Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
araç ile yaklaşık 1500 km yol yaptım, bu sırada eksikleri ve çalışmayan aksamlarını da hallettim.
öncelikle bakımla ilgili detayları vereyim;
aracın bakımına 4000 km vardı, ama son 2 bakım kayıtlı bir yerde yapılmadığı ya da bende kaydı olmadığı için güvenemedim. periyodik bakımı mazot...
aracınız hayırlı olsun
yükseltme işini bilmem ama bakım için toyotronic mithat usta ile bir görüşün derim
diğer yandan araç benzinli ve 110 km hızda 11 litre mi yakıyor?
bu yol bilgisayarı değeri mi yoksa ful depo ölçüm mü?
rakam inanılmaz düşük geldi de, hatta fabrika verisinden bile düşük.
evet dediğiniz gibi, WK2 ye kadar olanlar OM642 motor, bu konuda hemfikiriz
yanlış anlaşılma olmuş.
ben de forumda WK almadan önce dediğiniz gibi okumuş ve buna istinaden bir mesaj da yazmıştım, sonrasında düzeltmişlerdi.
sanırım bir yanlış anlaşılma var.
Jeep GC WH 3.0 CRD 2005-2010 arası üretildi. ama ülkemizde 2006 model olarak çıktı ve son satışı 2011 model olarak da yapıldı. aynı yıl yeni kasa WK2 piyasaya çıktı.
dediğiniz gibi 2010 üretim yılına kadar mercedes motor kullanıldı.
siz yeni kasa WK2 aldınız...
Merhaba
zamanında çok 2.7 bakmıştık, bir arkadaşım da kullanıcısıydı.
motor problemi en başta geliyor, kol kırdığı vs gibi şeyler söylendi, yazıldı. ayrıca özel 1-2 servise bilgi için gittiğimizde de 2 sene öncenin parası ile bu tamir işlemlerinin 50-60 bin tuttuğu söylendi.
diğer yandan...
merhaba,
hiç bir üretici araca sonradan eklenecek parçaları önermez, Jeep de bundan dolayı önermemiştir ki çok normal.
kaldı ki yükseltme kitlerini ve modifiye parçalarını üreten firmaların en büyük pazarı USA.
eğer tek amaç bu ise bence aracınızı hiç ellemeyin, diğerlerinin gittiği yerde WJ...
bu değerler sadece aracın kupasını yükseltme değeri
aracı 4" yükselttiğinde kupayı yükseltiyorsun sadece, ama ön arka difler yerden yükselmiyor, bunu yapabilmenin tek yolu da lastiği olabildiğince büyütmek. lastik çapı toplamda 3 cm artsa difler yerden 1,5cm yükselir (çap / yarı çap olayı)...
yükseltme ile quadradrive ın performansının düşmesi arasındaki bağlantıyı kuramadım.
öyle olsa kimse aracını yükseltmez hele ki USA da, forumlarda böyle bir bilgi var ise ki yabancı forumları takip ederim hiç denk gelmedim.
artikililasyon olayı aracın yeni takılacak kitine bağlıdır, en ufak...
neden 1.5"?
hele ki usa dan kendiniz getirecekseniz?
teknik bir sebebi var mı?
çünkü bu yükseltme fark edilmez neredeyse. usa da 1000$ civarına 3-4" lik kitler mevcut.
psikiyatrik olarak da cevabı aldığımıza göre ben artık kesinlikle iyi niyetli olarak burada bulunduğunuzu düşünmüyorum..
bence bırakın bu konuya yazmayı, amacınıza ulaştınız sanırım... (amaç ne diye sormayın, anlayamadığımızı farz edin)
konu artık hakkında tartışmak isteyenler ile devam etsin...
yazdıklarınızda kısmi doğrular olsa da 3-4 önceki mesajda yer alan küçümseyici ya da daha kötü bir tabir ile aşağılayıcı mesajdan sonra iyi niyetli olarak mesaj yazmaya devam etmediğinizi düşünüyorum..
evet suriyeliler ve asalaklık mevzu da içinde kısmi doğrular ve aşağılayıcı bir ifade içerse...
ülke olarak araba piyasası konusunda 90 lara döndük zaten.
o zamanlar bmr mercedes e sadece belli kişiler binebilirdi, pahalı ve ulaşılamazdı.
sonradan artan gelir seviyesi ve türk işi gösteriş merakı faizlerin düşmesi ile birleşince satışları deli gibi arttı.
ama üretim olmadan gelinebilecek...
vergi sistemi neyse de (çözülemez bir sorun) sigorta olayı gerçekten çok ağır ve derin bir mevzu.
yetkili servisler araç sigortadan ellerine düşünce öyle bir geçiriyorlar ki, 3 tl lik parça 15 tl, 5 tl işçilik 20 tl
sonra da primler yükseliyor, diğer sorun da 5 bine halledilecek hasar 20...
merhaba,
2014 üstü bu özelliklerde bu fiyata bir araç maalesef yok.
hele ki kredi ile off road işine giren 3 ay sonra aracını yok pahasına satar, benden söylemesi.
off road masraflıdır.
vazgeçilebilir kısmına kendimden örnek vereyim;
2008 WH makyajlı kasa almak istiyordum, fiyatlar uçunca biraz direndim ama baktım ki bu fiyatlara bu risk alınmaz.
hele ki kenarda 10 bin civarı nakit boşta harcanabilir para olmayacaksa bu araçlara girmem dedim.
2 ay sonunda kendime göre en...
malum emlak piyasası da bu hale gelmişti..
evi alıyorsun 2 sene sonra %50 karla satıyorsun.
diyelim 200 e evini sattın ve 300 e yeni ev aldın, 2 sene sonra 450 ye evini satıyor ve 600 e yeni ev alıyorsun, bu seşkilde fiyatlar uçup gitti.. taa ki 2017 ye kadar da bu sürdü, havadan çok güzel...
bende aynı durumda kaldım.... hatta böyle bir konuyu Jeep başlığında açmayı düşünüyordum :)
2015 508 aracımı 88,5 e sattım, ne alacağımı düşünürken (aklımda WH ya da 2.0 dizel mondeo vardı) biraz vakit geçti. oydu buydu derken bir baktım WH fiyatları fezaya uçmuş....
nisan ayından 73 bine...