Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dimitrovgrad sırp sınır kapısında biraz sııra bekledik.Tek kişi çalışıyordu ve ağır çalışıyordu.Ama zorluk çıkarmadılar arabayı kontrol etmediler.yolda Türk lokantasına (Türkiyem 14) uğradık.sirbistan sınırından geçince sağda görünüyor...beklediğim hiçbirşeyi bulamadım...ilgi alaka...
Sofyaya girişte yakıt zammını protesto eylemine rastladık..Akaryakıt kamyonlarıve diğer kamyonlar kmlerce konvoy halinde bir eylem vardı..Gerçi biz geçtikten sonra eyleme başladılar bizi yavaşlatmadı..
Bulgaristan yolları daha önceki zamanlara göre bayağı düzelmiş,çok da tenha yolda rahat bir şekilde yol alıyorsunuz.Hız limitlerine dikkat etmeye çalıştım ancak yol uzun olduğu için herzaman yaptığım gibi oraya ait araçlar hızlı giderse bende basıyorum ,yavaşlarlarsa bende yavaşlıyorum..Benzin...
26 haziran salı günü saat 07:00 kapıkule sınır kapısından rahat bir şekilde beklemeden bulgaristana geçiş yaptık.yeşil sigorta ve ruhsatı verim sadece..hava çok yağmurluydu.hava sıcaklığı 15 derece civarındaydı.Benzini lukoilden aldık.benzinin ltsi 2.30 levaydı.(Türk lirası 6.325 TL)...
Aydın Didimden başlayan yolculuğumuz çok neşeli ve heyecanlı bir şekilde başladı.Güzergahımız üsttede söylediğim üzere didim-edirne-sofya-belgrad-budapeşte-viyana-veiden-leapzig-hamburg gidiş..
hamburg-leapzig-weiden -zagrep-dubrovnik-budva-arnavutluk-ohri-selanik-kavala-edirne şeklinede...
ben didim,sofya,belgrad,budapeşte,viyana,hamburg rotasıyla gittim..2 gün sonrada hamburg,zagrep,mostar,dubrovnik,ohri,selanik,kavala,edirne rotasıyla döneceğim...almanyadan çıkışta tax free için nasıl bir yol izlemeliyim..
Teşekkurler cevabınız için..Evet prag yolunu tercih etmeyeceğim sanırım..dediğiniz viyana ve budapeştedeki yerleri görmeye calişacağim ama yolda genelde program bozulabilir..26 haziran da kapikuleden cikıs yapacağim.fırsat buldukça paylasarak sorular sorabilirim yada izlenimlerimi hemen paylaşma...
Gezimizin rotası sona yaklaşırken değişmeler olabiliyor.Gidiş rotasında bir değişiklik yok.Edirne-sofya-belgrad-budapeşte-(viyana yada prag) dresden-berlin,hamburg..
Dönüş rotam biraz karışık gibi hamburg-salzburg-zagrep-zadar-dubrovnik-kotor-budva-bar-işkodra-tiran-ohri...
Yıl olmuş 2018 üzerinden tam 10 yıl geçmiş ve ben bu gezi notlarımı gerçekleştiremimişim.Öncelikle bu gezi notlarını,gezi bloglarını hazırlayıp bizlerle en ince ayrıntılarına kadar anlatan ve duygularınıda bizle paylaşan gezi yazısı paylaşanlara imrenerek baktığımı ve herbirine ayrı ayrı...
teşekkürler bu şehirler dönüş rotamda olacak..ayrıca cevabi köfte geçen makedonya gezimizde tatmıştım..tekrarlamaya değer..yunainstanda kavalada geçen sene uğradığım restaurant savvas ugrayacağım tavsiye ederim..Cevaplarınız için teşekkür ederim..
haklısınız bende karayoluna karar verdim zaten..ancak çek cumhuriyetine ve prag gördüğüm yerler olduğu için güzergahı daha güneye çevirdim..teşekkürler
Ben aksine en değerli zaman olarak bakıyorum gezilere ve sağlığım elverdiği müddetçe bütçem nispetinde gezmeye devam edeceğim..Bakış açıları farklı olabilir..saygı duyarım..
gezi rotam şekillenmeye başladı ancak gidiş yolum ile dönüş yol güzergahlarını değiştireceğim aynı yerlerden gidip gelmek istemiyorum.Gidiş şöyle Didim çıkış Edirnede 3 gün kalacağım.Daha sonra sabah erken kapıkule çıkış.sofya ve belgrada kadar sürmeyi düşünüyorum..Belgradda 1 gece...
Didimden Hamburga kendi aracımla 3 kişi gezerek gitmeyi planlıyorum.Güzergahın tümü karayolu olacak.Didimden Edirneye gideceğim ve orada 3 gün konaklama daha sonra kapıkuleden çıkacağım.Daha sonra sofya,belgrad,budapeste,viyana,nürnberg,leipzig, ve hamburg olacak kabaca bu çerçeve.