 yılı beni genel olarak silkeledi ve silkelemeye devam ediyor. Sene içinde çok yakın çevremde birden çok sarsıcı ölüm yaşadık, enflasyonist ortam yüzünden işler sekteye uğradı ve ekonomik stres had safhaya çıktı, sene başında ev sahiplerinin kafayı yemesi...
  20. pasolvon

Gezi Araçlarında Eberspächer Isıtıcı

Hocam çok güzel öneri. Fakat bildiğim kadariyla enerjinin aniden kesilmesi dizel ısıtıcılara çok ciddi zarar veren bir konu. Kapandığında yanma odasını boşaltıp fanıyla kendini soğutup öyle kapanıyor. Bu da ortalama 2-3 dakika sürüyor. @tapatalk

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR