Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben gitmeden baya bir bilgiye ulaşmaya çalıştım yurt dışında aracın kalma süresi ile ilgili ama inanın bir kanun maddesine dayanarak bilgi veremediler.Hem Yunanistan Chios gümrüğü hem Alman polisi 6 ay süreyi belirttiler.Bir kaç yaşanmış motorcu abilerimin de başından geçenleri de baz...
Ben karavanı bırakmadan önce Avukat da olduğum için önce Türk plakalı aracın yurt dışında kalma süresini araştırdım.bu süre gayet uzun Türk mevzuatı açısından.Asıl mesele Avrupa da kalma zamanı.Onu gümrükten (Yunanistan gümrüğünde çalışan arkadaşımdan ve Almanya da gümrük bürosundan oradaki...
Kişi için vizede bulunan kalma süresi önemli bu 90-60-30 veya daha az bir zaman da olabilir.O aşılırsa ceza verilip sınırdışınedilirsiniz ve her ülkenin kanununa göre giriş yasağı alırsınız.Yeşil pasaport da en fazla turistik girdiği zaman 99 gün kalabilir.Üstü için değişik vize türleri...
Abi elektrikli veya elektriksiz katlanır bisiklet çok büyük rahatlık.Arabayı uzağa park ettiğimizde bile rahatça dilediğimiz yere gidebiliyoruz.İzmir de ciddi kullanım arttı ve bisiklet yolları da heryere yapılıyor.
Ben bagajda arabanın sabit bisiklet yeri yaptım artık devamlı elimin altında.
Merhaba abi ben de yorum yazmayınca artık takip etmiyorsun diye üzülmüştüm.
Aracın Altı aylık süresini uzatma riskine girmek zor.Çünkü net kanun maddesi ile bir bilgiye ulaşmadım.Ama şu var Avrupa da 6 ay araç kalabiliyor.Fazlasını zorlamaya gerek yok.2018 yazı için Fransa Lyon da bir yer...
Gezi yazınızı bir solukta okudum.Paylaşımınız ve anlatımınız için çok teşekkürler.Ben İspanya Turunu Ağustos da motorsiklet ile yapmıştım.Ama pişman olmuştum sıcaktan.Kışın olması çok isabetli bir karar bence.
Geziye çıkarken bence hazırlıkta karavan da da yelkenlide de en önemli şey aracın...
Düsseldorf dan olduğu için uçağım biraz da burada dolaştım.Tam merkezde Rhen kıyısında Altstadt da Karavan park yeri yapmışlar ama su ve elektrik yok.İzmir i de özledim.İnşallah okuyanlar gezinin bu kısmını beğenmişlerdir.Efsane hala Almanya’da yine gidip bir tur daha yapacağım ama nereye...
Eveeet artık trenle Amsterdam a Camping e dönme zamanı geldi.Gezinin bu bölümü bitiyor.Efsaneyi alıp Leverkusen e döneceğim.Orada bırakıp İzmir e döneceğim.Gece geç saatte Amsterdam a vardım.Yarın yolculuk var.