Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
siyasi sorunlar sınır geçişlerinde ciddi olumsuzluklara yol açabiliyor. Örneğin bana Moldova girişinde bile bunu hissettirdiler. Neredeyse sıfır olan aracımda yarım saatten fazla şase numarası nerede bahanesi ile beklettiler. Bizim jeton sonradan düştü. Ülkeye girişte nerelere gideceksiniz...
İnsan emekli olunca hep tatil yapmak istiyor. Bende öyle yapmaya çalışıyorum. İstanbul en güzel şehir ama kalabalıktan kaçmak bana iyi geliyor. Fotoğrafları telefondan alıp önce bilgisayara sonra da buraya atmak lazım. Atmadan önce de ayıklamak lazım. İnanın benim gibi tembele bunlar fazla...
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler Adaşım. Bu arada kullanıcı adlarımız oldukça yakınmış, benimki biraz kısası, gülmeden edemedim:))
Anlatımınız çok samimi ve okurken keyif aldım ve bazen kendimi gidilen yerlerde hissettim. Bu nedenle de ayrıca teşekkür ederim.
Sıcaklarda yolculuk yapmak çok...
Arif Bey ve Kıymetli Hanımefendi,
yavaşda olsa galiba tüm yazıyı dün başladım ve bugün bitirdim. Öncelikle tebrik ederim. Cesaret de gerektiren meşakkatli yolları aşmışsınız.
Gerek TR formlarında gerek yabancı formlarda rotalara Moğolistan her eklendiğinde araçlarla ilgili galiba problem...
Çok sağolun. Foto buradan atmak mümkün farkındayım ama telefondalar ve ordan bazılarını çok kolay direk instagram adresine atıyorum.
instagram streamandrain
Ek bilgi;
Unutmadan yazayım.
Yunanistan Makedonya geçişinde Niki sınır kapısını kullanmıştık. Yunandan aldığımız 100 euroluk eşyanın...
Canlı blog gibi oldu günlük eklemelere devam;
Bugün sozopol yani süzebolu'nun sokaklarını arşınladık daha sonra da arabayla turaladık. Normalde bu sokaklara yaz aylarında zaten girmek yasaktır. Mevsim dışı gezmenin avantajını kullandık diyelim. Kırklareli Kıyıköy adına Makamlarımız tarafından...
Eklemelere devam;
Eski Nessebar da toplamda 4 gün kaldık. Oldukça hoşumuza gitti. Bugün Ülkemize giriş yapmadan 2 gün daha süzebolu (sozopol) denilen kasabada da kalalım dedik. Zira anlatılanlara göre Eski Nessebar ile burası eşdeğere yakın diyenler oldu, görmeden, dolaşmadan dönmeyelim dedik...
Varna'daki Çatalca Markete daha önce de gitmiş ve hoşuma da gitmişti. Ama bugün biraz daha galiba mantıkla baktım açıkçası sebze meyveden oluşan bir pazar, bir kaç tane de çiçekçi falan var. Bal satan 3 yere girdik ballar sanki 5 kilosu 100 liraya satılanlar gibiydi , almadık:smiley:)
slivnitsa...
Rotanız çok iyi ama maalesef bize çok hızlı. Biz gezi planı yapıyoruz ama nerde ne kadar kalacağımıza bizim içişleri bakanı karar veriyor.Geçen ay Ohrid 2 gün dedik 6 gün kaldık. Emekli olduğumuz için de artık yavaşlamakta fayda var dedik. Günde bize 200-250 km ideal. Her ne kadar km az bile...
Ekleme;
Nessabar ın yeni tarafı 2 gündür kalmakta olduğum tarihi Nessabar köyü tarafından baktığım zaman uğramak bile istemediğim bir yerleşim:smiley:)
Şaka bir yana bu bölgeye gelen herkes zaten kaldığım tarihi köyü (oldtown) gezmek ve denize girmek için geliyor. Amacınız kafa dinlemek ise...
Ekleme zamanı;
Araç yeşil sigorta süresi daha bitmediği için birkaç günlüğüne Nessebar eski şehire gittik ve şu an oradan yazıyorum.
Dereköy sınır kapısından Bulgaristana girerken 3 euro hazırlayın bende yoktu 10 dolar verip üzerini leva aldım. Yani olmasa da bi şekilde geçiliyor. TL bile...
Makedonya dan sonra istemeyerek de olsa Bulgaristana Makedonya Uzem köyü sınırından geçiş yaptık ve vignetta denilen yol kullanma belgesini aramaya başladık ve Köstendil de kaufland içindeki postanede satılıyormuş ordan aldık. 14 leva bir haftalık.
Bulgaristanda kaufland ve billa market...
Mart Ayı sonlarına doğru havalar da iyi gidince hemen aylık yeşil sigortayı ( 60 euro falan), bir aylık da sağlık sigortalarını yaptırdıktan sonra fırtınalı yağmurlu bir havada yunanistana İpsala dan giriş yaptık. Normalde pasaportlar da yeşil olduğu için yunanlılar belli bir mesafede takip...